Curs valutar
 • EUR
  18.9695
  -1.1055%
 • USD
  19.4460
  0.1491%
 • RUB
  0.3340
  3.0838%
 • RON
  3.8385
  -1.1202%
 • UAH
  0.5265
  0.1519%

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este inevitabilă

04 Aug. 2021, 08:39
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 08:39 // Life //  Realitatea.md

Potrivit unei analize a publicației beligene Le Soir, obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 câştigă teren în lume, pe măsură ce tot mai multe țări se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, alimentată de tulpina “Delta”. Cel mai adesea, obligativitatea vaccinării vizează populaţii ţintă, precum lucrătorii din domeniul medical sau de asistență medicală. 

În unele ţări obligativitatea nu este formală, dar restricţiile pentru persoanele nevaccinate sunt de aşa natură încât sunt asemănătoare cu o obligativitate aproximativă. Există, însă, și câteva țări care au impus deja obligativitatea vaccinării pentru toți adulții.

Spre exemplu, în Tadjikistan, un decret guvernamental îi obligă pe toţi cetăţenii de peste 18 ani să se vaccineze. De asemenea, în Turkmenistan, una din puţinele ţări din lume care nu a declarat niciun caz de infectare cu Covid-19, a anunţat pe 7 iulie că impune vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani.

De asemenea, la Vatican, o decizie din 8 februarie prevede obligativitatea vaccinului pentru locuitorii celui mai mic stat din lume şi pentru angajaţii care lucrează acolo.

În Grecia, vaccinarea va deveni obligatorie pentru personalul din casele de îngrijire pentru bătrâni cel târziu până pe 16 august şi pentru cadrele sanitare cel târziu la 1 septembrie. Totodată, în Italia, un decret din 25 mai obligă medicii şi personalul din sănătate să se vaccineze, sub ameninţarea că dacă nu fac asta, nu vor mai putea să lucreze și să aibă contact cu alte persoane. Această obligativitate a fost atacată în justiţie de 300 de cadre medicale.

În Rusia, primarul Moscovei a decretat pe 16 iunie că este obligatorie vaccinarea pentru angajaţii din sectorul serviciilor. La scurt timp, orașul Sankt-Petersburg şi ale orașe rusești au adoptat măsuri similare.

Kazahstanul a ordonat pe 1 iulie vaccinarea obligatorie a majorităţii angajaţilor care au contact cu alte persoane.

Republica Insulelor Fiji a făcut obligatorie vaccinarea angajaţilor din sectorul public şi din cel privat. În micuța națiune insulară situată în sudul Oceanului Pacific, funcţionarii vor trebui să-şi ia concediu dacă nu au primit prima doză de vaccin până pe 15 august şi riscă să fie concediaţi dacă a doua doză nu le este administrată înainte de 1 noiembrie. În sectorul privat, angajaţii trebuiau să primească prima doză până pe 1 august. De asemenea, în Guineea Ecuatorială, vaccinarea este obligatorie din 20 iulie pentru unele profesii, precum militarii, lucrătorii din sectorul sanitar și din cel educațional.

În Ungaria, prim-ministrul Viktor Orban a anunţat pe 16 iulie că vaccinarea va deveni obligatorie pentru cadrele sanitare, fără a preciza însă la ce dată.

În Statele Unite, oraşul San Francisco a anunţat la sfârşitul lunii iunie că va cere celor circa 35 de mii de funcţionari ai săi să se vaccineze, sub ameninţarea unor sancţiuni ce pot merge până la concediere.

În Statele Unite, Casa Albă a anunţat săptămâna trecută că cei 4 milioane de angajaţii federali vor trebui să se vaccineze, iar dacă nu vor face acest lucru vor trebui să poarte mască de proitecție în continuu şi să se testeze regulat, o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, celor nevaccinați le vor fi limitate deplasările.

De asemenea, oraşul New York a anunțat că angajaţii din spitalele publice ale metropolei trebuie, începând din 2 august, să fie vaccinaţi sau să se testeze în fiecare săptămână. Aceeaşi măsură trebuie să se aplice din 13 septembrie tuturor funcţionarilor din oraş, precum poliţiştii, pompierii şi cadre didactice.

Arabia Saudită a anunţat pe 18 mai că vaccinarea va fi obligatorie începând cu luna august pentru a fi permis accesul în instituţii guvernamentale şi private, inclusiv de învăţământ şi de divertisment. totodată, vaccinul va fi necesar și pentru transportul în comun. Doar angajaţii vaccinaţi din sectorul public şi privat se vor putea întoarce la locul de muncă.

În Pakistan, de la 1 iulie, provincia Belucistan interzice persoanelor nevaccinate să aibă acces în parcuri, centre comerciale şi transportul în comun. De asemenea, funcţionarii din provincia Sind care refuză să se vaccineze au fost anunțați că nu își vor mai primi salariile,  în vreme ce oficialii provinciei Punjab au transmis cetățenilor că le vor restricționa accesul la comunicații prin mobil dacă vor refuza vaccinul.

În China, la mijlocul lunii iulie, circa 20 de comunităţi locale, printre care și oraşul sud-vestic Chuxiong, care are o populație de circa 500 de mii de locuitori, au avertizat că locuitorilor de peste 18 ani nevaccinaţi li se va restricționa accesul în spitale, şcoli și transportul public.

Realitatea Live

Eveniment inedit la Castel MIMI! Nu rata Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA
Eveniment inedit la Castel MIMI! Nu rata Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA
Nicotina nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Care sunt factorii ce influențează dezvoltarea acestora
Nicotina nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Care sunt factorii ce influențează dezvoltarea acestora
FOTO Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius
FOTO Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius
VIDEO Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib
VIDEO Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib
Modernă și orientată către client! Maib inaugurează sucursala Ștefan cel Mare, aliniată identității vizuale reînnoite
Modernă și orientată către client! Maib inaugurează sucursala Ștefan cel Mare, aliniată identității vizuale reînnoite
FOTO A.S.I.C.S. îi va premia pe Serghei Tarnovschi și dublul Ivan Corșunov și Alexandr Bulat
FOTO A.S.I.C.S. îi va premia pe Serghei Tarnovschi și dublul Ivan Corșunov și Alexandr Bulat
FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a premiat luptătorii moldoveni pentru medalii la turnee internaționale
FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a premiat luptătorii moldoveni pentru medalii la turnee internaționale
Î.S. MOLDATSA recrutează – Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar
Î.S. MOLDATSA recrutează – Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar
Ești depedent de nicotină? Află care sunt 5 mituri cel mai des întâlnite despre fumat
Ești depedent de nicotină? Află care sunt 5 mituri cel mai des întâlnite despre fumat
26 Sept. 2022, 11:37
 // Categoria: Societate // Autor:  Romaniuc Victoria
26 Sept. 2022, 11:37 // Societate //  Romaniuc Victoria

INKOMPASS 2022 este o oportunitate de a pune în practică cunoștințele dobândite de-a lungul studiilor universitare și de a cunoaște specialiști în domeniul ales. Stagiul plătit la Philip Morris Moldova îți va oferi experiență într-o companie de talie mondială și îți va permite să acumulezi cunoștințe și abilități pe care le vei putea aplica ulterior în cariera ta. Iată 5 motive pentru care merită să te înscrii la INKOMPASS 2022.

Stagiere într-o companie internațională

Philip Morris este o companie internațională, cu angajați în toată lumea din cele mai diverse domenii: știință, tehnologii informaționale, digital, vânzări, suport clienți, finanțe. Aici poți interacționa cu profesioniști din diferite țări și învăța lucruri practice și utile pentru cariera ta. Fiind o companie internațională, Philip Morris se dezvoltă rapid, îmbrățișează noi instrumente de lucru și setează trenduri când e vorba de noi procese de lucru.

Cultura corporativă

Pentru mulți această noțiune pare una abstractă, la Philip Morris International, însă, „cultura corporativă” înseamnă respect, încredere, angajament. În cadrul companiei, angajații sunt susținuți pentru a-și dezvolta aptitudinile profesionale, participând la diverse traininguri și instruiri. Managementul investește în echipă și îi oferă spațiu pentru creativitate.

Mai mult, angajații au posibilitatea să-și construiască singuri programul de lucru, care este unul flexibil. Indiferent dacă aleg să lucreze de la distanță sau din oficiu, fiecare are posibilitatea să-și programeze timpul și sarcinile.

Recompensa

Pentru mulți studenți, programele de stagiere înseamnă să faci copii la documente și ordine în acte. La Philip Morris, însă, un internship presupune lucru în echipă la proiecte de business reale, alături de ceilalți colegi. Iată de ce, în cadrul INKOMPASS, muncă ta va fi remunerată. De asemenea, vei avea la dispoziție toate instrumentele pentru a-ți putea îndeplini sarcinile zilnice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Atmosferă prietenoasă

La Philip Morris Moldova, angajații sunt ca într-o mare familie. Zilele de naștere, sărbătorile și reușitele sunt celebrate împreună. Aici poți miza mereu pe suport și găsi ajutor. Și nu în ultimul rând, sunt organizate cele mai faine petreceri și team building-uri interesante.

Stagiere ghidată

Dacă crezi că pășind pragul oficiului Philip Morris vei fi condus direct la calculator, să știi că nu e chiar așa. La INKOMPASS, fiecare stagiar va avea un mentor care îl va ghida în cadrul proiectelor în care va fi implicat. Așa că pe parcursul celor 6 luni de stagiu, vei primi întotdeauna răspunsuri la orice întrebare. Mai jos găsești lista domeniilor pentru care poți aplica:

Consumer Experience – vei afla ce înseamnă o organizație „centrată pe consumator”. Vei participa nemijlocit la dezvoltarea proiectelor care au drept prioritate necesitățile consumatorului – servicii de suport, programe digitale și multe alte instrumente care îmbunătățesc experiența clientului.

Commercial planning and distribution – vei învăța procesele de business din interior, vei interacționa cu parteneri externi din alte domenii, precum retail și HoReCa. De asemenea, vei afla cum să porți discuții și vei dobândi experiență în negocieri.

Marketing – dacă încă mai crezi că Marketing și PR înseamnă același lucru, atunci ai încă un motiv în plus să participi la programul de stagiere. Alături de colegii de la Marketing, vei analiza studiile de piață și vei afla lucruri utile despre comportamentul consumatorului.

Acum, când știi totul despre principalele avantaje ale INKOMPASS 2022, a rămas să iei decizia finală de a aplica pentru un stagiu plătit la Philip Morris Moldova. Te îndemnăm să te înscrii, accesând link-ul. Deadline pentru aplicare: 30 septembrie. Stagiul în companie va începe pe 17 octombrie.

P.

Eveniment inedit la Castel MIMI! Nu rata Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA
Eveniment inedit la Castel MIMI! Nu rata Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA
Nicotina nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Care sunt factorii ce influențează dezvoltarea acestora
Nicotina nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Care sunt factorii ce influențează dezvoltarea acestora
FOTO Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius
FOTO Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius
VIDEO Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib
VIDEO Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib
Modernă și orientată către client! Maib inaugurează sucursala Ștefan cel Mare, aliniată identității vizuale reînnoite
Modernă și orientată către client! Maib inaugurează sucursala Ștefan cel Mare, aliniată identității vizuale reînnoite
FOTO A.S.I.C.S. îi va premia pe Serghei Tarnovschi și dublul Ivan Corșunov și Alexandr Bulat
FOTO A.S.I.C.S. îi va premia pe Serghei Tarnovschi și dublul Ivan Corșunov și Alexandr Bulat
FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a premiat luptătorii moldoveni pentru medalii la turnee internaționale
FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a premiat luptătorii moldoveni pentru medalii la turnee internaționale
Î.S. MOLDATSA recrutează – Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar
Î.S. MOLDATSA recrutează – Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar
Ești depedent de nicotină? Află care sunt 5 mituri cel mai des întâlnite despre fumat
Ești depedent de nicotină? Află care sunt 5 mituri cel mai des întâlnite despre fumat
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală