Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Un agent economic a rămas fără excavatorul de 42.000 euro, cumpărat acum o lună. Care este motivul

17 Mart. 2021, 12:37
 // Categoria: Societate // Autor:  Maxim Pulber
17 Mart. 2021, 12:37 // Societate //  Maxim Pulber

Un excavator al unei persoane juridice din țară, procurat de la o companie lituaniană, a fost indisponibilizat pe teritoriul unui sector al Poliției de Frontieră, pe motiv că la începutul lunii martie a fost dat în căutare de către autoritățile engleze. Preliminar s-a stabilit că au fost întrunite toate condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, însă la scurt timp unitatea de transport a fost dată în căutare internațională de către autoritățile din Marea Britanie.

Ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au inițiat cercetări conform informației de sustragere a excavatorului  de model JCB 85Z-1 pe șenile, fabricat în 2014, destinat pentru diverse săpături.

Astfel, în urma mai multor acțiuni de investigații, polițiștii de frontieră au identificat locul de aflare a obiectului căutat. S-a constatat că excavatorul a fost introdus în țară acum o lună și a fost achiziționat contra sumei de 42.000 euro. Persoana responsabilă a declarat că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate, dar este dispusă să coopereze cu Poliția de Frontieră întrucât își dorește o claritate a cazului dat.

Ofițerii de investigație cercetează cazul în continuare colaborând atât cu autoritățile Marii Britanii, cât și cu cele lituaniene pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, identificarea persoanelor implicate și atragerea la răspundere celor care se fac vinovați.

În acest context, Poliția de Frontieră recomandă tuturor celor care intenționează să achiziționeze mijloace de transport din străinătate să fie vigilenți și să verifice minuțios setul de documente, dar și păstrarea acestora până când bunul ajunge proprietate legală.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 08:55
 // Categoria: Meteo // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 08:55 // Meteo //  Realitatea.md

În dimineața zilei de sâmbătă, 25 septembrie curent, termometrele au indicat în medie +10 grade Celsius, cu un grad sau două mai puțin sau mai mult în funcție de zona republicii în care v-ați trezit. În general, meteorologii moldoveni prognozează vreme evident mai caldă decât cum a fost toată săptămâna.

Astfel, în localitățile din nordul țării, maximele termice la mijlocul zilei vor fi între +15..+18 grade Celsius, în centru acestea fiind de +16..+19 grade Celsius. Ca de obicei, la sud, va fi cel mai cald, pentru că acolo temperaturile vor oscila pe timp de zi între +17..+20 grade Celsius.

Și noaptea va fi mai caldă. Dacă acum o zi minimele au fost și de +5 grade Celsius, atunci termometrele vor indica temperaturi duble, adică pe timp de noapte nu vor scădea mai jos de +10 grade Celsius.

Cert este faptul că vântul va sufla din nord-vest cu o viteză de 1-6 metri pe secundă. Cerul va fi variabil, adică uneori senin, alteori parțial noros, însă precipitații sub formă de ploaie nu sunt prevăzute.

Presiunea atmosferică va fi normală.

În funcție de fenomenele vremii, meteorologii actualizează informațiile pe site-ul oficial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române