Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Un individ din Capitală a încercat să mituiască polițiștii din Cimișlia, dar s-a ales cu proces penal

28 Iul. 2021, 13:31
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Iul. 2021, 13:31 // Societate //  Valentina Buză

A încercat să mituiască angajații IP Cimișlia, însă s-a ales cu proces penal. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, locuitor al municipiului Chișinău. Potrivit informațiilor, cazul a avut loc în noaptea de 28 iulie 2021.

„În Serviciul de Gardă a IP Cimișlia a parvenit informația telefonică de la angajații IP Cimișlia care au comunicat că un bărbat în vârstă de 26 de ani le-au propus 100 euro mită pentru mușamalizarea unui caz”, a declarat Ofițerul superior de presă al IP Cimișlia, Cristina Vicol.

Potrivit poliției, la 27 iulie polițiștii au recepționat apelul telefonic de la o locuitoare a orașului Cimișlia, care a comunicat că fostul cumnat e agresiv la poarta sa.

Astfel, făptașul, un locuitor al municipiului Chișinău a fost escortat la Inspectoratul de Poliție.

„Aflându-se la intrarea în incinta IP Cimișlia a scos din portmoneul său o bancnotă asemănătoare cu 100 euro și a propus-o angajaților IP Cimișlia pentru a nu fi documentat conform legislației. Văzînd aceasta, polițiștii au avertizat bărbatul că poate fi atras la răspundere penală pentru corupere activă.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat urmărirea penală în cadrul unui proces penal pornit pentru corupere activă.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
16 Sept. 2021, 18:00 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Asociația Promo-LEX felicită noii membri ai Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, confirmați astăzi prin votul Parlamentului, în special pe fostul lor coleg, expertul Pavel Postică, care a fost propus la funcția de membru al CEC de șefa statului, Maia Sandu.

Într-un comunicat de presă, asociația își exprimă deschiderea spre continuarea colaborării cu instituția, dar și cu alți actori din domeniul electoral.

„Totodată, Promo-LEX salută desemnarea de către președintele țării a colegului nostru, Dlui Pavel Postica, în calitate de membru CEC și confirmarea acestuia de către Parlament. Pavel Postica este un profesionist cunoscut și apreciat în domeniul electoral, o personalitate demnă și integră, care a contribuit considerabil la dezvoltarea Asociației Promo-LEX, fiind parte a acesteia timp de 15 ani. În perioada 2012 – 2021 Pavel Postica a deținut funcția de Director al Programului Monitorizarea Proceselor Democratice, fiind șeful a 20 de Misiuni de Monitorizare a alegerilor. Suntem convinși de faptul că, expertiza și experiența domnului Postica, acumulată inclusiv în cadrul Asociației Promo-LEX, este necesară la această etapă și va contribui semnificativ la fortificarea instituției și la sporirea încrederii societății în procesele democratice din Moldova”, se arată în comunicat.

De asemenea, Promo-LEX a transmis un mesaj și celorlați membri ai CEC, aprobați de Parlament.

În acest context, Asociația Promo-LEX urează succes noilor membri CEC și afirmă că în continuare rămâne devotată principiilor și valorilor sale: profesionalism, transparență şi responsabilitate, non-discriminare și neutralitate politică. Pornind de la acestea, vom exercita și mai departe, cu aceeași abnegație, rolul de monitori și promotori ai democrației și ai drepturilor omului, inclusiv ai alegerilor libere și corecte”, se arată în comunicat.

Amintim că noua componență a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost confirmată astăzi de Parlament. Tot astăzi aceștia au depus jurământul în fața deputaților, iar mâine, 17 septembrie, cei cinci membri numiți de Legislativ vor alege conducerea CEC, la ora 15:00.

Noua componență a CEC are următoarea componență nominală – Berlinschii Alexandr, Caraman Angelica, Gurduza Sergiu, Lupașco Ludmila, Musteața Alexandru și Postica Pavel, candidați propuși de majoritatea parlamentară și președinta țării, Maia Sandu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române