Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

TOP cinci orașe spectaculoase din lume pentru o vacanță în doi

03 Mart. 2021, 21:24
 // Categoria: Life // Autor:  Daniel Hacina
03 Mart. 2021, 21:24 // Life //  Daniel Hacina

De vreme ce luna îndrăgostiților a trecut anul acesta fără a o putea sărbători cum se cuvine din cauza pandemiei, noi ți-am pregătit o listă cu câteva orașe în care trebuie neapărat să mergi cu persoana iubită de îndată ce se vor ridica restricțiile. Aceste cinci orașe sunt făcute pentru a te ajuta să îți impresionezi, sau de ce nu, poate chiar să îți găsești a doua jumătate. Sunt câteva locuri renumite pentru localurile lor pline de viață, frumoasele restaurante, activitățile în aer liber și pentru localnicii mereu deschiși să cunoască oameni noi.

Buenos Aires, Argentina

Puține locuri ar putea fi mai romantice decât capitala Argentinei și locul în care a apărut unul dintre cele mai senzuale dansuri din lume, tango-ul. „Viața de noapte de aici durează până la 8 sau chiar 10 dimineața”, a spus Catherine Huchan, o americană care s-a mutat la Buenos Aires în urmă cu cinci ani.

Buenos Aires este un oraș care îmbrățișează romantismul la maxim. „Toată lumea de aici, de la adolescenți la „viejitos” (persoanele în vârstă), se așează pe băncile parcului și privesc în ochii celuilalt, se distrează, se sărută cu pasiune”, adaugă ea. În afara băncilor din parc, puteți socializa la o sticlă de vin roșu, într-un bar sau într-un „boliche” (club de noapte).

Austin, Statele Unite

Capitala neobișnuită a Texasului are o viață de noapte la fel de diversă. În Austin există o vorbă pe care o spun localnicii, „dacă nu ești încântat de scena și distracția dintr-un local, du-te și intră în altele zece de alături până nu găsești ceva pe plac”. Multe baruri și restaurante din oraș au scaune în aer liber, cu mese comune, lungi, care facilitează întâlnirile cu prietenii, dar și procesul de socializare cu persoanele noi.

În pofida reputație și a farmecului sudic pe care îl are Austin, mentalitatea din oraș este una dificilă, concentrată pe muncă. Rezidenții tind să lucreze asiduu în domeniile de care sunt pasionați, de regulă muzică și tehnologie. Acest lucru însă, nu îi împiedică să se distreze în weekend, organizând petreceri incendiare.

Copenhaga, Danemarca

Supranumit și „oașul de pescuit al Vikingilor”, Copenhaga are nopți lungi de vară, 17 ore de lumină în timpul solstițiului de vară din iunie, oferind romantismului timpul de care are nevoie pentru a înflori pe străzile pavate ale orașului, plajele întinse și parcurile și piețele vii.

Locuri romantice pot fi găsite prin tot orașul, dar cei care caută dragostea cu adevărat, ar trebui să se îndrepte spre Vesterbro, o regiune puțin mai la vest de centrul orașului. Majoritatea tinerilor din oraș locuiesc în acest cartier, unde cafenelele și barurile emană energie pe străzi toată noaptea.

Montreal, Canada

Cu o atmosferă de petrecere și relaxantă în același timp, Montreal este un loc ideal pentru întâlniri, spun localnicii. „Este visul unui romantic”, a spus Nathan Munn, care s-a mutat la Montreal din Ottawa acum 12 ani. „Cartierele fermecătoare, o atmosferă relaxată și multe bistrouri intime sunt perfecte pentru o noapte petrecută în cuplu. Unde vrei să trăiești depinde de faptul cu cine ai vrea să ieși. Fiecare cartier are setul său de interese și valori ce îi atrag pe oamenii care doresc să cunoască anumite tipuri de persoane”, adaugă el.

Centrul orașului Montreal, au spus localnicii, este cel mai bun pentru cei care caută petreceri urbane, activitatea desfășurându-se zi și noapte de-a lungul străzilor Crescent și Ste-Catherine. Orașul Vechi e plin de turiști care se plimbă pe străzile pavate și mănâncă în numeroasele restaurante ce radiază caldură și armonie.

Cape Town, Africa de Sud

Cu podgorii, munți de gresie și numeroase plaje scăldate de soare, cel de-al doilea oraș ca mărime din Africa de Sud, Cape Town, te invită să petreci timpul într-o atmosferă călduroasă, creată de localnicii deschiși si primitori. „Băștinașii din Cape Town, nu sunt timizi, ba chiar sunt extrem de sociabili, mereu gata să înceapă o conversație stând la o cană de cafea cu un necunoscut”, a spus Enver Duminy, CEO la Cape Town Tourism.

Când apune soarele, Camps Bay, o suburbie de pe malul mării, situată în sud-estul orașului, prinde viață. Zona este împărțită în două regiuni, cea de lux, cu restaurante și cluburi elegante, și cea casual, cu localuri mai accesibile, pub-uri, și cluburi karaoke, unde te poți distra și unde poți lua o masă copioasă. Cape Town, este o zonă de litoral frumoasă, dar și foarte sigură.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 19:09
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 19:09 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Fosta campioană sovietică la şah Nona Gaprindashvili a intentat un proces de defăimare împotriva Netflix solicitând plata unor despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari, din cauza unei replici din serialul „The Queen’s Gambit” care este, potrivit avocaţilor şahistei, falsă şi sexistă.

Vedetă a şahului sovietic din anii 1980, considerată o adevărată eroină în Republica Georgia din Caucazul de Sud, jucătoarea a fost portretizată în ultimul episod al serialului drept o campioană care nu a „înfruntat niciodată bărbaţi”.

În plângerea depusă în numele şahistei la un tribunal federal din Los Angeles, se spune că referinţa la persoana acesteia „îi dezonorează realizările în faţa milioanelor de oameni care urmăresc serialul”.

Potrivit documentelor juridice consultate de Reuters, şahista, de cinci ori campioană mondială, a fost prima femeie din istorie care a obţinut titlul de maestră internaţională a şahului într-un sport dominat de bărbaţi.

Gaprindashvili cuncurase împotriva a cel puţin 59 de jucători bărbaţi până în 1968, anul în care este plasată acţiunea episodului serialului, potrivit documentelor judiciare.

Netflix nu a dat curs imediat unei solicitări de a comenta pe marginea acestui subiect, dar, potrivit presei americane, a spus că-şi va apăra cu fermitate punctul de vedere.

„Credem că afirmaţia nu are niciun temei”, a spus un purtător de cuvânt al gigantului american din domeniul streamingului, potrivit articolelor apărute în presă.

„The Queen’s Gambit”, ecranizarea unui roman din 1983 semnat de Walter Tevis, spune povestea unei tinere orfane, Beth Harmon, care devine cea mai bună jucătoare de şah din lume în perioada Războiului Rece.

Harmon, care e interpretată de Anya Taylor-Joy, este descrisă de Netflix ca fiind ”hotărâtă să cucerească graniţele tradiţionale stabilite în lumea dominată de bărbaţi a şahului competitiv”, scrie Agerpres.

Serialul a fost recompensat cu două Globuri de Aur în 2021 şi a obţinut 18 nominalizări la cea de-a 73-a ediţie a Primetime Emmy Awards care va avea loc în acest weekend.

Avocaţii lui Gaprindashvili susţin că serialul, lansat în octombrie 2020, i-a adus prejudicii profesionale şi doresc eliminarea replicii în care se spune că şahista nu ar fi jucat niciodată cu bărbaţi, replică pe care o etichetează ca fiind grosolan de sexistă şi depreciativă.

Netflix i-a angajat pe rusul Garri Kasparov, fost campion mondial la şah, şi pe americanul Bruce Pandolfini, maestru naţional, drept consultanţi de specialitate ai serialului.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române