Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Un tânăr în vârstă de 31 de ani câștigă aproximativ 6 milioane de dolari pe an din Youtube! Cum își cheltuie banii

10 Sept. 2021, 18:43
 // Categoria: Economie // Autor:  Mădălina Sorokovsky
10 Sept. 2021, 18:43 // Economie //  Mădălina Sorokovsky

Intrând în casa din Las Vegas a lui Graham Stephan, primul lucru pe care îl veți observa este un acvariu masiv. Este echipat cu lumini care schimbă culoarea și plin de recife de corali și pești în culori vii, obiect ce a costat o avere, mai exact – 45.000 de dolari.

El descrie această achiziție ca fiind „doar o cheltuială” și nu are nicio îngrijorare cu privire la banii pe care i-a plătit, scrie Bani.md.

„Nivelul de plăcere pe care îl primesc din acvariu este de neegalat cu orice altă experiență pe care aș putea să o cumpăr”, spune tânărul de 31 de ani. „Pentru mine este rezervorul pe care l-aș fi creat când eram copil, când aveam 12 ani, dacă aș fi avut tot ce am vrut”.

La moment, Graham Stephan este cunoscut pentru activitatea sa pe Youtube. Brandul său cuprinde acum cinci canale YouTube și un podcast, iar volumul său de muncă a devenit atât de intens încât a angajat nu unul, ci doi angajați.

După ce a depășit pragul de venit anual de 1 milion de dolari în 2019 și a câștigat 5,1 milioane de dolari în 2020, Stephan este pe ritmul de a câștiga 6 milioane de dolari în 2021 după cheltuieli, cu 3 milioane de dolari provenind din venituri publicitare YouTube, iar restul provenind din sponsorizări și afiliați, precum și din vânzarea cursurilor pe platforma online Teachable.

El a realizat această creștere renunțând la cariera sa imobiliară pentru a se concentra pe YouTube cu normă întreagă, stimulat parțial de blocările timpurii ale coronavirusului care l-au ținut acasă făcând videoclipuri.

„Acesta a fost punctul în care am spus:„ Vreau să intru pe YouTube ”, spune el pentru CNBC Make It.

Viața lui Stephan este acum pe deplin centrată pe crearea de conținut și, în cele din urmă, își permite să se bucure de succesul său.

Stephan estimează că atunci când a fost lansat primul său episod Millennial Money, își petrecea aproximativ 20% din timp ca agent imobiliar și restul de 80% pe YouTube, rămânând adesea până la 2 dimineața pentru a lucra la videoclipuri.

La momentul pivotului său pentru a deveni un YouTuber cu normă întreagă la mijlocul anului 2020, canalul lui Stephan avea aproximativ 1,5 milioane de abonați și era pe punctul de a câștiga 1 milion de dolari de pe YouTube pentru prima dată.

Acum, canalul său principal are în jur de 3,5 milioane de abonați. La începutul lunii iulie, Stephan câștigase deja 1,42 milioane de dolari în venituri publicitare din diversele sale canale pentru 2021.

Creșterea nu se datorează doar creșterii orelor pe care Stephan le pune pe YouTube, ci și schimbării tipului de conținut pe care îl creează. Deși Stephan a devenit popular realizând videoclipuri despre investițiile sale și câștigurile sale imobiliare, el a pivotat spre analiza știrilor și explicând subiecte financiare complexe.

Echipa sa include acum un editor live, precum și un alt editor care ține un birou în casa lui Stephan. Împreună, cei trei rulează toate canalele lui Stephan, precum și asistă la podcastul său săptămânal.

Stephan este bine conștient de reputația sa de milionar frugal, în ciuda averii sale nete de 15,5 milioane de dolari, dar spune că în ultimii ani a aflat că, uneori, cheltuirea banilor poate fi mai valoroasă decât păstrarea lor. Astfel, o parte din banii săi îi investește în acțiunile diferitor companii.

Stephan încă urmărește toți banii care intră și ies din conturile sale, dar nu mai păstrează un buget strict, deoarece instinctul său implicit este să economisească sau să investească întotdeauna noi venituri, mai degrabă decât să le cheltuiască. El estimează că economisește în medie aproximativ 400.000 de dolari pe lună, cu 60% din acești bani în investiții, iar restul în conturi de economii cu dobândă mare.

Când vine vorba de amenajarea casei sale, Stephan nu a tăiat niciun colț. El a spus că a cheltuit aproximativ 100.000 de dolari pentru mobilier și lucrări de artă, inclusiv un semn masiv de neon cu sloganul său „Smash The Like Button”, precum și un pian de 80.000 de dolari pe care l-a cumpărat folosit pentru 16.000 de dolari.

Acesta mai cheltuie bani pentru întreținerea piscinei, restaurante și ieșiri în oraș împreună cu prietena.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 07:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 07:42 // Politica //  Realitatea.md

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a adus în discuție dosarul „Șor” la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de marți, 21 septembrie curent, arătându-se nemulțumit de modalitatea prin care acesta a fost strămutat din cadrul Curții de Apel Chișinău la Cahul. În acest sens, a anunțat că va depune azi o sesizare la Colegiul CSM cu privire la completul de judecători care au luat o asemenea decizie. Este vorba despre Ion Guzun, Nadejda Toma și Anatolie Țurcan.

„Chiar azi colegii lucrează la redactarea finală a sesizării. Voi depune o sesizare la CSM privind completul de judecată de la CSJ – Nadejda Toma, Ion Guzun și Anatolie Țurcan – care s-a expus pe strămutarea dosarului la faza finalizării de la Curtea de Apel Chișinău la Curtea de Apel Cahul”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Amintim că prima ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, după strămutarea dosarului „Șor” de la Cahul, a fost întreruptă. Unul din cei trei magistrați ai completului a declarat abținere. Este vorba despre judecătorul Stelian Teleucă. Raportor pe dosar este judecătorul Ion Bulhac, iar cel de al treilea judecător este Grigore Daşchevici.

În 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea celei definitive. Un an mai târziu, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Din iunie 2019, Ilan Şor nu se mai află în Republica Moldova. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a țării, după care a fost lipsit de imunitate parlamentară. La alegerile din 11 iulie, a obținut din nou mandatul de deputat.

În august anul curent, Curtea Supremă de Justiție a admis cerea avocaților lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale în privința clientului lor, de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Potrivit aceleiași încheieri, CSJ a dispus menținerea încheierii Curții de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată față de inculpatul Ilan Şor, cu măsura preventivă – arestul și darea în căutare a inculpatului.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române