Curs valutar
 • EUR
  19.0242
  0.4678%
 • USD
  17.8816
  0.3557%
 • RUB
  0.1896
  0%
 • RON
  3.8236
  0.4838%
 • UAH
  0.4522
  0.4423%

Topul țărilor cu cele mai multe insule din lume

13 Mart. 2023, 06:34
 // Categoria: În Lume // Autor:  Redacția Realitatea
13 Mart. 2023, 06:34 // În Lume //  Redacția Realitatea

Suedia e statul cu cele mai multe insule. Sunt priveliști de vis pe care trebuie să le vedeți. Potrivit datelor de la Statista, țările cu cele mai multe insule numără zeci de mii fiecare.

Australia, Filipine și Cuba au mii de insule fiecare. Peisajele sunt de vis, natura este sălbatică, iar experiențele, unice.

Țările cu cele mai multe insule Suedia – 267.570 Norvegia – 239.057 Finlanda – 178.947 Canada – 52.455 Indonezia – 17.504 SUA – 18.617 Australia – 8.222 Filipine – 7.641 Cuba – 4.195 Indonezia are peste 17.500 de insule tropicale, cu plaje, păduri, lagune şi lacuri. Unele lanțuri de insule se întind pe zeci, chiar sute de mii de hectare. Cea mai cunoscută insulă e de departe, Bali, supranumită insula magică a zeilor. Aici găsiți cascade ireale, de zeci de metri înălțime, temple și plaje cum nu veți vedea în altă parte. Statele Unite ale Americii și Canada au împreună peste 70.000 de insule.

Dintre acestea, Hawaii este visul oricărei persoane care vrea să ajungă în acel paradis tropical. Este, cu siguranță, un loc al încântărilor exotice. Iar cele mai multe insule se găsesc în Scandinavia. Suedia, Norvegia și Finlanda au împreună aproape 700.000 de insule. Fiorduri, peisaje de vis și munți care alcătuiesc un real spectacol.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 22:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
18 Apr. 2024, 22:33 // În Lume //  Ursu Ana

Accesul la aplicația TikTok a fost blocat în Kârgâzstan începând de joi, după cererea serviciilor de securitate din această țară din Asia Centrală, pe motiv de protecție a sănătății copiilor, a informat AFP. La fiecare încercare de a accesa aplicația, utilizatorii sunt întâmpinați de mesajul „Imposibil de încărcat, încercaţi încă o dată” pe un ecran de deschidere negru.

Decizia a fost comunicată marți de Ministerul kârgâz pentru Digitalizare, care a informat operatorii de telecomunicații despre necesitatea restricționării accesului la TikTok, conform unei decizii luate de serviciile de securitate, conduse de Kamcibek Taşiev. Potrivit unui comunicat al ministerului, se consideră că rețeaua socială, deținută de grupul chinez ByteDance, nu respectă legislația națională destinată protecției sănătății și dezvoltării copiilor.

Îngrijorări cu privire la această măsură au fost exprimate de ONG-ul Reporteri fără Frontiere, care a criticat restricția dreptului la informație sub pretextul protecției minorilor și a apelat la guvernul kârgâz să anuleze această blocare și să stabilească un cadru legal clar pentru reglementarea platformelor.

Această acțiune se înscrie într-un context mai larg în care autoritățile din Kârgâzstan sunt acuzate de încercări de a impune control asupra societății civile. Recent, au fost arestați jurnaliști și suspendate media private, iar guvernul a adoptat o lege similară celei din Rusia despre „agenți străini”, consolidând astfel controlul asupra ONG-urilor.

În ciuda faptului că TikTok se bucură de peste un miliard de utilizatori activi la nivel global, aplicația se confruntă cu restricții din ce în ce mai mari în Occident, inclusiv în SUA, Canada și Uniunea Europeană, din cauza preocupărilor legate de transferul datelor utilizatorilor către China și implicațiile asupra securității naționale.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală