Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Unele culori îţi pot influenţa în bine starea psihică. Află care sunt acestea

17 Iul. 2021, 19:00
 // Categoria: Life // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Iul. 2021, 19:00 // Life //  Tatiana Rusnac

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut în beneficiile pe care culorile le pot aduce stării psihice. Cromoterapia, cu toate că nu este o ştiinţă validată medical, are numeroşi adepţi în toată lumea, scrie clickpentrufemei.ro.

Deşi nu se poate spune că  are putere vindecătoare, cromoterapia poate aduce alinare stării emoţionale. Primele mărturii ale folosirii culorilor în acest scop   datează din Antichitate, când se practica expunerea la diverse culori sau se foloseau creme şi substanţe colorate.

Adepţii cromoterapiei susţin că fiecare culoare are corespondenţi pentru organe şi stări de spirit. Persoanele tratate prin cromoterapie fac adevărate băi de culoare, fiind expuse la lămpi cu halogen, care eliberează o anumită culoare în cantităţi controlate.

Culoarea este fie aplicată asupra unei zone, fie asupra unor centre de energie. În multe ţări, cromoterapie este terapie alternativă recomandată în diverse dezechilibre sau tulburări şi, de asemenea, are aplicaţii şi în decoraţiunile interioare.

Cum te pot influenţa anumite culori

Roşul activează emoţiile, vigoarea şi determinarea. Pot miza pe culoarea roşie persoanele care vor să alunge anxietatea, tristeţea şi gândurile negre.

Galbenul stimulează activitatea intelectuală, alungă oboseala şi melancolia. Este cunoarea spontaneităţii şi a bucuriei de a trăi.

Verdele alungă insomnia şi nervozitatea, invită la comunicare şi la acţiuni sociale. Este remediu contra stresului, oboselii şi tulburărilor emoţionale.

Albastrul este o culoare potrivită pentru a deschide mintea şi pentru a stimula creativitatea. Induce relaxarea, fiind potrivit pentru un somn odihnitor. Este o culoare ideală pentru favorizarea concentrării.

Portocaliul este benefic pentru starea de bine, pentru creativitate şi comunicare. Această nuanţă este considerată şi un adevărat tonic sexual, fiind recomandată cuplurilor, deoarece se spune că ar stimula libidoul.

Torcoazul este o culoare a siguranţei şi a purităţii. Este considerată una dintre cele mai liniştitoare culori.

Violetul reduce angoasele, fobia şi teama, alungă ura şi violenţa. Favorizează dezvoltarea intelectuală, energizează şi stimulează puterile ascunse ale creierului.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 12:27
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
28 Iul. 2021, 12:27 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) califică decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru de a o obliga pe deputata socialistă din cadrul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), Alla Darovannaia să-și ceară scuze publice, să dezmintă acuzațiile și să achite despăgubiri consilierei prezidențiale, Ala Nemerenco, drept „o subordonare a justiției”. Cu o asemenea reacție a venit astăzi PSRM, la decizia făcută public ieri de Nemerenco, după ce a acționat-o în judecată pe Alla Darovannaia în scandalul „diplomei false”.

„Condamnăm subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice. Anume sub acest aspect trebuie privită hotărârea primei instanțe în cazul litigiului civil între deputata socialistă, Alla Darovannaia și consiliera prezidențială, Ala Nemerenco”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

PSRM afirmă că, Darovannaia a aflat din presă decizia instanței de judecată, care o vizează.

„Referitor la detaliile juridice pe acest caz se vor expune avocații, care vor ataca cu recurs decizia primei instanțe. Totuși, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unui document oficial semnat de Ministerul Sănătății. Subliniem că, în răspunsul său, Ministerul Sănătății a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor. O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal”, se mai precizează în reacția PSRM.

Precizăm că, Alla Darovannaia a declarat astăzi că va reveni cu detalii asupra acestei decizii a instanței, după ce va primi încheierea, întrucât judecata s-ar fi desfășurat în lipsa acesteia.

Amintim că, ieri seara, consiliera prezidențială pe domeniul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că Judecătoria Chișinău, sediul Centru a obligat-o pe deputata socialistă, Alla Darovannaia să-și ceară scuze publice și să dezmintă acuzațiile precum că diploma sa de masterat este falsă și obținută ilegal și să-i achite 24 600 de lei drept despăgubire, dintre care 2 mii de lei – prejudiciu moral, 3 400 de lei – cheltuieli pentru procesul de judecată, 1 200 de lei – pentru serviciile de traducere.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid