Curs valutar
 • EUR
  19.2155
  -0.7624%
 • USD
  18.2328
  -0.0784%
 • RUB
  0.1847
  -0.9746%
 • RON
  3.8624
  -0.7819%
 • UAH
  0.4937
  -0.081%

Țapordei, care s-a întors ilegal cu Porsche-ul pe linie dublă prin capitală, explică: „Am panicat”. Ce i s-a întâmplat?

28 Mai 2023, 12:08
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
28 Mai 2023, 12:08 // Societate //  Elena Putregai

Olga Țapordei, expertă în branding personal, dar și cunoscută ca prima femeie din Republica Moldova care a cucerit Everestul, a fost zărită acum o zi încălcând Regulamentul Circulației Rutiere (RCR) în sectorul Rîșcani din capitală, fiind la volanul mașinii pe care recent și-a cumpărat-o – de marca Porsche. Duminică, 28 mai curent, ea a venit cu o explicație de ce a blocat trei benzi și a trecut peste linia dublă pentru a efectua o manevră ilegală de întoarcere. Ba mai mult, a asigurat că s-a prezentat la poliție din propria inițiativă pentru a plăti amenda.

Cristina Cojocaru, fosta prezentatoare, a publicat un video cu momentul în care Olga Țapordei încalcă RCR.

„Oare cât tupeu și nesimțire să ai, ca să oprești fluxul de mașini de pe trei benzi pentru a te întoarce pe linie dublă continuă, că așa vrei tu. Nici camerele video nu au fost un motiv să se gândească înainte de a face această încălcare. Sper să se autosesizeze instituțiile competente și să fie sancționat corespunzător șoferul vinovat”, a scris ea.

Din imaginile video, s-a văzut clar că este vorba de femeia de afaceri Olga Țapordei. Ba mai mult, în contextul în care recent ea a anunțat public că și-a cumpărat mașină nouă de marca Porsche pe contul de Instagram, unde este urmărită aproape de 90 de mii de conturi, nu a fost greu pentru internauți să unească detaliile.

A doua zi, Olga Țapordei a venit cu o explicație pe conturile pe care le are pe rețelele sociale. Ea a dezvăluit că a fost o situație urgentă de familie despre care nu vrea să dea mai multe informații, dar a fost legată de fiica sa, Alexandra.

„Am panicat și trebuia urgent să ajung acasă. Asta nu-mi dă dreptul să încalc”, dar „înainte de asta, m-am asigurat să nu creez situație de accident și mi-am cerut permisiune de la ceilalți participanți din trafic, să fac asta”.

Olga Țapordei a recunoscut că a fost un antiexemplu și nu recomandă altor șoferi să facă la fel ca ea.

„Anume din acest motiv, m-am prezentat singură la poliție, ca să achit amenda conform legii. NU vă recomand să faceți asemenea chestii. Aveți grijă la drum, de voi și apropiații voștri! Duminică liniștită!”.

Realitatea Live

03 Oct. 2023, 15:34
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
03 Oct. 2023, 15:34 // Actualitate //  Realitatea.md

„Am semnat astăzi, împreună cu André Reinhard Fehrn, CEO al Shape Robotics, actul de donație pentru dotarea unui laborator inteligent complet tehnologizat în Republica Moldova”. Este anunțul făcut astăzi, 3 octombrie 2023, de Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru relaţia cu Republica Moldova.

„Donația, în valoare de cca. 400 mii lei, constă în soluții educaționale incluzive hardware și software aliniate la standarde STEAM. Noul laborator va fi dotat cu roboți multifuncționali, soluții de realitate virtuală, soluții Audio-Video pentru studiul combinat “blended learning”, imprimante 3D, stilouri 3D, scannere 3D, calculatoare, display interactiv, mobilier ergonomic, instrumente smart care vor facilita procesul de predare-învățare și vor contribui la dezvoltarea competențelor necesare meseriilor viitorului”, menționează oficialul român.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„DRRM continuă să participe activ la eficientizarea sistemului de învățâmânt din Republica Moldova prin realizarea de proiecte concrete în sprijinul profesorilor si elevilor din stânga Prutului”, mai subliniază oficialul.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală