Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Toți critică, însă nimeni nu reacționează. Și PUN „trage plapuma” spre el referitor la situația din jurul Ombudsmanului

30 Nov. 2021, 17:54
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Nov. 2021, 17:54 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, susține că a fost primul partid care a protestat pentru a condamna „abuzurile” admise de guvernarea PAS, inclusiv prin numirea în funcția de Avocat al Poporului pe Natalia Moloșag, care a intrat în „gura presei” și a opiniei publice prin faptul că ar avea „un consilier din umbră”, care nu figurează ca angajat, dar cel mai grav este faptul că acesta a fost condamnat cu suspendare pentru acte de proxenetism.

„Republica cumătrelor şi verișoarelor. Acum două luni, după alegerea abuzivă a avocatei Maiei Sandu, a doamnei Moloşag, în funcția de Avocat al Poporului, PUN a organizat la Parlament primul protest împotriva guvernării PAS. Atunci ne-au sărit toți în cap, ne-au făcut în tot felul, troli şi netroli, considerând că-i prea devreme pentru critică. Am ajuns să constatăm că lucrurile s-au agravat şi mai mult, cu numiri foarte dubioase şi extrem de periculoase pentru credibilitatea instituțiilor statului. S-a ajuns ca de fiecare să avem dreptate, cu remarca tradițională – să trăiți cum ați votat. Nu lăsați iluzia schimbării să vă copleșească spiritul civic, să vă estompeze acțiunea şi gândirea critică. Dacă eram atunci la Parlament 10 mii, guvernarea PAS n-ar mai fi fost atât de ignorantă şi lipsită de scrupule. De voi depinde viitorul vostru, iar el nu poate fi decât alături de România”, scrie Țîcu.

Precizăm că, și unii fruntași ai Platformei DA au criticat situația dată. De asemenea, și peste 95 de organizații membre ale Platformei Naționale din Moldova a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic la fel au cerut explicații de la Avocatul Poporului asupra celora ce se vehiculează în spațiul public.

Amintim că, în spațiul public a apărut informații precum că, Avocata Poporului, Natalia Moloșag, ar fi consiliată din umbră, fără a fi angajat oficial de către un oarecare Godorog Dumitru, care a fost condamnat în 2017 la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism.

Realitatea.md a încercat să obțină o reacție atât de la Natalia Moloșag, cât și de la instituția Avocatul Poporului, însă nu răspunde nimeni la apeluri.

Plîngău nu ratează nici o șansă să iasă în evidență. „Consilierul” Ombudsmanului, în vizorul său. Cere demisia

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 18:09
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 18:09 // În Lume //  Mădălina Guștiuc

Ministra de Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a promis luni că Berlinul va face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei în faţa ambiţiilor Rusiei, informează AFP, citat de digi24.ro.

Această primă vizită a şefei diplomaţiei germane survine în plină criză geopolitică, Europa şi SUA suspectând Kremlinul că vrea să lanseze o ofensivă militară împotriva Ucrainei, un conflict care ar putea destabiliza continentul european.

„Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei, vom face totul pentru a garanta securitatea Europei. Suntem pregătiţi să începem un dialog serios cu Rusia ”, a spus şefa diplomaţiei germane într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

La rândul său, Kuleba a spus că a abordat chestiunea sensibilă a livrărilor de arme către Ucraina, în contextul în care Kievul a acuzat în decembrie Berlinul că împiedică furnizarea de armamente defensive în cadrul cooperării cu NATO.

„Dialogul nostru cu Germania pe acest subiect va continua. Ştim de unde şi ce fel de arme putem obţine. Ştim foarte bine cum să le folosim pentru a ne apăra teritoriile. Lucrăm la asta în fiecare zi, iar rezultatele nu sunt rele”, a subliniat el.

Tensiunile s-au amplificat constant în ultimele săptămâni între Rusia şi Occident, care acuză Moscova că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în pregătirea unui posibil atac asupra Ucrainei.

Moscova neagă orice intenţie de a invada Ucraina şi denunţă în schimb consolidarea NATO la frontierele sale şi dorinţa Alianţei Nord-Atlantice de a integra ţări precum Ucraina şi Georgia, pe care Rusia le consideră parte a sferei sale de influenţă.

Rusia cere garanţii de securitate în vederea detensionării situaţiei, în special angajamentul NATO că nu se va extinde spre Est, o revendicare considerată inacceptabilă de rivalii săi.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală