Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Spania, dărâmată după eșecul de la EURO 2020. „Am fost superiori, nu meritam să pierdem”

07 Iul. 2021, 11:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
07 Iul. 2021, 11:19 // Sport //  Realitatea.md

Spania a fost eliminată de la EURO 2020, după 1-1 (2-4 d.l.d) contra Italiei, în semifinalele competiției. Partida s-a disputat la Londra, pe Wembley.

Spaniolii, dărâmați

Federico Chiesa (60′) și Alvaro Morata (80′) au marcat cele două goluri din timpul regulamentar, iar în prelungiri s-a menținut egalitatea. La loviturile de departajare, din tabăra spaniolilor au ratat Olmo și Morata, iar unicul jucător al Italiei care nu a înscris a fost Locatelli, astfel că ibericii au părăsit competiția.

La finalul jocului de pe Wembley, Sergio Busquets, titular și înlocuit după 105 minute, s-a arătat foarte dezamăgit de rezultat. Căpitanul Spaniei consideră că echipa sa a fost superioară și nu ar fi meritat să fie eliminată.

„E păcat, nu ne doream să se termine așa. Ăsta este fotbalul, echipa noastră a fost foarte bună. Am fost mai buni, am dominat, nu meritam să pierdem. Sunt foarte mândru pentru colegii mei, pentru grup, pentru turneul făcut. E clar că Italia era dată favorită, dar am fost superiori. Avem mulți jucători tineri, iar acest turneu îi va ajuta. La următoarele competiții ne vom întoarce și vom lupta pentru ceea ce merităm: trofee. Și Italia a jucat bine, dar noi, în general, am fost mai buni. Așa e fotbalul, n-avem altceva de făcut decât să-i felicităm. Nu e momentul să mă gândesc la mine. Suntem triști și mândri în același timp”, a declarat Sergio Busquets, căpitanul Spaniei.

În finala EURO 2020, care se va disputa la Londra, duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, Italia va întâlni învingătoarea din partida Anglia – Danemarca.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:11 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Astfel pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate