Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Ursul polar Umka, vedetă a unei Grădinii ZOO din Rusia, a decedat după ce a înghițit o minge aruncată de vizitatori

22 Apr. 2021, 10:47
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
22 Apr. 2021, 10:47 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un urs polar Umka, care era cunoscut drept vedeta Grădinii Zoologice din Ekaterinburg, Rusia, s-a stins din viață la începutul acestei săptămâni. Cauza morții lui Umka a reprezentat o minge pentru copii aruncată de unul dintre vizitatori în incinta cuștii. După ce a înghițit mingea, ursul nu a putut face față, obiectul străin a rămas în stomac, iar consecințele au fost fatale.

Potrivit istoricului acestui urs polar, Umka s-a născut în sălbăticie. Era un pui de urs foarte mic când a rămas fără mamă. În lipsa ajutorului uman, nu ar fi putut supraviețui în sălbăticie. După ce l-au bătut o haită de câini din sat, Umka s-a ales cu o cicatrice neagră, vizibilă pe frunte. Timp de patru luni Umka a locuit într-un hambar, hrănindu-se cu produse din pește, dar crescând treptat, prădătorul a început să prezinte un pericol pentru cei din jur. 

Singurul loc potrivit pentru Umka a fost găsirea unui loc de trai permanent în grădina zoologică. Astfel, Grădina Zoologică din Ekaterinburg a devenit casă pentru Umka.

La 24 aprilie 1998, după un zbor lung de la Chukotka prin Moscova până la Ural, Umka s-a stabilit la Ekaterinburg. Foarte repede, a câștigat dragostea și respectul personalului cu inteligența și caracterul său, iar puțin mai târziu a câștigat inimile tuturor vizitatorilor. Timp de 25 de ani din viața sa, a fost o adevărată vedetă și un favorit al publicului, adunând mulțimi de spectatori entuziaști în jurul apariției sale, scrie presa din Federația Rusă.

Mingea care a nimerit în stomacul ursului 

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău Internațional Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
15 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
15 Mai 2021, 07:00 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Ilan Șor ar fi bine să revină în Republica Moldova și dacă nu are ce ascunde, să stea în fața instanței de judecată, să-și demonstreze nevinovăția, dacă este nevinovat sau să accepte eventuala condamnare, în cazul în care completul de judecată va găsi că este, totuși vinovat. Acesta a fost răspunsul prim-ministrului interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, referitor la subiectul Ilan Șor, care zice că e gata să aducă în haznaua statului acel miliard de dolari dispărut. 

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Aureliu Ciocoi a declarat că, în funcție de ce va putea returna bugetului Republicii Moldova sau Băncii Naționale a țării, va depinde severitatea condamnării lui Ilan Șor, „va primi mai mult sau mai puțin, în funcție de valoarea returnată”.

„Furat, nu dispărut. El n-a dispărut, ci a fost furat. Haideți să spunem lucrurilor pe nume”, a menționat Aureliu Ciocoi, cu referire la miliardul de dolari dispărut din sistemul bancar moldovenesc.  

Realitatea.md amintește că, cu mai puțin de o lună în urmă, fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că este gata să returneze suma de bani care i se impută și să o revendice apoi de la adevărații beneficiari ai fraudei din sistemul bancar moldovenesc.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso