Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

START concursului de admitere la universități! Candidații la studii superioare se pot înscrie la mai multe specialități

19 Iul. 2021, 10:13
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Iul. 2021, 10:13 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Campania de admitere pentru anul de studii 2021-2022, la Universitățile din Republica Moldova, a început. În acest sens, Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării (MECC) a stabilit termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere, iar dosarele de concurs vor putea fi depuse online. 

Pentru a respecta măsurile sanitare instituite de autorități, în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, MECC a aprobat noi prevederi la Regulamentul-cadru privind organizarea admiterii în ciclul I – studii superioare de licență pentru acest an universitar. 

Astfel, potrivit Regulamentului, concursul de admitere în sesiunea 2021 la programele de studii superioare de licență și master, oferite de instituțiile de învățământ superior, se va desfășura în sistem mixt, cu precădere online.

„La solicitarea instituțiilor de învățământ superior, s-a stabilit termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență, sesiunea 2021, pentru toate universitățile, după cum urmează: 19 – 30 iulie – depunerea online a Dosarului de concurs; 3 august – anunțarea rezultatelor intermediare; 4 – 10 august – depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19; 12 august – anunțarea rezultatelor finale”, indică MECC.

Totodată, dosarul va fi transmis către comisia de admitere utilizând diverse instrumente accesibile (Email, Viber, Skype, Messenger, WhatsApp, softuri speciale pentru admitere etc.). 

De menționat că, pentru candidații care nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa documentele.

Instituțiile de învățământ superior pot organiza concursul de admitere la studii superioare de master, pentru anul de studii 2021-2022, concomitent cu admiterea la studii superioare de licență. Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

În cazul în care, locurile bugetare nu vor fi acoperite, instituțiile de învățământ superior vor stabili sesiuni suplimentare, în perioada 13-26 august 2021.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:28
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:28 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei scrie istorie! Echipa s-a calificat în premieră în finala Campionatului European, grupa B. Moldova a învins Cehia cu 5-2 în semifinalele turneului care se desfășoară la Chișinău și este organizat de Federația Moldovenească de Fotbal pe Arena multifuncțională construită anul trecut de FMF.

Marea finală va avea loc astăzi, 1 august, pe Arena din parcul La Izvor al capitalei, unde Moldova va întâlni Estonia, de la ora 18.30.

„Invităm toți suporterii la stadion să-i susținem pe jucătorii noștri. Intrarea este liberă”, informează reprezentanții FMF.

Totodată, finala va putea fi urmărită în direct, pe site-ul Federației Moldovenească de Fotbal.

„De altfel, site-ul FMF va transmite Live pe parcursul zile, de la ora 13.30 toate meciurile care se vor disputa la turneu pe 1 august”, se arată într-un comunicat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate