Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Tauber, despre Șor: „Oamenii l-au delegat să preia funcția de premier”

12 Iun. 2021, 11:56
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
12 Iun. 2021, 11:56 // Politica //  Realitatea.md

Președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor, a fost întâmpinat cu aplauze și urale la Orhei, în cadrul unei întâlniri cu cetățenii, care a avut loc ieri. Fostul primar al orașului a intrat în direct prin internet, ca să-i salute și să le vorbească despre obiectivele formațiunii în perspectiva următoarelor alegeri. Imaginile au fost postate pe Facebook de vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, care a scris că, în acest fel, oamenii au salutat intenția lui Ilan Șor de a ocupa funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, despre care a vorbit la lansarea partidului în campania electorală. transmite TV6.

„Practic, la Orhei, Ilan Șor a fost delegat să preia funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Este un gest care ne încurajează, ne dă un plus de energie și ne motivează să învingem”, a scris Marina Tauber pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, reacția orheienilor exprimă, fără a fi nevoie de cuvinte, recunoștința și prețuirea care i-o poartă lui Ilan Șor, dar și faptul că îl susțin, în continuare, necondiționat.

„Nimeni nu înțelege mai bine decât oamenii din Orhei valoarea acestui om deosebit, pentru că ei au avut ocazia să vadă cu ochii lor și să simtă pe propria piele efectele unei alegeri corecte, pe care au făcut-o în 2015 și care le-a schimbat viața radical”, a menționat Tauber.

Ea a mai adăugat că locuitoriutorii din Orhei sunt primii care au salutat intenția lui Ilan Șor de a-și pune în valoare competența și aptitudinile sale extraordinare de manager, pentru a transforma din temelii întreaga țară.

„Prin urmare, noi, echipa lui Ilan Șor, ne asumăm repetat și public angajamentul cu care am pornit în această nouă bătălie — să lucrăm pentru oameni și să le facem viața mai bună!”, a conchis Marina Tauber.

Vineri, Partidul ȘOR s-a lansat oficial în cursa electorală pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Liderul formațiunii a prezentat într-o intervenție video programul și viziunea sa politică și a menționat că, de această dată, își propune să preia funcția de prim-ministru, pentru a demonstra că poate transforma, în scurt timp, Republica Moldova într-o țară dezvoltată și prosperă.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 20:20
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 20:20 // În Lume //  Cristina Vlah

După ani de așteptare, situl din România Roșia Montană a fost inclus în patrimoniul universal UNESCO, informează Realitatea.md. Decizia a fost luată astăzi de către Comitetul Patrimoniului Mondial, întrunit la China, în cea de-a 44-a sesiune.

Pe 4 ianuarie 2016, ministerul Culturii din România a depus dosarul Roșia Montană la UNESCO.

Potrivit informațiilor oficiale, valoarea universală a peisajului cultural minier Roșia Montană conține ”cel mai semnificativ, extins și divers din punct de vedere tehnic complex minier aurifer subteran roman cunoscut în lume la ora actuală, datând din perioada ocupației romane a Daciei (106-271 EN)”.

„În aceste momente, sărbătorim alături de comunitatea locală din Roșia Montană, a căror rezistență și determinare au inspirat o lume întreagă. Azi, toate eforturile lor sunt încununate cu cea mai importantă distincție culturală pe care o poate primi un loc de pe acest pământ: ”Outstanding Universal Value” (”Valoare Universală Excepțională”) în Patrimoniul Mondial UNESCO”, se menționează pe pagina de facebook dedicată locației.

Acest sit a fost legat de numeroase scandaluri, după ce compania Gabriel Resources a obţinut în anul 1999 o licenţă de explorare pentru proiectul minei de aur de la Roşia Montană, în care compania canadiană deţine o participaţie de 80,69%, iar compania minieră de stat Minvest Deva deţine 19,31%. În acest sens, au fost organizate și acțiuni de proteste, românii cerând ca să fie stopate lucrările de extracție din acea zonă.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid