Curs valutar
 • EUR
  20.0308
  -0.4109%
 • USD
  17.7146
  -0.127%
 • RUB
  0.2408
  0.1661%
 • RON
  4.0470
  -0.4225%
 • UAH
  0.6489
  -0.3236%

Ucrainean căutat de Interpol pentru organizarea migrației ilegale, reținut la Cahul după ce a vrut să treacă frontiera

24 Feb. 2021, 18:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
24 Feb. 2021, 18:28 // Societate //  Realitatea.md

Un ucrainean de 52 de ani, căutat de Interpol la solicitarea autorităților franceze, fiind suspectat de complicitate în cadrul unei grupări criminale specializate în organizația migrației ilegale, a fost reținut de polițiștii de frontieră de la punctul Giurgiulești-Reni după ce a încercat să ajungă în Varna, în calitate de pasager al unei rute de autobuz din Odesa. Acesta a fost plasat în izolatorul provizoriu din cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul, până la elucidarea circumstanțelor.

La audierile primare, bărbatul a declarat că intenționa să ajungă în Bulgaria, unde activa în calitate de marinar. Totodată, acesta a spus că nu știa despre consemnul Interpol ce figura pe numele lui, dar a recunoscut că în anul 2006 a fost în Franța.

Tot în punctul de frontieră Giurgiulești-Reni un moldovean de 35 de ani, locuitor al raionului Ceadâr-Lunga, a prezentat polițiștilor de frontieră pentru autorizarea trecerii hotarului un permis de conducere falsificat. Bărbatul era șofer de camion și folosea „permisul” care ar fi fost emis de către autoritățile ruse în deplasările sale din Federația Rusă spre Bulgaria.

Ca urmare, polițiștii de frontieră au recurs la verificări suplimentare, stabilind că actul nu corespunde unuia autentic. Întrebat pe caz, șoferul s-a încurcat în declarații. Deși a susținut inițial că și-a perfectat actul conform procedurilor legale, în cele din urmă nu a putut preciza informația despre autoritatea emitentă și modul de obținere al permisului.

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar posesorul acestuia și-a întrerupt călătoria. Pe caz a fost întocmit un proces-verbal de audiere și constatare a infracțiunii privind deținerea și utilizarea actelor oficiale false.

Foto: border.gov.md

Realitatea Live

06 Dec. 2021, 16:32
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
06 Dec. 2021, 16:32 // Economie //  Realitatea.md

Până în prezent, autoritățile Republicii Moldova au accesat mai multe fonduri, acum fiind în proces de finalizare a procedurilor pentru accesarea și debursarea programului de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei gazelor. Declarația aparține prim-ministrei Natalia Gavrilița care a ieșit cu o conferință de presă la Guvern, împreună cu directoarea adjunctă a Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene, Katarina Mathernova, aflată într-o vizită oficială la Chișinău. Cea din urmă a dat de înțeles că țara noastră ar mai putea beneficia de un program deja în valoare de 15 milioane de euro.

„Dinamica dezvoltării în această țară are loc rapid. Atâtea lucruri s-au întâmplat pe parcursul ultimului an. … Am sentimentul că dialogul pe care-l purtăm cu dvs. este fructuos. Categoric îl vom continua. Ați venit cu o agendă de reforme foarte clară și, în pofida crizelor, pandemiei, crizei energetice, vă onorați angajamentele. De aceea, noi putem să vă sprijinim în continuare și să sporim suportul. … Ați menționat despre suportul bugetar de 60 de milioane de euro pe care-l finalizăm acum. Sper că foare curând vom reușit să-l semnăm. Suplimentar, cu ocazia summitului parteneriatului estic, mai avem încă un program de 15 milioane de euro pentru sprijin dedicat grupurilor vulnerabile și servicii de consultanță pe care le vom oferi începând cu anul viitor, a anunțat Katarina Mathernova.

Înainte de asta, Natalia Gavrilița s-a arătat deschisă să „absoarbă” repede resursele, astfel încât cetățenii moldoveni să vadă o serie de proiecte în derulare. „Vom continua să lucrăm pe toate dimensiunile și vom accesa aceste resurse, le vom absorbi repede, astfel încât cetățenii noștri să simtă cât mai repede efectul acestor transformări. Scopul nostru este foarte clar și rămâne la fel – o Moldovă puternică, independentă, prosperă, care este pe deplin integrată în UE, în interesul și beneficiul cetățenilor săi”.

Conferința a fost transmisă în direct de colegii de la RLIVE.MD și RLIVE TV. Aceasta poate fi urmărită integra mai jos.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală