Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Sub 1%! Lista partidelor care nu au reușit să ajungă la inimile moldovenilor cu drept de vot

12 Iul. 2021, 10:50
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Tatiana Rusnac
12 Iul. 2021, 10:50 // Alegeri //  Tatiana Rusnac

În timp ce PAS, BECS, Partidul „ȘOR” sau Blocul electoral „RENATO USATÎI”, se pot lăuda cu zeci de mii de voturi din partea moldovenilor la alegerile parlamentare anticipate, alte partide nu au reușit să treacă nici pragul de 1%. Cel puțin asta arată informațiile preliminare prezentate de CEC obținute de concurenții electorali.

Este vorba de 14 partide și un candidat independent care nu au reușit să-și convingă oamenii să le ofere votul de încredere.

Realitatea.md a analizat informațiile prezentate de Comisia Electorală Centrală și vă prezintă o informație detaliată.

La alegerile de ieri, cele mai puține voturi au fost oferite pentru Partidul Politic Noua Opțiune Istorică care a luat doar 0,01% din voturi. Cu aceeași „performanță” se poate lăuda, de altfel, și Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii; Partidul Politic „NOI”; dar și Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”.

Ulterior, rezultate proaste au înregistrat și cei de la Partidul „Patrioții Moldovei”  care au acumulat 0,06%. În top-ul partidelor cu puțini votanți se numără și Partidul Politic Partidul Verde Ecologist cu 0,08%, dar și Partidul Regiunilor din Moldova cu 0,09%.

Un pic mai bine, însă nu suficient. Vorbim despre Partidul Politic „Puterea Oamenilor” care a adunat 0,11% din voturile moldovenilor, în timp ce candidatul independent Veaceslav Valico a reușit să convingă 0,17%, iar Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда” doar 0,19%.

Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, partid condus de fostul premier al țării, Ion Chicu a adunat 0,43%, în timp ce Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, a cărui lider este Octavian Țîcu a reușit să ajungă la inimile a doar 0,45% de moldoveni.

Topul este urmat de Partidul Politic Alianța pentru Unirea Românilor cu 0,49% și Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune-Congresul Civic” cu 0,77% .

Conform datelor preliminare, prezenţa la vot în cadrul alegerilor din 11 iulie a fost de 1 477 574 alegători, ceea ce reprezintă 48,4 1% din numărul total de alegători incluși pe listele electorale.

Amintim că după procesarea a 99,86% din numărul total de procese verbale Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut victorie în 26 de raioane, iar Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în 8 raioane, regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 14:34
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 14:34 // Actualitate //  Realitatea.md

Ministrul Afacerilor de Interne a dat startul antrenamentelor pentru parada militară, care se va desfășura în data de 27 august, având în vedere programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Șase formațiuni ale Ministrului Afacerilor Interne din cadrul IGSU, IGPF, IGC, IGP, BPDS ”Fulger” și Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”, respectiv, peste 400 de angajați ai MAI, se pregătesc pe platourilor subdiviziunilor zilnic, iar de 2 ori pe săptămână au loc repetițiile generale.

În prezent, antrenamentele au loc sub podul de pe șoseaua Hâncești, iar repetițiile generale vor avea loc în Piața Marii Adunări Naționale.

Realitatea.md amintește că decretul privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova a fost semnat de Președintele Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, Maia Sandu, fiind publicat în Monitorul Oficial în data de 23 iulie, curent.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate