Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0.0259%
 • USD
  18.1428
  0.5402%
 • RUB
  0.1888
  1.1653%
 • RON
  3.8869
  0.0515%
 • UAH
  0.4912
  0.5293%

Vrea „capul” lui Stoianoglo cu orice preț. Grigoriu s-a adresat la CSP pentru a-l suspenda pe procurorul general

14 Apr. 2021, 16:23
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
14 Apr. 2021, 16:23 // Politica //  Valentina Buză

Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, s-a adresat cu o solicitare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) prin care solicită suspendarea din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo și cercetarea penală a acestuia, pentru faptul că soția acestuia ar avea afaceri comune cu omul de afaceri controversat, Veaceslav Platon.

Potrivit deputatei, la data de 6 aprilie curent, a sesizat CSP în legătură cu o investigație jurnalistică, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală. În sesizarea adresată CSP, Grigoriu a menționat că „investigația jurnalistică poate conține și elemente de calomnie sau informații neveridice, care trebuie scoase la iveală concomitent cu cele ce corespund realității în cadrul unui proces penal cu garanțiile prevăzute de lege”.

„Infirmarea sau confirmarea acuzațiilor privind beneficiarul efectiv al agenților economici controlați de o persoană controversată ar exclude amenințările atât interne, cât și externe pentru ordinea constituțională, dezvoltarea democratică, securitatea internă a statului, societății și cetățenilor. Procurorul General este protagonistul investigației apărute și de aceea este vital clarificarea stării de fapt și, nu exclud, posibil chiar și în favoarea sa. Suspendarea din funcția de procuror general a  lui Alexandr Stoianoglo pe durata examinării prezentei sesizări o consider o etapă indispensabilă a unei investigații sub toate aspectele, completă și obiectivă”, scrie deputata.

Inga Grigoriu afirmă că, dacă procurorul general își va exercita mandatul pe perioada investigației, aceasta va fi lipsită de credibilitate și va afecta în continuare imaginea Procuraturii.

În legătură cu comunicatul emis de Procuratura Generală ieri, prin care a infirmat învinuirile aduse în investigația jurnalistică și de către Inga Grigoriu, deputata, autoarea sesizării  consideră că „nu sunt relevante nici poziția Procuraturii Generale și nici poziția reprezentanților Consiliului, care poate să nu coincidă cu opinia organului colegial adoptată în ședință deliberativă.

         Doc: Inga Grigoriu

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 10:02
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Victoria Laur
22 Sept. 2023, 10:02 // Actualitate //  Victoria Laur

Biroul politici de reintegrare (BPR) condamnă interdicția aplicată jurnalistei Elena Covalenco pentru acces în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani. Autoritatea califică decizia Tiraspolului drept una „regretabilă”.

„Urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean.

Practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății circulației, alte limitări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate. În consecință, autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni”, transmite Biroul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Joi, Elena Covalenco pleca la un meci de fotbal la Tiraspol și a aflat despre măsura impusă de autoritățile separatiste.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constituționale ca au făcut tot posibilul ca meciul de azi sa aibă loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de voința unui regim ilegal”, a scris Elena Covalenco miercuri.

FMF nu a comentat deocamdată situația.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală