Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

DOC Procuratura, CEC și poliția, sesizate de PAS pe cazul vaucherului de 1000 de ruble pregătit diasporei din Rusia

07 Iul. 2021, 16:01
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
07 Iul. 2021, 16:01 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Acțiune și Solidaritate a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC), Procuratura Anticorupție și Inspectoratul General al Poliție, după ce reprezentantul companiei de transport „Dar pentru Moldova” a anunțat că va oferi conaționalilor noștri, în ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, vouchere gratis, în valoare de 1000 de ruble pentru a călători din Rusiei spre Republica Moldova și invers.

„Deși respectăm principiul prezumției nevinovăției, conform informațiilor furnizate, solicităm a fi verificate şi în conturul unei bănuieli rezonabile menționăm că modalitatea de acordare a respectivelor „vouchere” în contra-echivalentul a o mie de ruble reprezintă de fapt o formă camuflată de corupere a alegătorilor pentru un anumit concurent electoral”, se arată în sesizarea depusă de PAS.

Partidul Acțiune şi Solidaritate solicită primirea spre examinare a sesizării, cu autosesizarea organelor de drept, efectuarea acțiunilor preliminare de cercetare şi, eventual, cu inițierea şi instrumentarea unei cauze penale pentru săvârșirea infracțiunii de pregătirea în vederea coruperii alegătorilor și întreprinderea măsurilor de profilaxie în vedera contracarării eventualelor fapte de corupere a alegătorilor.

Precizăm că, în ziua alegerilor, 11 iulie, compania „Dar pentru Moldova” a anunțat că va oferi vauchere în sumă de o mie de lei moldovenilor din orașele ruse Moscova și Sankt-Petersburg chiar la secțiile de votare alegătorilor. Compania dată de transport ar avea conexiuni cu PSRM.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 06:41
 // Categoria: În Lume // Autor:  Redacția Realitatea
27 Sept. 2023, 06:41 // În Lume //  Redacția Realitatea

Un judecător din New York i-a declarat  pe Donald Trump şi pe doi dintre copiii săi, Donald Trump Jr şi Eric Trump, responsabili de „fraudă” financiară „repetată” în anii 2010 în evaluarea activelor Organizaţiei Trump, chiar înainte de începerea luni a procesului civil în acest caz, transmite AFP.

În acest dosar, procuroarea generală a statului New York, Letitia James, care depusese o plângere, cere, în special, reparaţii financiare în valoare de 250 de milioane de dolari şi interdicţii de a conduce companii pentru fostul preşedinte şi apropiaţii acestuia.

În decizia sa, judecătorul Arthur Engoron consideră că Donald Trump, care visează să recucerească Casa Albă în 2024, şi cei doi copii ai săi, vicepreşedinţi executivi ai Organizaţiei Trump, sunt „responsabili” pentru „încălcări repetate” ale legii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Judecătorul Arthur Engoron a adăugat că documentele depuse de procurorul general arată „în mod clar” „evaluări frauduloase” de către Donald Trump ale activelor grupului, fiind vorba de o multitudine de companii, care variază de la imobiliare rezidenţiale la hoteluri de lux şi cluburi de golf.

Procuroarea generală a statului New York îl acuză pe miliardarul republican şi pe copiii săi că au „umflat” acest patrimoniu cu miliarde de dolari, printre altele, cu scopul de a obţine credite mai avantajoase de la bănci în perioada cuprinsă între 2011 şi 2021.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală