Curs valutar
 • EUR
  20.3989
  0.0299%
 • USD
  19.4100
  -0.1602%
 • RUB
  0.3091
  -0.0324%
 • RON
  4.1479
  0.053%
 • UAH
  0.5256
  -0.1522%

Ultima oră! Alte 1 588 de persoane au fost infectate cu COVID-19

06 Oct. 2021, 19:40
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
06 Oct. 2021, 19:40 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Alte 1588 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 4-România, 3-Turcia, 1-Rusia, 1-Irlanda, 1-Italia, 1-Marea Britanie. 1-Norvegia. 1-Ucraina.

Numărul total de teste efectuate – 8688. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 301431.

Din numărul total de cazuri, 29 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (6 -medici, 18-asistenți medicali, 5-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1862 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 135 în stare extrem de gravă și 17 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 1378 persoane au fost vindecate. În total, 284.240 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 7.781 persoane, iar 15.260 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, vă anunțăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19.

Deces 6.902: Bărbat de 69 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: cardiopatie, fibrilație, hipertensiune arterială, nefropatie, obezitate, diabet zaharat.

Deces 6.903: Femeie de 69 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, nefropatie.

Deces 6.904: Femeie de 73 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, pancreatită.

Deces 6.905: Bărbat de 82 de ani din r. Telenești, internat în IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită, diabet zaharat, fibrilație, hepatită.

Deces 6.906: Femeie de 65 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, diabet zaharat, obezitate, fibrilație.

Deces 6.907: Bărbat de 68 de ani din com. Tohatin, internat în IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, diabet zaharat, obezitate.

Deces 6.908: Bărbat de 45 de ani din r. Cahul, internat în SR. Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, boală renală cronică, hepatită, fibrilație, cardiopatie.

Deces 6.909: Bărbat de 71 de ani din mun. Chișinău. Deces la domiciliu, cu refuz de spitalizare. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 6.910: Bărbat de 63 de ani din r. Anenii Noi, internat în IMSP IMU. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 6.911: Femeie de 64 de ani din r. Telenești, internată în SR. Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, nefropatie, diabet zaharat.

Deces 6.912: Bărbat de 58 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății.Comorbidități: hepatită, pancreatită, cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 6.913: Femeie de 67 de ani din or. Orhei, internată în SR. Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 6.914: Femeie de 72 de ani din mun. Bălți, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces: 6.915: Femeie de 70 de ani din mun. Bălți, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces: 6.916: Femeie de 59 de ani din r. Căușeni, internată în SR. Căușeni.

Deces: 6.917: Femeie de 80 de ani din UTA Găgăuzia, internată în SR. Congaz.

Deces: 6.918: Femeie de 73 de ani din r. Orhei, internată în IMSP IMU. Comorbidități: fibrilație.

Deces: 6.919: Femeie de 60 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP IMU. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces: 6.920: Femeie de 75 de ani din r. Edineț, internată în SR. Edineț. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

Deces: 6.921: Femeie de 68 de ani din r. Ungheni, internată în. SR. Ungheni.

Deces: 6.922: Femeie de 81 de ani din r. Sângerei, internată în SR. Sângerei.

Deces: 6.923: Femeie de 73 de ani din r. Edineț, internată în SR. Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces: 6.924: Femeie de 84 de ani din r. Edineț, internată în. SR. Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces: 6.925: Femeie de 63 de ani din r. Nisporeni, internată în SR. Ungheni.

Deces: 6.926: Femeie de 61 de ani din r. Nisporeni, internată în SR. Ungheni. Comorbidități: Trombembolie de artera pulmonara.

Deces: 6.927: Bărbat de 76 de ani din r. Leova, internat în Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, fibrilație, diabet zaharat.

Realitatea Live

Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
08 Dec. 2022, 22:30
 // Categoria: Life // Autor:  Ursu Ana
08 Dec. 2022, 22:30 // Life //  Ursu Ana

Mergi la fast food în pauzele de la serviciu și nu știi cum să faci față kilogramelor în plus acumulate? Este momentul să schimbi ceva! Ia gustări sănătoase la birou.

În timpul orelor de lucru poți ajunge să consumi multe calorii în exces tocmai pentru că nu ții cont foarte mult de alimentele alese. Astfel, chips-urile sau covrigeii pot adăuga sute de calorii în plus fără să-și dai seama, iar la sfârșitul zilei îți va fi din nou foarte foame pentru că aceste opțiuni nu sunt consistente și îți afectează glycemia, scrie eva.ro. 

Iată câteva opțiuni pentru gustări sănătoase în zilele de lucru:

 1. Semințe

Nu este vorba despre cele prăjite și sărate! Semințele crude de dovleac sau floarea soarelui sunt surse importante de proteine și se potrivesc de minune atât cu un fruct, cât și cu o porție de cereale, 30g de ciocolată neagră sau cuburi de brânză. Sunt ușor de transportat și nu trebuie să stea în frigider.

 1. Nuci

Nucile crude conțin proteine și grăsimi esențiale pentru stimularea imunității și remodelarea siluetei. Amestecă-le cu un iaurt grecesc simplu și vei uita de prăjituri cel puțin până la ora cinei.

 1. Fulgi de ovăz

La serviciu nu este practic să iei pungi cu gramaj mare de fulgi de ovăz. Alege porțiile ambalate de 50g.

Când ți-e poftă de ceva dulce sau în zilele friguroase de iarnă amestecă fulgii de ovăz cu apă călduță și puțină nucșoară. Nu consuma decât fulgi de ovăz simpli, fără zahăr adăugat.

 1. Fructe confiate

Sunt ideale ca gustări sănătoase după-amiaza. Caisele uscate, smochinele sau curmalele te vor ajuta să eviți dulciurile, iar kilogramele în exces se vor „topi” treptat. Combină 5-6 curmale cu 4 migdale crude și nu îți va mai fi foame până seara.

 1. Unt de arahide sau migdale

Untul de arahide sau cel de migdale conțin proteine și grăsimi esențiale pentru eliminarea centimetrilor în plus. Consumă o lingură de unt de arahide cu o banană sau o piersică și vei avea o gustare delicioasă care luptă eficient împotriva celulitei. Alege doar produsele care au 100% migdale sau arahide.

Zahărul, uleiul de palmier sau sarea adăugate vor crește numărul de calorii, te predispun la hipertensiune și controlul asupra apetitului va fi mult mai redus.

 1. Biscuiți

Adesea biscuiții sunt considerați alimente de pe lista neagră pentru o siluetă armonioasă. Cu toate acestea, există și variante sănătoase. Poți alege biscuiții din făină integrală, fără zahăr. Importantă este și mărimea porției pentru că, dacă mănânci un pachet întreg, vei depăși cu siguranță totalul de calorii pentru ziua respectivă. 3-4 biscuiți crocanți consumați cu 30g brânză sau humus nu vor pune în pericol eforturile tale pentru a ajunge la silueta dorită.

 1. Ciocolată neagră

În momentele stresante ești obișnuită să începi o ciocolată și să o termini până să îți dai seama unde a dispărut? Ei bine, chiar dacă nu este interzisă complet, trebuie să alegi cu atenție tipul de ciocolată pe care îl consumi. Sortimentele care au cremă și multe ingrediente artificiale nu te vor ajuta să slăbești.

Din contră, va fi foarte greu să previi depunerea excesului de calorii exact în zonele-problemă. Specialiștii te sfătuiesc să alegi ciocolata neagră, cu un conținut de cel puțin 70% cacao. Fii atentă și la lista de ingrediente. Ocolește produsele cu multe ingrediente deoarece este foarte probabil să aibă conservanți sau coloranți.

Ciocolata neagră este delicioasă atât simplă, cât și cu felii de banane sau mango. Te ajută să te relaxezi și reduce stresul din zilele aglomerate. Savureaz-o în tihnă, dar nu uita să te oprești la 30g!

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală