Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Unii „Da”, alții „Ba”. Părerile PSRM și PAS de unde urmează să fie luați bani pentru alegerile parlamentare anticipate

29 Apr. 2021, 10:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
29 Apr. 2021, 10:32 // Politica //  Petru Beregoi

După dizolvarea Parlamentului de către președinta țării, Maia Sandu, și stabilirea date noului scrutin anticipat – 11 iulie, principala întrebare este de unde vor fi luați bani pentru desfășurarea alegerilor parlamentare, dacă pentru bugetul anului 2021 nu au fost prevăzute resurse financiare. PSRM spune că nu sunt bani, pe când PAS afirmă contrariu și acuză socialiștii că ar încerca din nou să tergiverseze duna organizare a scrutinului electoral.

Potrivit deputaților PSRM, în bugetul de stat pentru anul 2021 nu sunt prevăzute fonduri pentru organizarea scrutinului anticipat. Iar, din punct de vedere legal, nici Guvernul în exercițiu și nici Parlamentul dizolvat nu mai au prerogativa modificării legii bugetului de stat.

„Guvernul este în demisie, Parlamentul este dizolvat, cine va face modificări la buget ca să aloce bani pentru alegeri? Guvernul în demisie nu are dreptul să facă astfel de alocări. Guvernul poate identifica bani prin redistribuirea de la alte cheltuieli, dar modificări la buget acum nu poate face nici Guvernul, nici Parlamentul. Astea nu-s invenții ale noastre, este lege și ea trebuie respectată”, a spus deputatul PSRM, Grigore Novac, în cadrul emisiunii „Butonul Roșu” de la postul public de televiziune, scrie IPN.

De cealaltă parte, deputații PAS spun că lipsa fondurilor pentru organizarea scrutinului este o problemă artificială, întrucât banii pot fi identificați prin reducerea altor cheltuieli neesențiale.

„Noi doar am adus clasa politică în fața judecății oamenilor. Aceste 120 de milioane de lei nu reprezintă o problemă, Guvernul este obligat să găsească bani. Banii pot fi alocați din Fondul de rezervă. Suma nu este atât de mare, putem lua 50 de milioane de la reparațiile FISC-ului, să luăm bani de la Arena Chișinău. Alegerile sunt o problemă de importanță națională”, a spus deputatul PAS, Virgil Pîslariuc.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate este necesară suma de 120 de milioane de lei. Scrutinul urmează să aibă loc la data de 11 iulie.

Realitatea Live

Ceremonia oficială consacrată Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
09 Mai 2021, 19:32
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
09 Mai 2021, 19:32 // Economie //  Elena Putregai

Pavel Durov caută un asistent personal. Candidatul trebuie să aibă un IQ ridicat și dorința de a se muta în altă țară. Responsabilitățile vor include gestionarea calendarului miliardarului rus și planificarea călătoriilor sale.

Pe Telegram a fost publicat anunțul de angajare a unui asistent personal pentru directorul general al companiei, Pavel Durov.

De la potențialul angajat se cere un coeficient de inteligență înalt, cunoașterea fluentă a limbii engleză (la nivelul unui nativ), abilități excelente de comunicare orală și scrisă, și abilități de bază în finanțe.

Pe lângă asta, candidatul trebuie să fie discret și insistent. La fel, să posede exactitatea și să fie atent la detalii.

Cerințele de mai sus sunt necesare pentru a fi în stare să gestioneze calendarul de activități al miliardarului Pavel Durov și să-i organizeze călătoriile de serviciu.

Pentru a trimite CV-ul, începeți dialogul prin Telegram-bot-ul @jobs_bot, ceea ce înseamnă că, dacă v-a făcut din ochi anunțul de angajare, trebuie în primul rând să descărcați în telefon aplicația.

În corespondență cu bot-ul, veți indica numele/prenumele, data de naștere, orașul de reședință, informații despre educație, dar și să răspundeți dacă sunteți pregătit să locuiți în altă țară, spre exemplu, în Emiratele Arabe Unite sau în Elveția.

Cel puțin în EAU se află sediul companiei Telegram.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile