Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Un deputat PAS și familia acestuia, testați pozitiv la coronavirus. „A ajuns și rândul nostru”

17 Mart. 2021, 12:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
17 Mart. 2021, 12:19 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a fost testat pozitiv la coronavirus, ieri. Anunțul a fost făcut de parlamentar pe pagina sa de Facebook.

Din mesajul legiuitorului, reiese că și ceilalți membri ai familiei sale sunt infetați cu COVID-19, iar cel care ar fi molipsit restul membrilor ar fi chiar el.

„Pozitiv. A ajuns și rândul nostru. Cel mai insuportabil e gândul că tu, anume tu, nimeni altcineva, ai adus virusul în casă, i-ai infectat pe restul și l-ai mai și plimbat prin oraș între timp. Vă rog, aveți grijă de voi, fiți prudenți. Și ne vaccinăm cu prima ocazie, când ne vine rândul. Vaccinarea e unicul lucru ce poate pune punct acestei nebunii”, a scris Alaiba pe Facebook.

Totodată, deputatul s-a arătat deranjat de faptul că o Comisiei parlamentară permanentă, din care face parte nu desfășoară ședințele online, astfel încât să poată participa și el la acestea, chiar dacă e pozitiv la coronavirus.

„Într-un an de la pandemie toate comisiile parlamentare şi-au trecut lucrările online, cel puțin uneori, afară de Comisia economie, buget şi finanțe, unde sunt membru. Conducerea socialistă din această comisie a ignorat apelurile mele repetate să trecem şi noi şedințele pe online. Nu au făcut nici o şedință online timp de un an. În pandemie. Este o Comisie foarte importantă. Responsabilă de buget, de politici economice, de energetică, de sectorul financiar-bancar, şi multe altele. O comisie mai ineficientă, condusă mai prost, nu cred că există în actualul Parlament. O comisie care deseori promovează sau protejează schemele de corupție. Anticipatele îi va mătura pe o bună parte din ei”, a mai scris Alaiba.

Precizăm că, recent, la una din ședințele Parlamentului, Dumitru Alaiba și-a adus fiul micuț în sala plenului, asistând la întreg procesul de lucru al deputaților. Acesta nu a argumentat atunci de ce a recurs la acest gest, însă, cel mai probabil nu avea cine să îngrijească de acesta acasă în acea zi.

Realitatea Live

Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
Prezentarea Ratingului Politic pentru luna aprilie 2021, elaborat de compania Intellect Group
EU Debates Cafe: „Noua eră digitală și inovațiile: Sprijinul UE pentru Educație, Afaceri și E-Servicii”
12 Mai 2021, 13:31
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Cosoi
12 Mai 2021, 13:31 // Life //  Petru Cosoi

Producătorul de divinuri Aroma din Chișinău a lansat recent pe piață un produs unic: divinul Aroma XXO de 70 de ani, reprezentând cel mai vechi distilat disponibil în acest moment pe piața din Republica Moldova, scrie FINEWINE. 

În prezent, în Moldova există câteva exemplare de 50-55 de ani, mai rar de 60 de ani, iar cel de 70 de ani reprezintă o premieră. Este, într-adevăr, o istorie îmbuteliată, ce cuprinde epoci diferite, generații de tehnologi și experiență în arta distileriei și maturării produselor de înaltă calitate, scrie sursa citat.

Distilatul datează, conform fișelor tehnologice, din anii 1944 – 1946, fiind maturat în toată această perioadă, în beciurile combinatului Aroma, unul dintre cele mai vechi din Republica Moldova.

Cartela tehnologică reprezintă un secret al producerii și nu poate fi publicată, dar oricine este interesat, poate primi garanția autenticității produsului de 70 de ani. Este un singur butoi de stejar cu divinul septuagenar, a cărui valoare se ridică la o cifră cu mai multe zerouri.

Turnat în cristal de Bohemia, cu capsulă și etichetă gravată cu aur, cutie suvenir — 700 ml de aur pur! Fiecare sticlă din colecția limitată este formată manual.

Costă 51 750 de lei (circa 2 400 euro) și poate fi găsit în magazinele specializate ale companiei.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație