Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Sportiva belarusă Kristina Timanovskaia este scoasă cu forța din Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice

01 Aug. 2021, 14:05
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 14:05 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Sportiva Kristina Timanovskaia, care a povestit în urmă cu câteva zile despre greșelile oficialilor, va fi dusă cu forța în Belarus chiar acum. Potrivit presei ruse, mâine Kristina trebuia să alerge 200 de metri la Jocurile Olimpice, dar reprezentanții echipei naționale au decis să o deporteze urgent, au cumpărat bilete de avion și au dus-o la aeroport.

UPDATE 14:46: Scandalul internațional este în plină desfășurare. Oleg Zhdan, un reprezentant al diasporei bieloruse din Japonia, a declarat că o echipă de filmare de la cel mai mare canal de televiziune din Japonia, NHK, a ajuns la aeroportul Haneda. Aceștia vor acoperi situația cu tentativa de deportare a lui Timanovskaia.

Potrivit Fondului de Solidaritate Sportivă din Belarus (BSSF), Timanovskaia se află în cel de-al treilea terminal al aeroportului Tokyo. Plecarea acesteia este la 22:50 ora Tokyo (zbor Tokyo – Istanbul).

„Sportiva bielorusă Kristina Timanovskaia este scoasă cu forța din Tokyo”, au anunțat reprezenanții BSSF.

În acest context, persoanele care dispun de informații cu referire la sportiva belarusă, sunt îndemnate să anunțe mass-media.

„Dacă aveți informații suplimentare despre Kristina Timanovskaia sau vă aflați chiar acum la aeroportul din Tokyo, vă rugăm să ne contactați”, menționează jurnaliștii NEXTA.

În ajun, Kristina Timanovskaya a criticat aspru autoritățile sportive din Belarus, care au pus-o să participe la o anumită cursă de ștafetă, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, fără știrea ei.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române