Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Telenovelă moldovenească! Un tânăr a fost prins în țară, cu permis de conducere românesc fals, dar perfectat în Franța

22 Apr. 2021, 12:56
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
22 Apr. 2021, 12:56 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un tânăr de 24 de ani, domiciliat în raionul Fălești, a fost depistat la frontieră având asupra sa un permis de conducere falsificat. Potrivit informațiilor, bărbatul era în calitate de pasager al unei curse ce se deplasa spre Franța. Când a primit întrebări referitoare la scopul deplasării în străinătate, conaționalul a trezit unele suspiciuni. Ulterior, polițiștii de frontieră au efectuat un control suplimentar. 

Prin urmare, în portmoneul personal al tânărului a fost depistat un permis de conducere eliberat pe numele său, cu însemnele autorității responsabile din România, dar care prezenta semne vădite de falsificare. După ce au verificat documentul cu ajutorul tehnicii speciale, s-a confirmat faptul că actul nu este autentic. 

În cadrul audierilor, bărbatul din Fălești a declarat că și-a perfectat permisul de conducere în 2020, când se afla la muncă în Franța, iar cei care l-au ajutat să intre în posesia actului, ar fi fost doi cetățeni români, cărora le-a plătit 100 de euro.

Totodată, pe numele bărbatului a fost întocmit un proces verbal de constatare, iar documentul a fost sigilat și transmis pentru efectuarea expertizei speciale. În funcție de rezultatul acesteia, se va face încadrarea juridică a faptei și se vor lua măsurile legale. 

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală