Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Vrea „capul” lui Stoianoglo cu orice preț. Grigoriu s-a adresat la CSP pentru a-l suspenda pe procurorul general

14 Apr. 2021, 16:23
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
14 Apr. 2021, 16:23 // Politica //  Valentina Buză

Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, s-a adresat cu o solicitare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) prin care solicită suspendarea din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo și cercetarea penală a acestuia, pentru faptul că soția acestuia ar avea afaceri comune cu omul de afaceri controversat, Veaceslav Platon.

Potrivit deputatei, la data de 6 aprilie curent, a sesizat CSP în legătură cu o investigație jurnalistică, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală. În sesizarea adresată CSP, Grigoriu a menționat că „investigația jurnalistică poate conține și elemente de calomnie sau informații neveridice, care trebuie scoase la iveală concomitent cu cele ce corespund realității în cadrul unui proces penal cu garanțiile prevăzute de lege”.

„Infirmarea sau confirmarea acuzațiilor privind beneficiarul efectiv al agenților economici controlați de o persoană controversată ar exclude amenințările atât interne, cât și externe pentru ordinea constituțională, dezvoltarea democratică, securitatea internă a statului, societății și cetățenilor. Procurorul General este protagonistul investigației apărute și de aceea este vital clarificarea stării de fapt și, nu exclud, posibil chiar și în favoarea sa. Suspendarea din funcția de procuror general a  lui Alexandr Stoianoglo pe durata examinării prezentei sesizări o consider o etapă indispensabilă a unei investigații sub toate aspectele, completă și obiectivă”, scrie deputata.

Inga Grigoriu afirmă că, dacă procurorul general își va exercita mandatul pe perioada investigației, aceasta va fi lipsită de credibilitate și va afecta în continuare imaginea Procuraturii.

În legătură cu comunicatul emis de Procuratura Generală ieri, prin care a infirmat învinuirile aduse în investigația jurnalistică și de către Inga Grigoriu, deputata, autoarea sesizării  consideră că „nu sunt relevante nici poziția Procuraturii Generale și nici poziția reprezentanților Consiliului, care poate să nu coincidă cu opinia organului colegial adoptată în ședință deliberativă.

         Doc: Inga Grigoriu

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 21:01
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
20 Sept. 2021, 21:01 // Politica //  Cristina Vlah

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost numit în calitate de consilier al vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, informează Realitatea.md.

Potrivit informației publicate pe site-ul oficial al Parlamentului, alți consilieri ai socialistului sunt: Cornel Lebedinschi, Railean Hristina, iar șefă de cabinet este Tatiana Crestenco.

Anterior, Fadei Nagacevschi a deținut funcția de ministru al Justiției în Guvernul Chicu, dar și a avut experiență în calitate de consilier al președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române