Curs valutar
 • EUR
  20.7642
  0.0915%
 • USD
  17.6965
  -0.0446%
 • RUB
  0.2427
  -0.2884%
 • RON
  4.1943
  0.0811%
 • UAH
  0.6620
  -0.6193%

Un zidar, o antreprenoare și o șomeră din nordul țării, reținuți de CNA. Legătura cu iz penal dintre cei trei

23 Mart. 2021, 09:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Maxim Pulber
23 Mart. 2021, 09:53 // Societate //  Maxim Pulber

Trei persoane din Bălţi au fost reținute pentru 72 de ore de către ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectate de trafic de influență. Este vorba despre un zidar, o antreprenoare și o șomeră din nordul țării care ar fi acționat în complicitate, atunci când ar fi promis că îi poate scăpa de pușcărie pe doi bărbați.

Potrivit denunțătorilor, bănuiții ar fi susținut că au influență asupra procurorilor și judecătorilor din instanțele de la Bălți și că îi pot determina să adopte o decizie neprivativă de libertate în cadrul unei cauze penale, pornită pe circulație ilegală de droguri, în care erau cercetați cei doi bărbați. Pentru intermediere, suspecții ar fi cerut câte 5.000 de euro de la fiecare, iar în total – 10.000 de euro.

Pe faptele enunțate, ofițerii DGT Nord au pornit o urmărire penală și au documentat convorbirile, dar și întâlnirile dintre denunțători și bănuiți. Operațiunea s-a încheiat cu transmiterea, sub controlul CNA, a 5.000 de euro către unul din suspecți, iar după aceasta bărbatul a fost încătușat și escortat la sediul DGT Nord pentru audieri. La scurt timp, coautoarele bărbatului, cele două femei, au fost reținute și plasate în izolator pentru 72 de ore.

Toți trei sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 06:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2021, 06:00 // Actualitate //  Realitatea.md

Primăria Chișinău a informat că pe parcursul lunii septembrie cele două puncte de vaccinare mobile – autobuz și troleibuz – se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00 în diferite sectoare ale capitalei şi în suburbii, pentru a asigura accesul cetăţenilor la imunizarea anti-COVID-19. Luni, 27 septembrie curent, ambele puncte vor activa la Ciocana, dintre care unul va fi într-o suburbie din acest sector.

Astfel, azi, doritorii de a se vaccina sunt așteptați pe bulevardul Mircea cel Bătrân, nr. 32 din sectorul Ciocana. Ca să orientați mai bine, căutați un troleibuz în preajma centrului comercial Kaufland.

Autobuzul va putea fi găsit la Colonița, o suburbie a capitalei în direcția sectorului Ciocana, fiind amplasat pe strada Hipocrate, nr.8. Iarăși pentru a identifica mai ușor locația, întrebați de localnici unde se află Centrul de Sănătate Colonița.

Primăria spune că veți găsi ușor unitățile și după inscripțiile pe partea exterioară a acestora – în susţinerea Campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române