Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Usatîi: Oamenii PAS sunt cinstiți, dar lipsiți de experiență… nu fac diferența dintre poiata găinilor și un troleibuz

07 Iul. 2021, 07:53
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
07 Iul. 2021, 07:53 // Politica //  Petru Cosoi

Liderul Blocului Electoral „Renato Usatîi” spune că în eventualitatea în care Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține majoritatea în viitorul Parlament, formațiunea condusă de Igor Grosu nu va putea guverna de una singură și vor fi declanșate noi alegeri anticipate. În același timp, Usatîi e convins că în viitorul Parlament vor accede blocul său, blocul PCRM-PSRM, PAS și Partidul Șor.

Liderul Blocului „Renato Usatîi” spune că echipa PAS ar fi creată din oameni cinstiți, însă în totalitate lipsiți de experiență în domeniul administrației publice. Din acest motiv, o guvernare pe termen lung a celor de la PAS, fără alți aliați politici, ar fi imposibilă.

„Dacă PAS obține singur majoritatea, alegerile parlamentare vor avea loc peste 6-8 luni. Nici nu poate fi vorba despre o guvernare de 4 ani, fiindcă jumătate din oamenii PAS sunt oameni cinstiți, dar ei nu știu diferența dintre poiata găinilor și un troleibuz. Dacă ești la guvernare trebuie să muncești, s-a terminat cu statul pe Facebook”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, notează IPN.

De asemenea, Usatîi se arată convins că formațiunea sa se va regăsi în viitorul Parlament și exclude orice alianță cu Partidul Șor în cazul în care formațiunea va trece pragul electoral și se va alia cu PSRM și PCRM.

„Dodon și Voronin mai mult de 30 de mandate nu pot avea. Să admitem că Șor mai reușește să mintă pensionarii și mai obține 10 mandate, în total vor fi 40 de mandate. Voronin după alegeri se va da la o parte. Credeți că după tot prin ce au trecut colegii mei, mama mea, eu voi face coaliție cu Șor? Eu nu mă cer în coaliție nu nimeni”, a mai spus Renato Usatîi.

Blocul „Renato Usatîi” a fost creat din Partidul Politic Patria și Partidul Nostru. Potrivit legii, pragul electoral pentru blocurile create din două formațiuni politice este de 7%.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate