Curs valutar
 • EUR
  19.6226
  -1.0743%
 • USD
  19.2294
  -0.2345%
 • RUB
  0.3119
  -0.6092%
 • RON
  4.0155
  -0.9687%
 • UAH
  0.5216
  -0.3067%

Timpurile lui Plahotniuc se întorc? Pavlovschi: „Sper că procurorii au probe ce demonstrează vinovăția lui Igor Dodon”

25 Mai 2022, 08:33
 // Categoria: Politica // Autor:  Redacția Realitatea
25 Mai 2022, 08:33 // Politica //  Redacția Realitatea

Trădarea de patrie care i se incriminează lui Igor Dodon este o acuzație extrem de gravă ce nu trebuie abordată simplist. O spune fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi care și-a exprimat speranța că procurorii au probe pertinente care demonstrează vinovăția lui Igor Dodon, în caz contrar reținerea fostului președinte al Republicii Moldova va fi calificată drept o reglare de conturi cu tentă politică. În același timp, avocatul Gheroghe Malic califică reținerea lui Dodon drept o acțiune extrem de întârziată, în condițiile în care infracțiunile care i se incriminează ar fi fost comise acum câțiva ani.

Potrivit procuraturii, fostul președinte Igor Dodon este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădare de patrie, informează ipn.md.

Infracțiuni pe care le-ar fi comis începând cu anul 2014 și până în prezent. Fostul judecător la CEDO și-a exprimat speranța că reținerea lui Igor Dodon nu este influențată politic și nu reprezintă o încercare a guvernării de a-și elimina oponenții.

Vreau să cred că acest caz va fi o excepție din numărul mare de cazuri precedente care au avut tentă politică și prin care diferite forțe politice nu făceau altceva decât reglare de conturi. Sper să vedem probe concludente și veridice, cum cere codul de procedură penală. Trădarea de patrie este o acuzație foarte specifică și nu poate fi abordată simplist. Legea prevede că trădarea de patrie poate avea loc sub formă de spionaj, divulgarea secretelor de stat. Poate procuratura dispune de probe privind acțiunea de spionaj din partea lui Igor Dodon, sper că există temeiuri. Refuz să cred că timpurile lui Plahotniuc se întorc, de asta sper că procuratura chiar are probe”, a spus fostul judecător Stanislav Pavlovschi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Ieri, procurorii anticorupție, ofițerii CNA și SIS au percheziționat 10 imobile și 3 automobile care aparțin fostului președinte Igor Dodon și persoanelor din anturajul acestuia. Potrivit datelor procuraturii, în urma perchezițiilor au fost depistate sume mari de bani în lei moldovenești și valută. Avocatul Gheorghe Malic califică acțiunile procurorilor drept tardive, menite să inoculeze opiniei publice ideea unei lupte cu corupția.

Dacă ne referim la trădarea de patrie, ea n-a fost făcută ieri, îmbogățirea ilicită la fel nu este de ieri, „kuliocul” are câțiva ani, Bahamas și finanțarea partidului la fel este demult. Care era necesitatea acestei trâmbițări? Cui servește această încercare de a-și arăta mușchii? Reținerea are loc atunci când e flagrant sau imediat după flagrant. Cu cât mai mult timp trece, cu atât mai mult se pierde probatoriu”, a spus avocatul Gheorghe Malic.

Igor Dodon a publicat ieri un mesaj prin intermediul avocaților săi, prin care anunță că a devenit ținta unei justiții selective dirijate politic.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Igor Dodon spune că acțiunile oamenilor legii au menirea de a-l discredita și de a distrage atenția opiniei publice de la majorarea galopantă a prețurilor.

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 22:37
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
15 Aug. 2022, 22:37 // Actualitate //  Ursu Ana

Două persoane au ajuns la spital, după ce au fost atacați cu cuțitul de un individ. Incidentul a avut loc în această seară, în jurul orei 20:10, pe strada Clardovschi din orașul Glodeni.

Potrivit datelor preliminare, cuțitarul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 58 de ani. În urma unui conflict cu două persoane de 40 de ani și respectiv 60 de ani, le-a atacat pe acestea cu un cuțit de bucătărie, scrie deschide.md.

Prima victimă s-a ales cu leziuni în regiunea feței, iar cea de-a doua victimă a fost rănită la gât.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Ambele victime au fost transportate la spital, pentru a li se acorda ajutor medical. Persoana de 60 de ani se află în stare gravă.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală