Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Lucruri interesante ies la iveală în urma ridicării imunității lui Ulanov și Jardan. „O relicvă depășită și inutilă”

23 Mart. 2021, 10:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Maxim Pulber
23 Mart. 2021, 10:19 // Politica //  Maxim Pulber

Menținerea și în continuare a imunității deputaților în forma existentă este o „relicvă” depășită și inutilă a trecutului. Asta în condițiile în care votul în Parlament în asemenea cazuri oricum este unul politic, deci, trebuie de exclus. Cel puțin asta consideră avocatul Ion Păduraru, fost secretar general al Aparatului Președintelui în perioada lui Nicolae Timofti, care atrage atenția asupra unor „lucruri interesante” care ies la iveală după audierile în Parlament pe marginea demersurilor de ridicare a imunității parlamentare a doi deputați din Partidul „Șor”.

Astfel, avocatul punctează un șir de observații:

 • O bună parte din deputații moldoveni par a fi sosiile senatoarei șoșoacă din Ro (n.r. Diana Șoșoacă s-a remarcat prin diverse scandaluri apărând în public fără mască de protecție și participând la petreceri unde nu s-a respectat distanța socială);
 • Deputații pricep la toate, vorbesc aiurea, departe de subiect, urmărind doar scopuri politice;
 • Atacul gratuit la adresa Procurorului General devine o modă periculoasă;
 • Audierile din Parlament au demonstrat de la sine că menținerea și în continuare a imunității deputaților în forma existentă este o „relicvă” depășită și inutilă a trecutului. Votul în asemenea cazuri oricum este unul politic. Deci trebuie de exclus.
 • Este paradoxal că deputații se bucură de imunitate, iar Prim-ministrul – nu. Or, un PM poate fi reținut sau arestat într-o procedură obișnuită. Însă, un eventual arest al PM are un impact politic enorm – duce la căderea Guvernului. Pentru comparație, arestarea a câțiva deputați poate duce, după caz, doar la „dispariția” unei majorități parlamentare.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 14:37
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 14:37 // În Lume //  Realitatea.md

În centrul Moscovei, Rusia, are loc o acțiune de protest organizată de KPRF (Partidul Comunist al Federației Ruse) împotriva rezultatelor alegerilor în Duma de Stat. Înainte de a începe, poliția a înconjurat susținătorii comuniștilor. Unul din participanți s-a legat de copac cu lanțul de la bicicletă pentru a nu putea fi escortat din zonă. Când spiritele s-au calmat, pe fondal a început să cânte o piesă în susținerea lui Vladimir Putin.

Protestul are loc în Piața lui Pușkin din centrul Moscovei și s-a lansat sub sloganul „Pentru alegeri corecte”. A fost organizat de Partidul Comunist din Federația Rusă. Primăria Moscovei a refuzat să ofere autorizație organizatorilor pentru desfășurarea acestuia, de aceea s-a decis ca să aibă loc totul sub paravanul unei întâlniri cu alegătorii.

Câteva sute de oameni s-au adunat la el până la amiaza zilei de sâmbătă, 25 septembrie curent.

Poliția este prezentă la fața locului și prin difuzoare solicită să fie menținută distanța socială. În ajunul protestului, polițiștii ar fi intimidat mai mulți reprezentanți ai partidului și, după cum spun membrii partidului, i-au luat sub asediu.

Mai mult, la un moment dat, prin aceleași difuzoare, au pus să cânte piesa „Дядя Вова, мы с тобой” (traducere din rusă: Nenea Vova, suntem cu tine). Acesta ar fi un gest de susținere adresat președintelui rus, Vladimir Putin.

În același timp, polițiștii au avut intenția să acopere vocile vorbitorilor de la protest.

De la începutul protestului până acum s-ar fi strâns în jur de 1.000 de oameni.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române