Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Trei minori din Capitală, reținuți pe urme fierbinți după spargerea a trei automobile la Botanica

03 Mart. 2021, 17:27
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
03 Mart. 2021, 17:27 // Societate //  Realitatea.md

Trei minori din Capitală au fost reținuți pe urme fierbinți de polițiștii Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă al Direcției de Poliție Chișinău de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Botanica pentru deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale găsite în interiorul automobilelor sparte. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 15 și 16 ani și nu sunt la prima abatere, fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

În jurul orei 09:05 a dimineții zilei de azi, 3 martie, oamenii legii au fost sesizați de către proprietarii a trei unități de transport, precum că au depistat geamurile de la automobile deteriorate. La fața locului s-a deplasat un echipaj al BPRO și grupa operativă a inspectoratului. În cadrul cercetărilor la fața locului polițiștii au stabilit că la trei unități de transport au fost deteriorate geamurile, iar dintr-un automobil a fost sustras un telefon mobil și 900 de lei.

În urma verificării teritoriului, cât și adiacentul locului unde a fost comisă infracțiunea, la etajul tehnic a unui bloc de locuit au fost depistați indivizii, dar și bunurile pe care le-au sustras. Aceștia au fost escortați la inspectoratul de poliție.

În cadrul acțiunilor procesual-penale minorii și-au recunoscut vina.

În privința acestora a fost pornită o cauză penală pentru furt și două procese contravenționale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 22:04 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că Guvernul Gavriliță va veni cu un mecanism de compensare pentru cetățenii din păturile social-vulnerabile, în contextul scumpirilor resurselor energetice, informează Realitatea.md.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, precum resursele energetice, Guvernul va veni cu mecanism de compensare. Și noi o să găsim mecanisme, vom interveni la scumpiri, ele vor avea loc pentru că noi importăm toate aceste lucruri din afară.

Dar acolo unde e situația alta, de exemplu cu testele la Covid-19, noi vom umbla la Codul Vamal, ca să modificăm unele lucruri, pentru ca aceste teste să nu fie atât de scumpe. Vom interveni acolo, unde se fac bani grei pe seama oamenilor”, a menționat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul national Moldova1.

Șeful Legislativului, nu a precizat însă care va fi mărimea compensațiilor și cum se va aplica mecanismul de compensare.

Autoritățile au anunțat că se așteaptă la scumpiri la gazele naturale, energia electrică, precum și la produsele petroliere, în contextul scumpirilor pe plan mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române