Curs valutar
  • EUR
    20.1160
    0.4653%
  • USD
    17.7288
    -0.0147%
  • RUB
    0.2376
    0.463%
  • RON
    4.0625
    0.4135%
  • UAH
    0.6533
    0.2602%

Un nou antirecord de decese cauzate de COVID-19, la Moscova. Școlile și grădinițele sunt închise

28 Oct. 2021, 17:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Oct. 2021, 17:24 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Capitala Rusiei a introdus joi, cele mai dure restricții anti-Covid din iunie 2020 și până astăzi, un lockdown parțial, în condițiile în care decesele și infecțiile cauzate de pandemia de Covid-19, la nivel național, au atins noi cote maxime.

Moscova intră în lockdown parțial, ceea ce face ca doar magazinele esențiale, cum ar fi farmaciile și supermarketurile, pot rămâne deschise, în timp ce școlile și grădinițele de stat sunt închise. De asemenea, începând cu 30 octombrie, la nivelul întregii țări, toți cetățenii vor intra într-o săptămână de concediu plătit, într-o încercare disperată a autorităților de a limita răspândirea valului de Covid în Rusia.

Pe modelul din Moscova, alte regiuni din Rusia au decis să instituie blocaje parțiale începând de joi, într-un efort uriaș de a reduce numărul de infecții la nivel național, scrie Reuters.

Locuitorii Moscovei au voie să-și părăsească casele, spre deosebire de situația din vara anului 2020, dar noile măsuri arată cât de îngrijorate sunt autoritățile de numărul record de decese, pe care Kremlinul le pune pe seama ezitării de vaccinare.

Record de decese Covid în Rusia

Oficialii au raportat joi un maxim istoric de 1.159 de decese cauzate de COVID-19 la nivel național în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul de infecții zilnice a depășit pragul de 40.000 pentru prima dată.

Mulți ruși au declarat că sunt reticenți în a se vaccina și au respins cele patru vaccinuri înregistrate de Rusia, inclusiv vaccinul emblematic Sputnik V. Unii oameni spun că ezită din cauza neîncrederii față de autorități, în timp ce alții citează îngrijorări cu privire la siguranța vaccinurilor.

Începând cu 22 octombrie, datele oficiale au arătat că 49,1 milioane de ruși au fost complet imunizați la Covid-19. Populația totală, excluzând Crimeea anexată, este estimată oficial la aproximativ 144 de milioane.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală