Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Surse: Fracțiunea BECS va fi condusă de Zinaida Greceanîi, iar secretar va fi Vasile Bolea

26 Iul. 2021, 21:59
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
26 Iul. 2021, 21:59 // Politica //  Cristina Vlah

Blocul Comuniștilor și al Socialiștilor urmează să-și anunțe fracțiunea și cel mai probabil acest lucru va fi anunțat în ziua de joi. Potrivit expertului în drept constitutional, Teodor Cîrnaț, fracțiunea lor va fi condusă de către Zinaida Greceanîi, informează Realitatea.md.

El a făcut trimitere la unele surse din cadrul formațiunilor PSRM și PCRM, care i-au confirmat acest lucru. „Din informația pe care o dețin, fracțiunea BECS va fi condusă de Zinaida Greceanîi și vor fi doi vicepreședinți: Corneliu Furculiță (PSRM) și Constantin Starîș (PCRM). În funcția de secretar al fracțiunii va fi Vasile Bolea”, a spus Teodor Cîrnaț în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul TV8.

Referitor la funcția de vicepreședinte al Parlamentului din partea comuniștilor și socialiștilor, expertul spune că urmează să fie înaintat Vlad Batrîncea, pentru că cei doi lideri Vladimir Voronin și Igor Dodon și-ar dori o pauză în activitatea politică.

Amintim, că în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului a fost luată o pauză până joi, când urmează să fie create fracțiunile parlamentare, să fie ales președintele, vicepreședinții și create comsiile permanente, precum și numit Biroul Permanent al Forului Legiuitor.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române