Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Utilizarea neconformă a medicamentelor în mediul online, în vizorul autorităților

26 Mart. 2021, 12:57
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
26 Mart. 2021, 12:57 // Societate //  Valentina Buză

Publicitatea medicamentelor, suplimentelor și dispozitivelor medicale în Republica Moldova, a fost subiectul evenimentului organizat de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Consiliul Audiovizualului precum și Asociația pentru susținerea producătorilor internaționali de medicamente APIM. Masa rotundă a avut scopul ca publicitatea medicamentelor, dispozitivelor medicale și a suplimentelor alimentare să încurajeze utilizarea rațională a medicamentelor, prin prezentarea obiectivă a acestora și fără a le exagera proprietățile.

În acest sens, au fost discutate tematici care se bucură la moment de popularitate în societate, cu referire la publicitatea medicamentelor, suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale, subiecte de interes sporit pentru asociațiile de pacienți, farmaciști și lanțuri farmaceutice, distribuitori, producători și importatori, producători și importatori de produse dermatocosmetice, consultanți și mass-media.

S-a accentuat că promovarea medicamentelor trebuie făcută în mod responsabil, etic și la cel mai înalt nivel, respectând rigori stricte și corecte, pentru a se asigura utilizarea în siguranță a medicamentelor, indiferent de modul lor de eliberare, în conformitate cu legislația în vigoare.

Totodată, au fost abordate aspecte ce se referă la cadrul legal, care este un element important în plasarea publicității medicamentelor și dispozitivelor medicale, a suplimentelor alimentare, respectarea rigorilor și rolul reglementatorilor în corectitudinea promovării corecte și accesibile a acestora.

În același timp a fost specificat și rolul mass-media în promovarea și distribuirea corectă a publicității cu referire la medicamente și dispozitive medicale cât și suplimentele alimentare.

Realitatea Live

Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
12 Mai 2021, 16:48
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
12 Mai 2021, 16:48 // Actualitate //  Valentina Buză

În contextul reînceperii lansărilor de rachete din Fâșia Gaza, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, vine repetat cu recomandare în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene.

„Vă rugăm să nu panicați. Respectați toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete. Pregătiți geanta cu actele și lucrurule strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă”, anunță responsabilii.

Totodată, în cursul dimineții și amiezii, au fost afectate orașele israeliene Askelon, Ashdod, Beer Sheva, fiind bombardate cu 70 de rachete. Armata israeliană a informat că în a doua jumătate a zilei și noaptea sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul țării, inclusiv Tel Aviv.

Ambasada se află în contact cu liderii comunităților moldovene din principalele orașe israeliene și cu cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza, care au menționat că la momentul de față nu se confruntă cu anumite probleme majore.

În cazul în care vă confruntați cu probleme ieșite din comun, nu ezitați să telefonați la numărul de telefon 037770544 și linia fierbinte a Ambasadei.

Reamintim că, metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta, marţi seară, a unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza, după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mișcării Hamas. Premierul israelian, care a promis o ripostă dură, și-a avertizat concetățenii că acțiunile violente ar putea dura „ceva timp”. Trei cetățeni israelieni și peste 30 de palestinieni au murit în această spirală a violențelor, cea mai gravă din ultimii patru ani.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație