Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Trei moldoveni „și-au tras o afacere” cu prostituate în Franța. Ce riscă indivizii

04 Mai 2021, 14:17
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Mai 2021, 14:17 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Trei moldoveni, cu vârste curpinse între 32 și 45 de ani, au pus pe roate o afacere ilegală în Paris, Franța, din care câștigau bani grei, însă au fost prinși și încătușați de oamenii legii. Potrivit poliției, aceștia racolau tinere din Moldova și le impuneau să se prostitueze în Franța, iar banii îi împărțeau în jumătate. 

Oamenii legii au stabilit că pe parcursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime, iar venitul  zilnic era între 800 și 1 400 euro per persoană.

Unul dintre traficanță era stabilit cu domiciliul în Paris.

 „Aceștia, identificau prin intermediul  rețelelor de socializare tinere cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani, din diferite regiuni ale țării și le propuneau oferte avantajoase, cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale. Ajunse în Franţa, tinerele  erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți pentru prestarea serviciilor sexuale, unde li se comunica că venitul obținut în urma prestării serviciilor  se va repartiza egal,  50/50,  adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor”, anunță oamenii legii.

Victimelor, traficanții le recomanda, din motive de siguranță, ca venitul nemijlocit să fie predat pentru păstrare organizatorului sau administratorului, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmişi. Însă, sub diverse pretexte inventate, fetele nu primeau nimic.   

„Conform unor estimări, suspecții au obținut un profit, ce varia între 17 000 și 23 000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual. Pentru acumularea probatoriului necesar, polițiștii  au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date ce au importanță pe cauza penală”, mai spune poliția.

Unul dintre suspecți  ce activa pe teritoriul țării, având rolul de recrutor a fost reţinut pentru 72 de ore, iar ulterior a primit mandat de arest pentru 30 de zile. O altă persoană care avea rol de transportator, colaborează cu organul de urmărire penală și este cercetat în stare de libertate. 

Persoana ce nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franței urmează a fi anunțată în căutare cu ulterioara extrădare autorităților din R. Moldova. 

În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Sept. 2021, 15:44 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un accident rutier a avut loc astăzi, în localitatea Terebna, raionul Edineț. După ce a fost lovit de o mașină, un bărbat a decedat. Pasagera care se afla în automobil a fost internată în spital. Potrivit oamenilor legii, totul s-a produs din motiv că șoferul a pierdut controlul volanului. 

Mașina de marca Mercedes era condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din raionului Edineț. În automobil se mai afla și o tânără de 19 ani. Din motive necunoscute, tânărul a pierdut controlul asupra volanului, a derapat de pe drum și a tamponat un bărbat de 61 de ani, din satul Terebna, care se afla pe scaun lângă gardul organizației unde activa în calitate de paznic.

În urma accidentului rutier, bărbatul a decedat până la sosirea ambulanței, iar pasagera a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Raional Edineț.

De asemenea, potrivit informațiilor, șoferul nu se afla în stare de ebrietate. Urmează ca băiatul să fie cercetat penal în libertate.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române