Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO/FOTO Se încearcă fraudarea voturilor în Rusia?! O companie afiliată PSRM va oferi moldovenilor 1000 de ruble

07 Iul. 2021, 13:54
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
07 Iul. 2021, 13:54 // Alegeri //  Petru Beregoi

Organizația „Dar pentru Moldova”, care este o companie de transport ce activează pe cursa Republica Moldova – Federația Rusă, ar încerca printr-o metodă camuflată să mituiască alegătorii moldoveni din diaspora rusă.

Reprezentantul organizației, Mihai Cornea, a anunțat pe pagina de Facebook a companiei că va oferi pe 11 iulie, în ziua alegerilor, gratuit cetățenilor moldoveni vouchere în valoare de 1000 de ruble rusești, pe care le vor putea folosi atunci când vor pleca în Moldova din Federația Rusă sau viceversa, beneficiind astfel de o reducere.

Totul pare a fi „un act de caritate”, însă un singur lucru dă de gol intenția de mituire a alegătorilor și anume faptul că, voucherele vor fi oferite moldovenilor din orașele Moscova și Sankt-Petersburg, pe 11 iulie, anume la adresele unde sunt deschise secții de votare, în schimbul prezentării pașaportului.

 

 

Adresele secțiilor de votare deschise în Federația Rusă 

Straniu lucru este și faptul că, despre organizația dată se știe în spațiul public că ar avea conexiuni cu Partidul Socialiștilor. Ambasadorul Republicii Moldova, socialistul Vladimir Golovatiuc, a avut chiar și o întrevedere oficială cu reprezentanții acestei organizații, în primele luni de la intrarea în funcție.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 10:10
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 10:10 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Premierul britanic Boris Johnson, în vârstă de 57 de ani, așteaptă încă un copil, împreună cu soția sa, Carrie, care are 33 de ani. Anunțul a fost făcut pe Instagram. Cei doi mai au un copil, un băiat născut în aprilie 2020.

Carrie Symonds a scris pe Instagram că este o binecuvântare și că se așteaptă să nască în preajma Crăciunului. De asemenea, ea a dezvăluit că la începutul anului 2021 a pierdut o sarcină.

Boris Johnson și Carrie Symonds s-au căsătorit oficial anul acesta, în luna mai, într-o ceremonie desfășurată discret, departe de ochii publicului. A fost prima nuntă a unui premier britanic în funcție după aproape 200 de ani.

Cei doi se logodiseră în 2019, iar un an mai târziu, în plină pandemie, a venit pe lume copilul lor. A fost prima oară în ultimii 20 de ani când un premier britanic în funcție devenea tată. Se întâmpla după ce Boris Johnson tocmai trecuse printr-o formă destul de gravă de covid. De altfel, Boris Johnson și logodnica sa au decis să-și numească fiul după numele doctorilor care i-au salvat viața premierului: Wilfred Lawrie Nicholas Johnson.

Boris Johnson și Carrie Symonds au fost, de altfel, primul cuplu necăsătorit care a locuit în reședința prim-ministrului britanic. Symonds, la cei 33 de ani, este cea mai tânără parteneră a unui premier britanic din ultimii 174 de ani.

Ea este la prima căsătorie, în timp ce Boris Johnson este la a treia. Din cea de-a doua căsătorie, cu avocata Marina Wheeler, premierul britanic mai are patru copii, doi băieți și două fete. Au fost speculații că ar mai avea și un al cincilea copil, dintr-o legătură extraconjugală.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate