Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

Sufrageria perfectă pentru toată familia!

24 Nov. 2022, 17:10
 // Categoria: Slider // Autor:  Victoria Laur
24 Nov. 2022, 17:10 // Slider //  Victoria Laur

Pentru majoritatea dintre noi, sufragerie este practic cea mai importantă încăpere din casă. Aici ne luăm cafeaua sau ceaiul de dimineață când plecăm grăbiți la serviciu, iar seara ne întoarcem pentru a lua o gustare și pentru a ne bucura de cină sau un film alături de întreaga familie.

Din acest motiv, decorarea și utilarea sufrageriei are o foarte mare importanță în viața noastră, pentru că lasă o amprentă asupra felului în care ne simțim în fiecare zi. Pentru a-ți ușura sarcina în crearea și amenajarea acestei camere, specialiștii  showroom-ului de mobilă din Chișinău Bellona îți vin în ajutor cu câteva sfaturi esențiale care te vor aduce mai aproape de sufrageria perfectă pentru toată familia!

 1. Alege cu grijă culoarea mobilierului!

Nuanțele mobilierului de bucătărie determină și starea de spirit a acestui spațiu. Mai mult, ele nu afectează doar aspectul, ci oferă și personalitate. De exemplu, atunci când vine vorba de mese sau scaune pentru zona livingului unde se servește masa, alegerea unor tonuri neutre va crea un spațiu calm și liniștit, în timp ce alegerea tonurilor puternic saturate va aduce dinamism încăperii. Înainte de a alege o culoare pentru această mobilă, nu uita să analizezi camera căreia vrei să-i schimbi tonul.

 1. Stilul vizual este la fel foarte important!

Stilul vizual este adesea asociat cu un spațiu luminos și plăcut. Așadar, dacă preferi un stil clasic, este mai probabil să mergi în direcția suprafețelor mate și reținute, chiar și când vine vorba de un simplu covor. În ceea ce privește materialul pentru mobilier, poți alege între panouri melaminate sau lemn masiv. Configurarea unei sufragerii nu este o sarcină ușoară, tocmai de aceea, toate detaliile privind amenajarea sa pot fi determinate cu ușurință prin consultarea unui manager al magazinului Bellona.

 1. Optează pentru o dimensiune adecvată a mobilei!

Poți determina dimensiunea mobilierului și amplasarea acestuia în funcție de spațiul disponibil al sufrageriei tale. Dacă îți dorești o casă minimalistă sau mai intimă, un dulap discret și colțare extensibile sunt cea mai bună soluție. În schimb, dacă locuiești într-o casă care are nevoie de spațiu mai larg pentru familia ta, s-ar putea să ai nevoie de o sufragerie mai mare, cu dulapuri spațioase, televizor și canapea sau un covor mare.

 1. Organizează corect compartimentele din sufragerie!

După cum a fost menționat și anterior, sufrageria este una dintre cele mai importante camere din casă. Din acest motiv, este necesar să te gândești la compartimentarea obiectelor încă într-un stadiu incipient. De exemplu, asigură-te că ai dulapuri încăpătoare pentru cărți, jucării și alte obiecte care lăsate la vedere ar aduna praf și ar deranja privirea. Optează pentru bibelouri reținute, elegante și cu gust – la fel în privința tablourilor. Poți folosi și câteva polițe pentru a depozita obiectele mici.

 1. Desemnează o zonă specială pentru odihnă!

Sufrageria a devenit un loc de socializare și de joacă. În acest fel, o masă nu este doar pentru a servi bucatele familiei sau pentru sărbătorile cu prietenii, ci devine un loc de relaxare și distracție. Cu ajutorul unor mese cu scaune potrivite vei putea să-ți extinzi spațiul de lucru și te bucuri de citit, pictat dau jocuri de socializare.

Și așa vei obține sufrageria perfectă pentru toată familia! Iar dacă ai nevoie de ajutor sau sfaturi în legătură cu alegerea mobilierului, magazinul de mobilă Bellona este mereu la dispoziția ta! Aici vei găsi mese, scaune, bufete și vitrine pentru o sufragerie mai mult decât perfectă!

BELLONA – mobila care te inspiră!

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 09:15
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
01 Oct. 2023, 09:15 // Life //  Elena Putregai

Oficial, filmul Barbie nu este difuzat în Rusia. Dar neoficial… Un jurnalist BBC a realizat un reportaj într-un centru comercial din Moscova, unde rușii stau la coadă să vadă filmul Barbie.

O casă roz uriașă a fost ridicată lângă zona unde se vând mâncare și băutură.

Înăuntru: mobilă roz, popcorn roz și Barbie și Ken din carton, în mărime naturală. Filmul Barbie atrage mulțimile la cinematograful de vizavi, în ciuda sancțiunilor occidentale.

După invazia Rusiei în Ucraina, mai multe studiouri de la Hollywood au încetat să-și mai lanseze filmele în Rusia. Dar copiile neautorizate reușesc să treacă și sunt dublate în limba rusă, se arată în reportajul BBC.

La cinematograf, nimic nu e transparent. Întrebat la ce film a venit, un vizitator spune că e vorba de un film rusesc necunoscut, de 15 minute, iar apoi zâmbește. Pentru a evita problemele legate de licențiere, unele cinematografe din Rusia au vândut bilete la scurtmetraje produse în Rusia și au prezentat în avanpremieră filmul Barbie.

Ministerul rus al Culturii este nemulțumit de această situație.

Luna trecută, a transmis că filmul Barbie „nu este în concordanță cu scopurile și obiectivele stabilite de președinte pentru păstrarea și consolidarea valorilor morale și spirituale tradiționale rusești”.

Cinefilii care au vorbit cu jurnalistul BBC s-au arătat însă fericiți că Barbie a ajuns pe marele ecran aici.

„Oamenii ar trebui să aibă dreptul de a alege ce vor să vadă. Cred că este bine că cinematografele rusești sunt capabile să difuzeze aceste filme pentru noi”, spune Karina.

„Este vorba despre a fi deschis la cultura altora. Chiar dacă nu ești de acord cu standardele altora, este minunat dacă poți să te uiți la ele.”, adaugă Alyona.

Parlamentarul rus Maria Butina crede că nu este nimic grozav la Barbie, nici la păpușă, nici la film.

„Am probleme cu Barbie pentru cum arată. Unele fete – mai ales în adolescență – încearcă să fie ca o fată Barbie”.

Ea adaugă că filmul nu are licență pentru a apărea în cinematografele rusești: „Am depus mai multe cereri către cinematografe, întrebând în ce bază difuzează filmul”, spune ea.

Pe fondul confruntării tot mai mari cu Europa și America, autoritățile ruse par hotărâte să întoarcă rușii împotriva Occidentului.

De dimineața până seara, televiziunea de stat le spune telespectatorilor că liderii occidentali sunt gata să distrugă Rusia. Noul manual de istorie modernă pentru elevii ruși de liceu susține că scopul Occidentului este „de a dezmembra Rusia și a prelua controlul asupra resurselor ei naturale”.

Manualul îi încurajează pe elevii ruși de clasa a XI-a să „înmulțească gloria și puterea Patriei”. Cu alte cuvinte, Patria Ta (nu Barbie Land) are nevoie de tine! Însă, la multiplexul din Moscova sunt mulți oameni încă deschiși să experimenteze cultura și ideile occidentale.  Reporterii BBC au mers însă în afara capitalei ca să vadă dacă și în alte zone rușii gândesc la fel.

În orașul Shchekino, pe scena unui centru cultural, patru soldați ruși îmbrăcați în uniformă militară cântă la chitară electrică despre patriotism și puterea invincibilă a Rusiei. Una dintre melodii este despre războiul Rusiei în Ucraina.

„Vom sluji Patria și vom zdrobi inamicul!”, cântă ei.

În sală aproape plină sunt tineri și bătrâni, care flutură steagurile rusești primite.

În timpul cântecului, pe ecranul de fundal rulează imagini cu tancuri rusești, soldați care mărșăluiesc și trag cu arma, și chiar cu Vladimir Putin la Kremlin.

Mesajele patriotice par a fi eficiente, constată BBC.

Barbie nu impresionează pe nimeni pe străzile din Shchekino.

„În acest moment este important să faci filme rusești patriotice pentru a ridica moralul”, spune Andrei. „Și trebuie să eliminăm obiceiurile occidentale din viața noastră. Cum putem face asta? Prin film. Cinematograful poate influența masele.”

„În filmele occidentale se vorbește mult despre orientarea sexuală. Noi nu susținem asta”, spune Ekaterina. „Cinematografia rusă este despre valorile familiei, dragoste și prietenie”.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală