Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Stoianoglo insistă pe anularea a două decizii ale Judecătoriei Chișinău, prin care Platon și-a adjudecat două clădiri

19 Apr. 2021, 13:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
19 Apr. 2021, 13:15 // Actualitate //  Realitatea.md

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, solicită Curții Supreme de Justiție (CSJ) să anuleze două decizii de judecată prin care Veaceslav Platon a obținut două clădiri din centrul municipiului Chișinău – „Centrul de modă” și clădirea ASITO. Decizia lui Stoianoglo a venit la scurt timp, după ce controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a decis să atace în instanță ordonanța sa prin care nu-i permitea să intre în posesia acestor două clădiri, scrie Ziarul Național.

Potrivit recursului în anulare, procurorul general cere casarea a două încheieri a magistraților de la Ciocana, care au fost emise pe 15 decembrie 2020 și 10 decembrie 2020 dar și rejudecarea cauzelor date. Mai mult, Stoianoglo cere magistrații de la CSJ să respingă plângerea depusă de Veaceslav Platon. În solicitarea procurorului general este menționat articolul 313 din Codul de procedură Penală al R. Moldova, or acest articol se referă la „plângerea împotriva acțiunilor și actelor ilegale ale organului”, scrie Deschide.md.

„Plângerea se examinează de către judecătorul de instrucție în termen de 10 zile, cu participarea procurorului și cu citarea persoanei care a depus plângerea, precum și a persoanelor ale căror drepturi și libertăți pot fi afectate prin admiterea plângerii. Neprezentarea persoanei care a depus plângerea și/sau a persoanelor ale căror drepturi și libertăți pot fi afectate prin admiterea plângerii nu împiedică examinarea acesteia. Procurorul este obligat să prezinte în instanță materialele corespunzătoare. În cadrul examinării plângerii, procurorul și persoana care a depus plângerea, precum și persoanele ale căror drepturi și libertăți pot fi afectate prin admiterea plângerii dau explicații”, este precizat în articolul 313.

Procurorul general își motivează respectiva solicitare prin faptul că a fost violat, fără justificare, dreptul la proprietate companiei SRL „Continental Business Invest” și asociatului Russu Vladimir. În opinia lui Stoianoglo, erorile grave au constat în faptul că actualul proprietar nu a fost citat la ședința de judecată din 15 decembrie, iar acest lucru nu poate fi reparat decât prin anularea respectivei decizii de judecată.

Amintim că recent, Procuratura Generală anunța prin intermediul unui comunicat de presă că șeful instituției, Alexandr Stoianoglo a dispus anularea a 6 ordonanțe emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile din centrul capitalei au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Fondatorul Holdingului „Accent Group”, Vladimir Russu, a declarat la finele lunii martie că este victima unui atac raider, după ce proprietățile sale, prin intermediul unei hotărâri a Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, au fost transmise în folosința lui Veaceslav Platon sau a companiilor lui, una dintre care figurează în Raportul Kroll. Omul de afaceri susține că, „ajutat de judecători și procurori, Platon a preluat, prin atac raider, două imobile de la SRL „SCM Development Mol”, firma care aparține lui. Este vorba despre „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 182 și fosta clădire ASITO de pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 57/1”.

Realitatea Live

Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
12 Mai 2021, 16:45
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
12 Mai 2021, 16:45 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Cele trei echipe implicate încă în Super Ligă, Real Madrid, Barcelona și Juventus vor fi sancționate de UEFA. Organul de conducere al fotbalului european a ajuns la un acord cu celelalte nouă cluburi. Potrivit informațiilor, cluburile implicate inițial în Super Ligă (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) au acceptat termenii UEFA și s-au dezis de proiectul inițiat de Florentino Perez, scrie digisport.

Cele trei mari cluburi europene au refuzat să cedeze și ar putea primi sancțiuni mult mai grave din partea UEFA.

Astfel, UEFA a anunțat astăzi că o anchetă disciplinară a fost deschisă la adresa cluburilor Real Madrid, Barcelona și Juventus.

„În acord cu Articolul 31(4) din Regulamentul de Disciplină UEFA, Comitetul de Etică și Disciplină a fost numită, astăzi, să conducă o anchetă disciplinară cu privire la o potențială încălcare a cadrului legal al UEFA de către Real Madrid, Barcelona și Juventus, în legătură cu așa numitul proiect Super Liga”, a anunțat astăzi UEFA.

Acțiunile disciplinare erau inevitabile, după ce săptămâna trecută UEFA a eliberat un comunicat oficial în care confirma că a ajuns la un acord cu nouă cluburi implicate inițial în Super Ligă.

În consecință, cele trei cluburi ar putea fi excluse pentru două sezoane din Champions League.

Totodată, UEFA a anunțat recent pedepsele pe care cluburile implicate în Super Ligă le vor primi.

„Cele nouă cluburi știu și recunosc faptul că proiectul Super Liga a fost o greșeală și își cer iertare suporterilor, asociațiilor naționale, celorlalte cluburi europene și către UEFA. Ele sunt conștiente că acest proiect nu ar fi fost autorizat de regulamentul UEFA”, au menționat reprezentanții UEFA.

Cele nouă cluburi (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) vor face o donație de 15 milioane de euro, de care vor beneficia juniorii echipelor din Europa.

De asemenea, pentru un sezon, celor nouă cluburi implicate în proiectul Super Ligii, li se vor opri cinci la sută din încasările pe care le vor primi din partea UEFA pentru performanțele din competițiile europene.

Celelalte trei echipe care rămân implicate în proiectul Super Ligii (Juventus, Barcelona și Real Madrid) vor fi trimise în fața comisiilor disciplinare UEFA.

„Am spus la Congresul UEFA acum două săptămâni că este nevoie de bună organizare să admiți că ai comis o greșeală. Cluburile au făcut acest lucru. UEFA vrea să închidă acest capitol și să meargă înainte într-o manieră pozitivă. Măsurile anunțate sunt semnificative, dar nicio sumă de bani nu va fi oprită de UEFA, ci vor fi utilizate pentru a sprijini juniorii echipelor din Europa. Aceste cluburi și-au recunoscut rapid greșeala și au făcut pași importanți pentru a demonstra afilierea și dedicarea pentru fotbalul european. Același lucru nu poate fi spus și despre cluburile care rămân implicate în această „Super Ligă”, iar UEFA se va ocupa ulterior de ele”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

UEFA, alte echipe și organizații de fani au declarat că liga va spori doar puterea și bogăția cluburilor de elită și că structura parțial închisă nu este etică și se opune modelului de lungă durată al fotbalului european.

 

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație