Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Noi facilități pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii! A fost lansată o pagină web cu informații utile

10 Sept. 2021, 11:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Tatiana Rusnac
10 Sept. 2021, 11:33 // Economie //  Tatiana Rusnac

Ministerul Economiei salută lansarea portalului pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) – ghidulafacerii.ebrd.md. Pagina web a fost lansată de către partenerii ministerului – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și Fondul pentru Bună Guvernare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și are drept scop oferirea suportului juridic și consultanței în afaceri IMM-lor.

Despre asta anunță reprezentanții Ministerului Economiei într-un comunicat de presă. Potrivit MEI, prezent la lansarea site-ului a fost și secretarul de stat al ministerului, Vadim Gumene care a confirmat că antreprenorii de multe ori se confruntă cu o lipsă de informații juridice și administrative și sunt nevoiți să contracteze companii sau experți în domeniu pentru o consultanță în acest sens.

„Noua realitate la care suntem impuși să trecem ne cere noi abordări în gestionarea afacerilor. Ministerul Economiei conștientizează foarte bine acest lucru, de aceasta depunem toate eforturile în elaborarea și punerea în aplicare a unor măsuri de susținere a comunității de afaceri din Moldova. Acum suntem în plin proces de elaborare a Planului de Activitate al Guvernului pentru următorii ani. Documentul va prevedea neapărat reforme care să simplifice procedurile de activitate pentru IMM-uri, să debirocratizeze accesul la resurse financiare care să ajute la modernizarea afacerilor din Moldova”, a subliniat oficialul.

Recent, Ministerul Economiei a consultat public Planul de acțiuni pentru 2021-2022, care cuprinde un compartiment vast de acțiuni pentru susținerea mediului de afaceri, în special a întreprinzătorilor mici și mijlocii. Acțiunile pot fi găsite aici.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 07:30
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 07:30 // Politica //  Realitatea.md

Fostul șef de stat, actualul lider al PSRM, deputatul Igor Dodon, a confirmat că informații, precum că primarul capitalei, Ion Ceban, ar fi urmărit la comanda actualei guvernări au ajuns și la el. Mai mult, susține că nu doar edilul ar fi persecutat politic. Câteva declarații în acest sens au fost făcute aseară la o emisiune de la Publika TV.

„Cred că presiunea asupra lui va creşte. El este o nouă ţintă pentru partidele de dreaptă. Ştiu că în cadrul SIS acum câteva săptămâni a fost creat un grup care se ocupă cu persecutări politice la comanda opoziţiei, colectează informaţii, inclusiv despre Ion Ceban. – Credeţi că şi în privinţa dumneavoastră sunt colectate astfel de informaţii? – Sigur”, a declarat Igor Dodon.

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) nu a comentat, deocamdată, nici declaraţiile lui Igor Dodon, nici pe cele ale lui Ion Ceban. PAS a precizat că refuză să ofere o reacţie la aceste acuzaţii, iar Guvernul le-a calificat drept absurde.

Totodată, Alexandr Stoianoglo a menţionat că Procuratura Generală nu are în gestiune niciun dosar în care să fie vizat Ceban şi că instituţia nu a recepţionat nicio plângere din partea edilului.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române