Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Unul 50, altul 300 de EURO, iar celălalt cu… Trei bărbați, cercetați penal de polițiștii de frontieră

19 Iul. 2021, 13:14
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
19 Iul. 2021, 13:14 // Societate //  Valentina Buză

Au rămas fără permise de conducere românești pentru că prezentau indici de falsificare, iar un cetățean a rămas fără mijlocul de transport după ce a fost identificat modificări asupra codului VIN. Incidentele s-au înregistrat la finalul săptămânii trecute în PTF Sculeni și Leușeni.

„Pentru autorizarea ieșirii din țară, în punctul de trecere Sculeni s-au prezentat doi șoferi, de 33 și, respectiv 28 de ani. Unul dintre ei se deplasa spre Germania și altul – spre Marea Britanie. Conform analizei de risc s-a dispus efectuarea controalelor suplimentare. Drept urmare, în portmoneele personale s-au depistat câte un permis de conducere românesc care prezentau semne rezonabile de falsificare”.

Audiați, cei doi conaționali au recunoscut că actele nu sunt autentice, iar pentru perfectarea actelor au achitat 50 și, respectiv, 300 de euro unor persoane cu care munceau împreună în străinătate.

„În cel de-al treilea caz, în urma controlului de frontieră a unui Mercedes cu numere românești s-au depistat modificări asupra numărului caroseriei automobilului. La volan se afla un moldovean de 20 de ani. Acesta a declarat că și-a procurat autoturismul de la un cetățean roman fără a verifica aceste detalii. Cât privește încălcările depistate, nici nu le bănuia”.

În context, pe numele celor trei șoferi s-au întocmit procese verbale de constatare. Actele au fost transmise către laboratorul criminalistic, iar mijlocul de transport indisponibilizat în punctul de trecere Leușeni până la finalizarea cercetărilor.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate