Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Crețu îi face „cu ou și cu oțet” pe Voinovan și alți interpreți. „Cum în puii mei să te vinzi ca o ultimă …?”

07 Iul. 2021, 10:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
07 Iul. 2021, 10:05 // Politica //  Realitatea.md

Emilian Crețu, prezentatorul și artistul cunoscut cel mai mult ca personajul „Dora Show”, s-a enervat la culme, când a văzut afișul despre un concert electoral organizat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), dar mai ales când a citit numele interpreților care vor evolua vineri, 9 iulie curent, pe scena de la Leova, cu două zile înainte de alegerile parlamentare anticipate. S-a arătat nemulțumit de faptul că Georgeta Voinovan va cânta acolo, asta după ce a lansat o piesă emoționantă, în colaborare cu jurnalistul și vloggerul Dorin Galben, despre diasporă.

Pe afișul despre concert, sunt enumerate numele următorilor interpreți și trupe muzicale: Doredos, Doinița Gherman, Georgeta Voinovan, Laurențiu Popescu, Silvia Grigore, Dj Echo. Emilian Crețu i-a calificat drept „mediocritățile showbizului”, precizând că despre Doredos se știa că susțin PSRM, însă a dat de înțeles că s-a arătat surprins anume de Georgeta Voinovan.

„Cum în puii mei să te vinzi ca o ultimă prostituată? Trebuie să recunosc că ador aceste concerte electorale, aceste manifestații culturale prin care se spală creierii sărmanilor oameni, de pe la țară, de pe la orășele. A venit ditamai artist, a cântat două cântece și a luat nu știu câte mii de euro și lui îi este indiferent de viitorul acestei țări. Mă mândresc cu acești artiști, bravo”, a spus cu ironie Emilian Crețu în câteva stories de pe contul său de Instagram.

Atenție: videoul de mai jos conține cuvinte necenzurate.

A mai adăugat că „este firesc să ții cu un partid”, doar că este împotriva evoluției la concerte electorale. „Și cel mai penibil în această situație este că Georgeta Voinovan a făcut un cântec cu Dorin Galben despre diasporă, despre drama oamenilor care muncesc peste hotare, că veniți acasă, că vă așteptăm cu brațele deschise. Și… face concert pentru socialiști și comuniști, la Leova. Așa că, pe cine acum să crezi? Pur și simplu, este un paradox”.

„Să-mi spună cineva, câte mame vor mai plânge, prin străini, copii și nu știu ce acolo… De-atâta, Geta, deoarece cânți la concerte socialiste și comuniste! Și acolo cu nisip, dorul de patrie, dorul de mă-sa”, a mai punctat Emilian Crețu cu versuri din piesa „Du-te Dorule”.

Vreau să-mi spună cineva
Câte mame vor mai plânge
Prin străini, pe undeva
Adunând un ban amar
Vreau să-mi spună cineva
Câți bătrâni se vor mai stinge
Obosiți de-a mai spera
Să-și cuprindă fii iar…?

Du-te, dorule, degrabă
Și de frații mei întreabă
Cât puteți să mai răbdați
Du-te, dorule prin lume
Să mi-i strigi pe toți pe nume
Frați, prin zări împrăștiați

(refrenul cântat de Georgeta Voinovan în piesa „Du-te Dorule”)

Georgeta Voinovan a avut o reacție în legătură cu criticile care i se aduc că va evolua la concertul BECS de la Leova: „Am un salariu de profesoară, și am copii de întreținut și de hrănit. Trebuie cumva să supraviețuiesc. La fel ca alți artiști. Am dat acordul să cânt acolo unde vor fi organizate concerte, indiferent de culoarea politică”.

Georgeta Voinovan, „arsă pe rug” că va cânta la concertul organizat de BECS. „De ce nu-s întrebată din ce trăiesc?”

Este de menționat că încă nu am aflat ce suma vor primi interpreții pentru evoluția la acest concert electoral.

Amintim că Emilian Crețu nu-și ascunde simpatia pentru partidul PAS. Mai mult, recent a scos și el o piesă „Înc-un pas” în care la fel are câteva versuri despre moldovenii plecați peste hotare.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 12:07
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 12:07 // Life //  Valentina Buză

Zeci de tineri din toată țara vor participa pe data de 15 august la cursa de alergare Sipoteni Youth Run, precum și la mai multe activități educative care au drept scop promovarea unui mod proactiv și sănătos de viață. Astfel, cei 100 de adolescenți care se vor înscrie, vor marca Ziua Internațională a Tineretului în satul Sipoteni, raionul Călărași.

Evenimentul este organizat în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, celebrată anual pe 12 august, iar în acest an, Sipoteni gazda sărbătorii, a fost desemnată Capitala Tineretului pentru anul 2020-2021.

În 2021, potrivit Organizației Națiunilor Unite, aceasta este marcată în contextul provocărilor ce țin de sănătatea umană, dar și de protecția mediului înconjurător.

„În dimineața zilei de 15 august, tinerii vor participa la cursa Sipoteni Youth Run. Mai târziu, aceștia sunt așteptați la o sesiune de socializare unde vor face schimburi de opinii referitoare la principiile modului sănătos de viață, alimentația corectă, sănătatea mintală și cea sexual-reproductivă. Totodată, în cadrul panelurilor va fi abordat rolul tinerilor în dezvoltarea comunităților”.

Sărbătoarea va fi încheiată cu un program artistic la care vor participa ansambluri de muzică și dans, precum și tinere talente locale.

Programul Capitala Tineretului presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, au loc diverse activități dedicate tinerilor.

„Localitatea selectată beneficiază de suport financiar și logistic din partea autorităților publice centrale. În acest sens, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării acordă un suport financiar în valoare de 1 milion de lei, oferă consiliere și participă la promovarea activităţilor pe durata titulaturii la nivel național. Programul a fost lansat în 2011 de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Titlul „Capitala Tineretului” l-au avut de-a lungul timpului localități precum Ungheni, Cahul, Ialoveni, Soroca, Sîngerei, Varnița și Costești”.

Sipoteni Youth Run este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu primăria Sipoteni, cu sprijinul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

În context, organizatorii menționează că, în cadrul evenimentului vor fi respectate toate măsurile de prevenție, precum și distanța socială.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate