Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Georgeta Voinovan, „arsă pe rug” că va cânta la concertul organizat de BECS. „De ce nu-s întrebată din ce trăiesc?”

07 Iul. 2021, 09:02
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
07 Iul. 2021, 09:02 // Politica //  Realitatea.md

VIDEO Crețu îi face „cu ou și cu oțet” pe Voinovan și alți interpreți. „Cum în puii mei să te vinzi ca o ultimă …?”

Cu două zile înainte de alegerile parlamentare anticipate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) organizează vineri, 9 iulie curent, la Leova un concert cu genericul „Iubesc Moldova”. Pe un afiș apar mai mulți interpreți, printre care Georgeta Voinovan, care a fost criticată dur pe Internet, mai ales, în contextul în care a lansat anterior o piesă pentru diasporă „Du-te Dorule”, împreună cu vloggerul și jurnalistul Dorin Galben. „De ce nu-s întrebată din ce trăiesc?!”. Este una din reacțiile interpretei la aceste critici oferite pentru colegii de la „Gazeta de Chișinău”.

„Am un salariu de profesoară, și am copii de întreținut și de hrănit. Trebuie cumva să supraviețuiesc. La fel ca alți artiști. Am dat acordul să cânt acolo unde vor fi organizate concerte, indiferent de culoarea politică. Cânt acolo unde sunt chemată. Nu fac propagandă. Eu cânt la oameni. Nu vorbesc despre viziunile mele politice nicăieri. Dacă votul este secret – eu îmi rezerv dreptul să fie secret pentru cine votez. Este absolut treaba mea la urnă unde îmi pun buletinul de vot. Nu are nicio legătură cu platformele pentru care cânt în calitate de artist”, a declarat Georgeta Voinovan.

Interpreta s-a arătat vădit deranjată de critici: „Trebuie să aibă legătură cu publicul. După o perioadă atât de lungă, când nicăieri n-am fost chemată, nicăieri. Voi nu ați văzut concerte cu numele Georgetei Voinovan în afiș, nicăieri. Nu m-a întrebat nimeni absolut cu ce supraviețuiesc. De ce vă doare capul acum? Nu v-a durut capul până acum din ce trăiesc eu și copiii mei? Serios, eu nu la tine mă refer acum. Nu o lua personal, înțelegi? Dar nimeni nu m-a întrebat o perioadă atât de lungă: măi fato, tu ești verticală, tu ești cu ai noștri, tu din ce trăiești? Absolut nimeni. Cât stai invizibil și anonim, nu trebuiești nimănui”.

A amintit de regretatul interpret Iurie Sadovnic: „Trebuie să te cheme Iurie Sadovnic ca cineva să-și amintească de tine! Dacă Iurie Sadovnic avea să fie viu și avea să cânte pentru socialiști – voi și pe el l-ați fi luat în coarne. Asta e urât. Întrebările astea nu-s la locul lor”.

„Toți servesc pe cineva. Eu niciodată nu am criticat pe nimeni pentru că servește interesele unui partid sau ale unei personalități politice. Niciodată nu m-a interesat. Nu știu de ce eu interesez. De ce nu-s întrebată din ce trăiesc?! Iartă-mă, dar chiar este durerea sufletului meu! Eu n-am vile. Eu n-am avut niciodată mașină. Cânt acum niște concerte – dar nu mă duc într-o vacanță de lux pe banii aceștia! Sunt bani care îmi trebuie să-mi achit serviciile comunale și să-mi hrănesc copiii! Mă înțelegi de ce mă doare atât de tare?! Eu sunt omul care-mi fac cumpărăturile la minim și hrănesc o familie mare. Chiar aș ruga să nu se ia nimeni de mine pentru că până acum nu m-ați văzut nicăieri!”, a mai spus Georgeta Voinovan.

Este de menționat că încă nu am aflat ce suma vor primi interpreții pentru evoluția la acest concert electoral.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 21:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Iul. 2021, 21:16 // Politica //  Cristina Vlah

După ce au fost publicate numele a doi pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA), recent în presă a apărut un nou nume, care ar fi un potențial candidat la această funcție.

Potrivit publicației punctul.md, este vorba despre Iaroslav Bîtcă, șeful Direcției Asigurare Operativă a CNA. Sursa scrie că el a fost angajat al companiei de securitate a oligarhului Vlad Plahotniuc, „Argus-s SRL”. Bîtcă ar fi fost responsabil de filarea și interceptarea discuțiilor telefonice ale unor anumite persoane, în interesul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit surselor „Punctul pe i”, pentru numirea acestuia în funcție de șef al CNA, face lobby unul dintre factorii de decizie din PAS, cu care sunt prieteni și sunt originari din aceeași localitate.

Amintim, că anterior au fost vehiculate: numele fostului procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, dar și cel al deputatei PAS, Olesea Stamate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate