Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Surpriză generoasă pentru un pedagog! Xenia Deli i-a făcut cadou educatoarei fiicei sale o vacanță în insulele Maldive

05 Oct. 2021, 19:34
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
05 Oct. 2021, 19:34 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Xenia Deli își petrece vacanța în insulele Maldive, alături de fiica sa, Anastasia, și educatoarea acesteia, cunoscuta pedagogă din Rusia, Elena Kulikova. Vacanța este de fapt un cadou din partea Xeniei, un gest de mulțumire și recunoștință, pentru dascălul copilului său, scrie Bani.md.

Elena Kulikova, supranumită și „Mary Poppins” modernă a vedetelor, organizează cursuri online și lecții video pentru copiii de la 9 luni și părinții lor. Orice mamă, bunică sau bonă poate lua parte la activitățile pedagogului și poate obține informații utile, iar uneori aceasta stabilește și întâlniri fizice cu micuții. Iată că Anastasia și educatoarea sa s-au văzut și nu oricum, ci într-o vacanță pe litoral.

Cele două doamne savurează razele soarelui și briza oceanică. Xenia și Elena apar într-o poză comună, în care și-au asortat ținutele. Profesoara îi mulțumește moldovencei pentru cadoul inedit.

„Este cel mai neobișnuit cadou de ziua mea, de la draga mea Xenia Deli. Mi-a spus să-mi fac bagajele și să fiu gata de zbor pentru data de 2 octombrie. Ksyushenika, îți mulțumesc pentru atenție, dragoste și atitudine călduroasă, care sunt în prezent o raritate”, a scris femeia într-o postare pe Instagram.

„O întâlnire mult-așteptată”, a menționat și Xenia Deli cu referire la aceeași poză.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 15:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 15:13 // Actualitate //  Maria Timofti

Misiunea Promo-LEX de observare a alegerilor locale noi își exprimă nedumerirea și dezacordul cu privire la decizia Comisiei Electorale Centrale de a suspenda desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți. Într-un comunicat de presă, plasat pe pagina oficială, este menționat că legislația electorală nu prevede procedura de suspendare a desfășurării turului doi de scrutin pe motivele indicate în hotărârea CEC.

„Promo-LEX a pledat constant pentru organizarea și desfășurarea unor alegeri libere și corecte în condițiile respectării legislației. Cu regret, cadrul legal lacunar, în combinație cu abuzurile unor concurenți electorali în ceea ce privește finanțarea campaniei au dus la suprimarea drepturilor alegătorilor, precum și a celorlalți concurenți la alegeri libere și corecte”, se arată în comunicat.

În acest context, Misiunea atrage atenția că, legislația electorală nu prevede procedura de suspendare a desfășurării turului doi de scrutin pe motivele indicate în hotărârea CEC. Mai mult, potrivit art. 26 alin. (1) lit. o) Cod electoral, CEC are obligația pozitivă de a „asigura efectuarea celui de al doilea tur de scrutin (…)”.

Misiunea constată că, deși legiuitorul a reglementat situația în care un concurent ar putea fi sancționat prin excluderea sa din cursă, nu a fost totuși prevăzută posibilitatea suspendării sau anulării alegerilor urmare a excluderii unui concurent în turul II a scrutinului. Reținem că, doar instanțele de judecată pot verifica și constata legalitatea alegerilor, confirma rezultatele acestora, sau după caz, nulitatea scrutinului.

Totodată, interpretarea CEC privind „imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat” (art. 145 alin. (2) din Codul electoral), nu corelează cu practica precedentă. Or, alegerile locale s-au desfășurat anterior și cu un singur candidat, iar rezultatele au fost confirmate de către instanța de judecată, respectiv de către Comisia Electorală Centrală. Un exemplu în acest sens sunt alegerile pentru funcția de primar al s. Hirova, r. Călărași din 14.05.2017, și alegerile pentru funcția de primar al comunei Lăpușna, raionul Hîncești, noiembrie-decembrie 2017.

Din aceste considerente, Asociația Promo-LEX susține în continuare interpretarea expusă în Opinia din 3 decembrie 2021 prin care turul II al alegerilor urma să fie organizat în condițiile art. 51. alin. 7, în buletinul de vot fiind aplicată ștampila cu mențiunea Retras în dreptul candidatul a cărui înregistrare a fost anulată.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală