Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

TOP cinci orașe spectaculoase din lume pentru o vacanță în doi

03 Mart. 2021, 21:24
 // Categoria: Life // Autor:  Daniel Hacina
03 Mart. 2021, 21:24 // Life //  Daniel Hacina

De vreme ce luna îndrăgostiților a trecut anul acesta fără a o putea sărbători cum se cuvine din cauza pandemiei, noi ți-am pregătit o listă cu câteva orașe în care trebuie neapărat să mergi cu persoana iubită de îndată ce se vor ridica restricțiile. Aceste cinci orașe sunt făcute pentru a te ajuta să îți impresionezi, sau de ce nu, poate chiar să îți găsești a doua jumătate. Sunt câteva locuri renumite pentru localurile lor pline de viață, frumoasele restaurante, activitățile în aer liber și pentru localnicii mereu deschiși să cunoască oameni noi.

Buenos Aires, Argentina

Puține locuri ar putea fi mai romantice decât capitala Argentinei și locul în care a apărut unul dintre cele mai senzuale dansuri din lume, tango-ul. „Viața de noapte de aici durează până la 8 sau chiar 10 dimineața”, a spus Catherine Huchan, o americană care s-a mutat la Buenos Aires în urmă cu cinci ani.

Buenos Aires este un oraș care îmbrățișează romantismul la maxim. „Toată lumea de aici, de la adolescenți la „viejitos” (persoanele în vârstă), se așează pe băncile parcului și privesc în ochii celuilalt, se distrează, se sărută cu pasiune”, adaugă ea. În afara băncilor din parc, puteți socializa la o sticlă de vin roșu, într-un bar sau într-un „boliche” (club de noapte).

Austin, Statele Unite

Capitala neobișnuită a Texasului are o viață de noapte la fel de diversă. În Austin există o vorbă pe care o spun localnicii, „dacă nu ești încântat de scena și distracția dintr-un local, du-te și intră în altele zece de alături până nu găsești ceva pe plac”. Multe baruri și restaurante din oraș au scaune în aer liber, cu mese comune, lungi, care facilitează întâlnirile cu prietenii, dar și procesul de socializare cu persoanele noi.

În pofida reputație și a farmecului sudic pe care îl are Austin, mentalitatea din oraș este una dificilă, concentrată pe muncă. Rezidenții tind să lucreze asiduu în domeniile de care sunt pasionați, de regulă muzică și tehnologie. Acest lucru însă, nu îi împiedică să se distreze în weekend, organizând petreceri incendiare.

Copenhaga, Danemarca

Supranumit și „oașul de pescuit al Vikingilor”, Copenhaga are nopți lungi de vară, 17 ore de lumină în timpul solstițiului de vară din iunie, oferind romantismului timpul de care are nevoie pentru a înflori pe străzile pavate ale orașului, plajele întinse și parcurile și piețele vii.

Locuri romantice pot fi găsite prin tot orașul, dar cei care caută dragostea cu adevărat, ar trebui să se îndrepte spre Vesterbro, o regiune puțin mai la vest de centrul orașului. Majoritatea tinerilor din oraș locuiesc în acest cartier, unde cafenelele și barurile emană energie pe străzi toată noaptea.

Montreal, Canada

Cu o atmosferă de petrecere și relaxantă în același timp, Montreal este un loc ideal pentru întâlniri, spun localnicii. „Este visul unui romantic”, a spus Nathan Munn, care s-a mutat la Montreal din Ottawa acum 12 ani. „Cartierele fermecătoare, o atmosferă relaxată și multe bistrouri intime sunt perfecte pentru o noapte petrecută în cuplu. Unde vrei să trăiești depinde de faptul cu cine ai vrea să ieși. Fiecare cartier are setul său de interese și valori ce îi atrag pe oamenii care doresc să cunoască anumite tipuri de persoane”, adaugă el.

Centrul orașului Montreal, au spus localnicii, este cel mai bun pentru cei care caută petreceri urbane, activitatea desfășurându-se zi și noapte de-a lungul străzilor Crescent și Ste-Catherine. Orașul Vechi e plin de turiști care se plimbă pe străzile pavate și mănâncă în numeroasele restaurante ce radiază caldură și armonie.

Cape Town, Africa de Sud

Cu podgorii, munți de gresie și numeroase plaje scăldate de soare, cel de-al doilea oraș ca mărime din Africa de Sud, Cape Town, te invită să petreci timpul într-o atmosferă călduroasă, creată de localnicii deschiși si primitori. „Băștinașii din Cape Town, nu sunt timizi, ba chiar sunt extrem de sociabili, mereu gata să înceapă o conversație stând la o cană de cafea cu un necunoscut”, a spus Enver Duminy, CEO la Cape Town Tourism.

Când apune soarele, Camps Bay, o suburbie de pe malul mării, situată în sud-estul orașului, prinde viață. Zona este împărțită în două regiuni, cea de lux, cu restaurante și cluburi elegante, și cea casual, cu localuri mai accesibile, pub-uri, și cluburi karaoke, unde te poți distra și unde poți lua o masă copioasă. Cape Town, este o zonă de litoral frumoasă, dar și foarte sigură.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
07 Mai 2021, 21:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
07 Mai 2021, 21:39 // Actualitate //  Cristina Vlah

Cetățenii Republicii Moldova, care și-au propus să călătorească în următoarele zile, ar trebui să cunoască situația din țara gazdă referitor la starea pandemică. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe a venit cu unele informații actualizate, informează Realitatea.md.

De exemplu, în România este prelungită starea de alertă pe întreg teritoriul țării, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 22 din 8 aprilie 2021 a Comitetului National pentru Situații de Urgență.

Este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În Ucraina se păstrează regimul de carantină adaptivă până la data de 30 iunie, astfel că cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

Cei, care doresc să plece în vacanțe în Bulgaria trebuie să cunoască faptul că pot prezenta documente, care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra COVID-19 sau un act privind testul PCR la virusul de tip SARS-COV2.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta informațiile accesând aici.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile