Curs valutar
 • EUR
  20.7481
  0.4241%
 • USD
  17.6799
  0.2421%
 • RUB
  0.2412
  0.4146%
 • RON
  4.1922
  0.4103%
 • UAH
  0.6623
  0.302%

Top 5 producători de telefoane cu 5G în T1 2021! Samsung la coada clasamentului

30 Apr. 2021, 16:20
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
30 Apr. 2021, 16:20 // Sci-tech //  Realitatea.md

Apple a intrat foarte târziu pe piața de telefoane 5G, însă deja pare să se bucure de un succes enorm, chiar neașteptat. Conform estimărilor de vânzări realizate de Strategy Analytics, Apple ar putea fi acum liderul pieței de telefoane cu 5G, fiind compania care a vândut cele mai multe modele echipate cu modem-uri de generație nouă în trimestrul care tocmai s-a încheiat.

Top 5 producători de telefoane cu 5G

 1. Apple – 40,4 milioane
 2. Oppo – 21,5 milioane
 3. vivo – 19,4 milioane
 4. Samsung – 17 milioane
 5. Xiaomi – 16,6 milioane

Chiar dacă Samsung este în continuare liderul pieței de smartphone-uri, iar Apple se află la o distanță destul de mare în urmă, compania americană, care abia a lansat primele sale telefoane 5G în octombrie, pare să vândă cele mai multe unități de acest gen.

Apple a vândut 40,4 milioane de smartphone-uri cu 5G în primul trimestru din 2021, ceea ce îi asigură companiei o cotă de piață de 30,2%. Samsung, în schimb, a vândut doar 17 milioane de smartphone-uri cu 5G, pentru o cotă de piață de 12,7%. Anul trecut în aceeași perioadă, producătorul sud coreean avea 34,6% din piața de telefoane cu 5G.

Vânzările de iPhone 12 par să fi fost la un nivel înalt atât în SUA, unde Apple deține o mare parte din piața de smartphone-uri, cât și în Europa și China.

Când vine vorba despre telefoane cu 5G însă, companiile chineze au reușit să întreacă Samsung, prin acapararea publicului care cumpăra tradițional Huawei. Oppo, de exemplu, este acum al doilea cel mai mare vânzător de telefoane 5G, cu 21,5 milioane de unități. Următoarea companie din clasament este Vivo, care a vândut 19,4 milioane de telefoane cu 5G în trimestrul 1 din 2021.

După Samsung, Xiaomi vine pe locul al cincilea, cu 16,6 milioane de telefoane cu 5G vândute.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 13:51
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
22 Sept. 2021, 13:51 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Fără succes. Atât fosta directoare a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Silvia Cibotari, cât și vice-directorul companiei „Farmaco”, Vladimir Carauș, nu au trecut de concursul organizat de Guvernul Gavrilița pentru postul de director general adjunct al Agenției.

Evaluarea CV-urilor a avut loc astăzi, în incinta Casei Guvernului.

Amintim că potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi candidați au fost admiși în concurs în urma evaluării dosarelor de către Comisia permanentă pentru organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior.

Concursul se desfășoară în baza Regulamentului cu privire la ocuparea funcției publice prin concurs, care, după examinarea dosarelor, prevede următoarele etape: competiția CV-urilor, proba scrisă și interviul. Pentru fiecare etapă candidații vor fi notați cu un punctaj de la 1 – la 10. Fiecare etapă este eliminatorie pentru candidații, care vor obține un punctaj mai mic de 7,5.

Menționăm, că Silvia Cibotari a deținut anterior funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Dar a fost eliberată de către Guvern, printr-o decizie din 12 august, anul trecut. Funcția de vice-director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale îl asigura Lina Gudima.

Contracandidatul Silviei Cibotari este vice-directorul și unul din fondatorii companiei SA „Farmaco”, Vladimir Carauș. Compania în cauză reprezintă una dintre cele mai mari întreprinderi producătoare de medicamente din Republica Moldova.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române