Curs valutar

„Suntem gata să anunțăm data lansării”. Natalia Morari dezvăluie cum se va numi noua sa emisiune

13 Mai 2022, 12:03
 // Categoria: Life // Autor:  Victoria Laur
13 Mai 2022, 12:03 // Life //  Victoria Laur

Natalia Morari va lansa prima ediție a noii sale emisiuni pe 26 mai. Proiectul media se va numi Morari.Live și va fi difuzat pe YouTube și la canalul N4.

„Prieteni, suntem gata să anunțăm data lansării. Pe 26 mai, în fiecare zi de joi, la 21:00 pe canalul YouTube Morari.live și la postul TV N4. Vă aștept cu mult drag!”, scrie jurnalista în dreptul promoului.

Anterior, Gheorghe Gonța puncta că emisiunea va fi difuzată joi. Se întâmpla după ce Natalia Morari a anunțat canalul la care va fi difuzată noua sa emisiune.

Foarte curând, la N4 va apărea un nou talk-show social-politic, care va fi moderat de către doamna Natalia Morari. Emisiunea va avea loc cel mai probabil în zilele de joi, dar la altă oră decât emisiunea „Puterea a patra”. Tata rămâne tată aici. Așa că nu vă faceți griji”, afirma el în emisie directă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În toamna anului 2021 Natalia Morari a plecat de la TV8, fiind una dintre persoanele care a fondat televiziunea, după ce a dezvăluit că tatăl copilului său este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, vizat în dosarul fraudei bancare, condamnat pentru escrocherii și achitat. Declarația a stârnit critici dure în mediul jurnalistic și în societate.

Inițial Morari susținea că se retrage temporar din Consiliul de Administrație al canalului. Ulterior, Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie, informa despre faptul că a fost acționată în judecată de către jurnalistă, aceasta solicitând să fie restabilită.  Conform instituției, Morari a semnat cererea de retragere urmare a unei discuții interne, apoi a pretins că ar fi scris cererea de retragere în condiții de presiune psihologică și șantaj, acuzații respinse categoric de foștii săi colegi.

În aprilie 2022, Natalia Morari a anunțat că va lansa o nouă emisiune. Compania de producție care se ocupă de proiect a anunțat tender pentru plasare la TV a produsului mediatic, iar jurnalista scria că va „renaște profesional”. Mai târziu s-a aflat că emisiunea va fi difuzată la N4, moderatoarea punctând că dorea „parteneriat cu o televiziune unde producția noastră să fie protejată de eventuale influențe politic”.

Realitatea Live

16 Mai 2022, 07:28
 // Categoria: În Lume // Autor:  Redacția Realitatea
16 Mai 2022, 07:28 // În Lume //  Redacția Realitatea

În cadrul unei conferințe de presă de secretarul de stat Antony Blinken a anunțat că foarte curând Ambasada SUA se va redeschide din nou la Kiev.

Știm că o Ucraina suverană și independentă va rezista. Și știm că, prin sprijinirea Ucrainei, apărăm și principiile suveranității și independenței care stau la baza păcii și securității globale. Parteneriatul nostru cu poporul Ucrainei este, de asemenea, puternic. Diplomații americani s-au întors în Ucraina după câteva săptămâni de muncă din Polonia. Ne redeschidem ambasada de la Kiev, luăm toate măsurile de precauție necesare, dar această lucrare este în desfășurare și ne vom relua munca foarte curând”, a spus politicianul.

El a adăugat, de asemenea, că președintele american Joe Biden a numit-o recent pe Bridget Brink drept următorul ambasador al SUA în Ucraina, scrie unian.net.

Este o diplomată veterană remarcabilă. Sperăm că Senatul se mișcă rapid pentru a o confirma, la fel cum sperăm că Congresul va adopta rapid un proiect de lege de finanțare suplimentară de 40 de miliarde de dolari pentru a ne asigura că capacitatea noastră de a oferi ajutor Ucrainei nu este întreruptă”, a spus Blinken.

Activitatea ambasadelor din Ucraina: ce se știe

După cum a raportat UNIAN mai devreme, diplomații străini au început să se întoarcă în capitala Ucrainei de la sfârșitul lunii martie.

Ambasada americană a încetat să mai lucreze în capitala Ucrainei, iar angajații care au rămas în Ucraina s-au deplasat la Lvov. Departamentul de Stat a spus că diplomații nu se vor întoarce până când nivelul de escaladare din Federația Rusă nu se va diminua.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Pe 2 mai a devenit cunoscut faptul că Ambasada SUA își reia activitatea în Ucraina. La început va funcționa în Lviv, iar până la sfârșitul lunii mai intenționează să se mute în capitală. De la începutul lunii mai, peste 30 de ambasade ale statelor străine și-au reluat deja activitatea la Kiev.

Pe 8 mai, Statele Unite și-au returnat temporar reprezentanții la ambasada de la Kiev pentru a sărbători Ziua Victoriei în Europa alături de omologii lor ucraineni.