Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Toţi pentru unul, unul peste toţi. Chinezii, obligaţi să gândească la fel ca preşedintele Xi Jinping

18 Iul. 2021, 13:07
 // Categoria: În Lume // Autor:  Tatiana Rusnac
18 Iul. 2021, 13:07 // În Lume //  Tatiana Rusnac

Tovarăşii din conducerea Partidului Comunist Chinez par a fi pe cât de nemulţumiţi, pe atât de îngrijoraţi: în ciuda reducerii la tăcere a oricărei forme de opoziţie internă, Partidul încă e îngrijorat că nu se bucură de loialitate deplină din partea supuşilor săi şi că aceştia nu sunt suficient de bine ţinuţi în frâul ideologic.

Prin urmare, Partidul Comunist a emis noi instrucţiuni referitoare la doctrină şi la „lucrul cu munca politică” şi care vizează nu doar membrii de partid, ci „întreaga societate, în ansamblul ei”. Practic, noile idei doctrinare ale liderului Xi Jinping vor trebui duse dincolo de politica de cadre şi implementate până în minţile elevilor de şcoală şi liceu, informează Digi24.ro.

Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez şi Consiliul de Stat al ţării au emis, cu prilejul aniversării a 100 de ani de comunism chinez, un nou manual cu instrucţiuni politice, sub titlul „Opinii referitoare la Îmbunătăţirea şi Întărirea Muncii Politice şi Ideologice în Noua Eră”.

„Munca politică şi ideologică reprezintă, în buna tradiţie a partidului, o caracteristică distinctă şi prezintă un avantaj politic considerabil. Ea joacă un rol important în viitorului partidului, stabilităţii pe termen lung a ţării şi în privinţa coeziunii şi unităţii naţiunii noastre”, se arată în noul manual cu instrucţiuni politice emise de Partidul Comunist Chinez.

O parte centrală a noii linii doctrinare şi de propagandă a Chinei se concentrează asupra „promovării gândirii lui Xi Jinping asupra rolului Chinei în noua eră”, practic întreaga doctrină a politică a lui Xi, care se regăseşte în constituţia ţării din 2017.

La 100 de ani de la înființarea sa, PCC, care numără peste 95 de milioane de membri, adică aproape 75% din întreaga populație a Chinei, a rămas unul dintre puținele partide comuniste care și-au menținut puterea în secolul XXI.

„Gândirea lui Xi” va fi predată în şcoli şi licee. Ea este deja materie obligatorie în câteva universităţi din China

Acum, conducerea Chinei doreşte ca doctrina lui Xi să răzbată dincolo de graniţele Partidului şi să ajungă să acopere 100% din populaţie. Adică să fie promovată inclusiv în şcoli şi licee, astfel încât publicul larg să-şi sporească „nivelul de identitate politică, ideologică şi emoţională” conform ideologiei liderului suprem.

Ministrul chinez al Educaţiei a anunţat deja iniţierea unei campanii naţionale prin care doctrina Xi să fie „implementată în manuale, în clase şi în minţile elevilor”.

În luna septembrie 2021, noua programă şcolară din ciclul primar, gimnazial şi liceal va include fragmente din Gândirea lui Xi Jinping. În mediul universitar, a fost deja introdusă încă de anul trecut o astfel de materie la Universitatea Pekin (Beijing) sau Universitatea Tsinghua.

China a rescris Biblia creştină şi rescrie pasajele din Sfânta Scriptură incompatibile cu „valorile socialiste”

În noua luptă ideologică s-a ajuns inclusiv la situaţia în care Partidul Comunist Chinez a rescris Biblia creștină: conform unui manual școlar, publicat de o instituție de învățământ de stat, Isus a ucis-o cu pietre pe femeia adulteră, din binecunoscutul pasaj al Evangheliei după Ioan. Pasajul biblic denaturat apare într-un manual școlar chinez, publicat de Universitatea de Științe Electronice și Tehnologie a Presei, în care este predată „etica și legea profesională”.

Conform Evangheliei după Ioan, femeia păcătoasă urma să fie condamnată la moarte prin lapidare, deoarece încălcase „legea vremii”. Isus le-a spus atunci oamenilor adunați să o ucidă cu pietre: „Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”. Mulțimea s-a retras, iar femeia a fost astfel salvată de la moarte, după ce Isus i-a spus că nu o va condamna, dar că ea va trebui să nu mai păcătuiască.

În varianta chinezească, după plecarea mulțimii, Isus este cel care ridică piatra și o ucide pe femeie, spunând:

„Și eu sunt un păcătos. Dar, dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără de cusur, legea ar fi moartă”.

De altfel, China desfăşoară un vast proiect de rescriere a Sfintei Scripturi în care pasajele găsite incompatibile cu „valorile socialiste” sunt, pur şi simplu, şterse ori rescrise.

Sub conducerea preşedintelui Xi Jinping, cel mai puternic lider al Chinei de la Mao și până în prezent, comuniştii controlează din ce în ce mai bine şi eficient, ideologic şi politic, societatea chineză: au combătut activ orice formă de „infiltrare ideologică a Occidentului”, au promovat un naţionalism agresiv şi au anihilat ori înăbuşit orice formă de opoziţie internă (în Tibet, Xinjiang sau Hong Kong) ori libertate a presei ori a cuvântului.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 11:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Aug. 2021, 11:30 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Soarta președintelui FEA, Dorin Damir, este în mâinele magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care astăzi examinează demersul procurorului de caz.

PCCOCS cere prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile pentru Damir în dosarul penal care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI.

Contactat telefonic de Realitatea.md, serviciul de presă al PCCOCS, Emil Gaitur ne-a confirmat informația. Gaitur a precizat că procurorul pe caz a înaintat un demers similar și pentru șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și pentru angajatul de la Poliția de Frontieră.

Amintim că atât președintele FEA, Dorin Damir, șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și un angajat de la Poliția de Frontieră au primit 30 de zile de arest în Penitenciarul nr. 13 în data de 7 iulie.

Aceștia sunt învinuiți de complicitate și instigarea la abuz în serviciu; trecerea ilegală a frontierei; complicitate la delapidarea averii străine; instigarea la divulgarea secretului de stat și complicitate la fals în acte publice.

Descinderile la domiciliile, în birourile de serviciu, dar și în automobilele celor trei bănuiți au avut loc luni, 5 iulie.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate