Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.4672%
 • USD
  17.8563
  -0.1714%
 • RUB
  0.2450
  -0.1633%
 • RON
  4.3040
  -0.4856%
 • UAH
  0.6631
  -0.4826%

VIDEO A vrut să se sinucidă, însă a fost salvat. Motivul HALUCINANT invocat de acesta

20 Iul. 2021, 10:22
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
20 Iul. 2021, 10:22 // Societate //  Valentina Buză

Voia să-și pună capăt zilelor aruncându-se de la etajul nouă al unui bloc din Capitală, însă a fost salvat. Vorbim despre un bărbat în vârstă de 32 de ani care amenința că se va arunca în gol, după ce s-a urcat la etajul nouă a unui bloc de locuit. Cazul a avut loc pe strada Ion Dumeniuc 14 din Capitală, iar apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:00.

Potrivit primelor informații, bărbatul a urcat în exteriorul balconului la etajul nouă a blocului de locuit cu 16 nivele. Acesta amenința că se arunca dacă cineva va încerca să se apropie. La fața locului pentru intervenție au fost implicate trei echipe de salvatori și pompieri care au desfășurat operațiunea de salvare.

„Salvatorii Direcției regionale căutare salvare nr.1 din Chișinău au amplasat o pernă cu aer, iar alte două echipe din cadrul Detașamentelor de salvatori și pompieri a sectoarelor Râșcani și Ciocana au desfășurat o autoscară cu lungimea de 30 m pentru a recupera bărbatul de la înălțime”, se arată în comunicatul IGSU.

Ulterior, după mai multe discuții și tratative persoana a fost salvată de pompieri și coborâtă jos. Operațiunea de salvare a durat 30 de minute, iar în urma acesteia bărbatul nu a avut de suferit.

„Din discuții cu bărbatul, acesta a comunicat că la aceste acțiuni de a sari în gol de la etaj a fost determinat din cauza stării sale materiale. Bărbatul a mai comunicat că a consumat alcool, iar din cauza problemelor sus menționate acesta a hotărât să-și pună capăt zilelor”, a declarat ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale, de la începutul anului 2021 peste 252 persoane au fost salvate din diverse situații de risc.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 22:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 22:10 // Politica //  Realitatea.md

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi pus la cale o schemă întreagă, prin care să o compromită pe Maia Sandu și PAS în ajun de alegeri parlamentare, informează Realitatea.md cu referire la Jurnal.md. Acestea, însă, au fost deconspirate de către ofițerii SIS, în urma unor percheziții.

Jurnaliștii au publicat un material video, din care reiese că trolli plătiți de Veaceslav Platon ar încerca de multe ori s-o lege pe Maia Sandu de Ilan Șor.

„Așadar, Maia Sandu urma să fie compromisă, fiind pusă alături de Ilan Șor. Iar în calculatorul care a ajuns la noi am găsit și felul în care Platon a planificat acest lucru. Este vorba despre niște imagini la care, la aceeași masă, ar apărea Ilan Șor și Maia Sandu și în care, în timpul unor discuții, Șor i-ar transmite un plic președintei.

În aceste imagini însă, unicele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta care se apropie de cele două persoane aflate la masă. Maia Sandu este creată cu ajutorul realității virtuale. La masă cu Șor stă, într-adevăr, o persoană. Doar că este altcineva, iar cu ajutorul tehnicilor de editare de video de ultimă generație, acesteia îi este atribuit chipul Maiei Sandu.

Falsul nu este însă atât de calitativ încât să fie imposibil de combătut, întrucât se vede că fizic este imposibil ca persoana din imagini să fie Maia Sandu. Este vorba despre dimensiunile persoanei prezentate ca Maia Sandu, care arată chiar mai înaltă decât Ilan Șor și aproape la fel de înaltă ca asistenta care se apropie de ei”, se menționează în materialul jurnalistic.

În calculatorul în posesia căruia au intrat junaliștii au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook și poze cu care acestea să fie completate pentru a părea cât mai reale.

În fiecare dimineață, trolii lui Platon veneau la muncă punându-li-se în față fișiere word cu comentarii pe care trebuiau să le lase la diferite postări, pentru a-l lăuda pe șeful lor și a o denigra pe Sandu.

Mai mult, aceștia primeau linkuri cu știri și emisiuni de pe Facebook, multe dintre ele de la Jurnal TV, în care trebuiau să plaseze atacuri la adresa moderatorilor sau invitaților care îl criticau pe Platon.

Câteva dintre imaginile generate de fabrica de trolli a lui Platon:

Veaceslav Platon a fost telefonat de jurnaliști pentru o reacție, dar telefonul acestuia era deconectat.

Nu este însă exclus, ca aceste imagini urmau să fie scoase de la naftalină și date în spațiul public mai târziu. Asta luând în considerare faptul că fracțiunea Partidului Șor l-a votat pe Igor Grosu la funcția de președinte al Legislativului și au anunțat că vor vota și Guvernul Gavrilița.

De cealaltă parte, Natalia Gavrilița a spus că respinge susținerea fracțiunii Șor, din motiv că numele liderului lor este legat de frauda bancară. Gavrilița a mai adăugat că votul pentru viitorul Guvern a celor din partidul Șor ar putea submina încrederea oamenilor în următorul Executiv.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată