Curs valutar
 • EUR
  19.8777
  -0.5458%
 • USD
  17.6582
  -0.2243%
 • RUB
  0.2374
  -1.011%
 • RON
  4.0166
  -0.5627%
 • UAH
  0.6462
  -0.1083%

Tânăra care „a șters” de pe trecere de pietoni 3 copii, dintre care 2 au murit, a fost arestată. Și-a recunoscut vina

20 Iul. 2021, 10:47
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Cosoi
20 Iul. 2021, 10:47 // În Lume //  Petru Cosoi

Valeria Bashkirova, tânără de 18 ani, care a lovit trei copii, dintre care doi au murit pe strada Aviator din Moscova, și-a recunoscut pe deplin vinovăția și susșine că îi pare rău de cele întâmplate. După cum precizează TAS, familia fetei și-a exprimat disponibilitatea de a „face cel puțin ceva pentru a ajuta” familia afectată și de a plăti victimelor despăgubiri bănești.

Fata a fost întotdeauna atentă la conducerea automobilului, al cărui permis de conducere l-a primit nu cu mult timp în urmă. Familia ei dorește să facă ceva pentru a ajuta victimele, spunând că sunt gata să ofere orice asistență materială care este în puterea lor, a declarant reporterul TASS, fiind present în sala de judecată.

VIDEO Moment înfiorător! O șoferiță „a șters” de pe trecere de pietoni trei copii de 9 luni, 4 și 5 ani

Tânăra și-a recunosct vina și regretă cele întâmplate.

Sursa a precizat că întreaga familie a acuzatului este „în stare de șoc”, dar în același timp consideră că înăsprirea măsurii preventive împotriva fetei este excesivă, deoarece „nu intenționează să se ascundă nicăieri”. Avocatul fetei, Albert Iakubov, a refuzat categoric să comenteze și a ignorat reporterul TASS.

Până ieri, Valeria Bashkirova a fost în arest la domiciliu, iar luni, 19 iulie, Curtea Tverskoy din Moscova a schimbat măsura de reținere în detenție, fiind în arrest până pe 16 septembrie 2021.

Potrivit datelor prelimiare, tânăra riscă până la șapte ani de închisoare.

Realitatea.md amintește că în după-amiaza zilei de 16 iulie, pe strada Aviatorilor din Moscova, Valeria Bashkirova la volanul unui automobile d emodel Mazda a lovit trei copii în vârstă de nouă luni, trei și cinci ani. Copii erau alături de părinți pe o trecere de pietoni nereglementată de semafoare. Toți copiii au fost spitalizați. Băiatul de cinci ani a murit câteva ore mai târziu, iar copilul de trei ani a murit pe 17 iulie. Cel mai mic copil de 9 luni are o comotie cerebrală și un traumatism cranian închis.

Pe 17 iulie tânăra a fost plasată în arest la domiciliu.

Realitatea Live

08 Dec. 2021, 16:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
08 Dec. 2021, 16:53 // Societate //  Valentina Buză

Ecoul incendiului puternic care a avut loc la mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Pelivan nr.17/3 din sectorul Buiucani la data de 23 octombrie este încă viu. În urma acestuia au avut de suferit mai multe familii, iar bagubele sunt uriașe.

Astfel, potrivit responsabililor municipalității, de la începutul săptămânii au fost inițiate lucrările la demontare a materialelor rămase în urma incendiului, iar în curând va fi construit și acoperișul.

„Pentru lichidarea consecinţelor incendiului, pentru demolarea mansardei blocului locativ şi restabilirea acoperişului, din fondul de rezervă al municipiului Chişinău au fost alocate, prin decizia Comisiei de distribuire a mijloacelor fondului de rezervă a municipiului Chișinău, suma de 4 mil. 288 mii lei. Comisia Situații Excepționale a municipiului Chișinău a mai decis contractarea lucrărilor de demolare și construcție dintr-o singură sursă cu condiția negocierii prețului. Respectiv din trei oferte prezentate a fost ales cel mic preț și cel mai scurt termen de intervenție”, a scris primarul Capitalei Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

De menționat că cele 20 de familii care au avut de suferit în urma incendiului mansardei de pe strada Ion Pelivan nr.17/3 din sectorul Buiucani, au primit câte 9 mii de lei pentru fiecare metru pătrat de locuinţă.

„Suplimentar, fiecare familie a beneficiat de suport în valoare de 50 de mii de lei pentru achiziționarea de mobilier şi alte bunuri personale care au fost distruse de foc. În baza rapoartelor de evaluare efectuate de o comisie, proprietarilor apartamentelor de la etajele inferioare (de la 5 la etajul 1), care au avut de suferit în urma incendiului, inclusiv cărora le-a fost inundată locuinţa, au fost despăgubiţi”.

Realitatea.md amintește că, la data de 23 octombrie curent, mansarda unui bloc de locuit din Capitală a luat foc. Cazul are loc pe strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani.

Mai exact, focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6 cu răspândire spre mansarda blocului de locuit, iar mai multe echipaje de salvatori și pompieri au venit la fața locului pentru a lupta cu flăcările violente.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală