Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

UPDATE: Magistrat de la Curtea de Apel, filat la comanda lui Platon! Avocat: „Бред Сумасшедший”

17 Iun. 2021, 11:08
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Iun. 2021, 11:08 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

UPDATE 12:00: Ofițerul de presă al PCCOCS, Emil Gaitur ne-a declarat că în gestiunea PCCOCS se află un dosar care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător, cu privire la care azi au loc descinderi.

„În rezultatul prelucrării informației prezentate de către organele operative, acum două luni, a fost pornită urmărirea penală pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii personale. Astăzi, conform probelor acumulate, din punct de vedere tactic, au fost efectuate, în paralel, mai multe percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate suporturi electronice și înscrisuri. De asemenea, a avut loc reținerea mai multor persoane”, susține Gaitur.

Totodată, Gaitur a precizat pentru Realitatea.md că la moment, în custodia organelor de drept se află cinci persoane, asupra acțiunilor cărora planează bănuieli rezonabile de implicare activă în acțiunile infracționale.

„Deoarece, chiar în aceste momente, acțiunile de urmărire penală sunt în fază activă, alte date detaliate pe acest caz nu putem oferi. Revenim cu amănunte, în măsura în care acestea nu ar fi de natură să împiedice buna desfășurare a investigațiilor”, a mai precizat ofițerul de presă.

Ofițerii Serviciului Informații și Securitate în comun cu procurorii au reținut astăzi cel puțin patru persoane, bănuite că ar fi filat un magistrat de la Curtea de Apel Chișinău la comanda controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, scrie deschide.md.

Potrivit sursei citate, persoanele reținute au antecedente penale, iar întreaga schemă de filaj ar fi fost pusă la cale de Platon, asta întrucât judecătorul ar avea în gestiunea sa un dosar ce are tangențe cu Platon.

Emil Gaitur, ofițerul de presă al PCCOCS ne-a spus că se va documenta și va reveni cu informații.

Între timp, șeful PCCOCS, Ion Caracuian nu a confirmat, dar nici infirmat informația. Caracuian ne-a declarat că va reveni ulterior cu precizări cu privire la informația apărută în presă.

Contactat de Realitatea, avocatul lui Platon, Ion Crețu a negat acuzațiile și ne-a declarat că informațiile sunt o munciună.

 „Бред Сумасшедший(n.r. aberație completă)”, a mai spus avocatul.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 12:39
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 12:39 // Societate //  Valentina Buză

Un incendiu a izbucnit într-un local de pe strada Renașterii Naționale 5 din Capitală. Potrivit informațiilor, pompierii au fost alertați pentru lichidarea incendiului în jurul orei 11:38.

„Conform primelor informații înregistrate a fost observat fum de la un panou electric. Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că arderea s-a produs într-un canal de ventilare și în bucătăria a unui local”.

Astfel, pentru stingerea incendiului au fost îndreptate patru autospeciale de intervenție printre care și o autoscară, iar datorită intervenției operative a pompierilor, incendiul a fost localizat la ora 12:08.

„În timpul intervenției victime nu au fost raportate, însă flăcările au distrus mai multe bunuri materiale din interiorul bucătăriei localului”.

Cauza și circumstanțele incendiului urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate