Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Un deputat PAS și familia acestuia, testați pozitiv la coronavirus. „A ajuns și rândul nostru”

17 Mart. 2021, 12:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
17 Mart. 2021, 12:19 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a fost testat pozitiv la coronavirus, ieri. Anunțul a fost făcut de parlamentar pe pagina sa de Facebook.

Din mesajul legiuitorului, reiese că și ceilalți membri ai familiei sale sunt infetați cu COVID-19, iar cel care ar fi molipsit restul membrilor ar fi chiar el.

„Pozitiv. A ajuns și rândul nostru. Cel mai insuportabil e gândul că tu, anume tu, nimeni altcineva, ai adus virusul în casă, i-ai infectat pe restul și l-ai mai și plimbat prin oraș între timp. Vă rog, aveți grijă de voi, fiți prudenți. Și ne vaccinăm cu prima ocazie, când ne vine rândul. Vaccinarea e unicul lucru ce poate pune punct acestei nebunii”, a scris Alaiba pe Facebook.

Totodată, deputatul s-a arătat deranjat de faptul că o Comisiei parlamentară permanentă, din care face parte nu desfășoară ședințele online, astfel încât să poată participa și el la acestea, chiar dacă e pozitiv la coronavirus.

„Într-un an de la pandemie toate comisiile parlamentare şi-au trecut lucrările online, cel puțin uneori, afară de Comisia economie, buget şi finanțe, unde sunt membru. Conducerea socialistă din această comisie a ignorat apelurile mele repetate să trecem şi noi şedințele pe online. Nu au făcut nici o şedință online timp de un an. În pandemie. Este o Comisie foarte importantă. Responsabilă de buget, de politici economice, de energetică, de sectorul financiar-bancar, şi multe altele. O comisie mai ineficientă, condusă mai prost, nu cred că există în actualul Parlament. O comisie care deseori promovează sau protejează schemele de corupție. Anticipatele îi va mătura pe o bună parte din ei”, a mai scris Alaiba.

Precizăm că, recent, la una din ședințele Parlamentului, Dumitru Alaiba și-a adus fiul micuț în sala plenului, asistând la întreg procesul de lucru al deputaților. Acesta nu a argumentat atunci de ce a recurs la acest gest, însă, cel mai probabil nu avea cine să îngrijească de acesta acasă în acea zi.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 22:04 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că Guvernul Gavriliță va veni cu un mecanism de compensare pentru cetățenii din păturile social-vulnerabile, în contextul scumpirilor resurselor energetice, informează Realitatea.md.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, precum resursele energetice, Guvernul va veni cu mecanism de compensare. Și noi o să găsim mecanisme, vom interveni la scumpiri, ele vor avea loc pentru că noi importăm toate aceste lucruri din afară.

Dar acolo unde e situația alta, de exemplu cu testele la Covid-19, noi vom umbla la Codul Vamal, ca să modificăm unele lucruri, pentru ca aceste teste să nu fie atât de scumpe. Vom interveni acolo, unde se fac bani grei pe seama oamenilor”, a menționat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul national Moldova1.

Șeful Legislativului, nu a precizat însă care va fi mărimea compensațiilor și cum se va aplica mecanismul de compensare.

Autoritățile au anunțat că se așteaptă la scumpiri la gazele naturale, energia electrică, precum și la produsele petroliere, în contextul scumpirilor pe plan mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române