Curs valutar
 • EUR
  21.5242
  0%
 • USD
  17.6884
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3726
  0%
 • UAH
  0.6524
  0%

Vaccinează-te și câștigi o bere. O altă strategie de a stimula vaccinarea împotriva COVID-19 în rândul americanilor

03 Iun. 2021, 11:12
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
03 Iun. 2021, 11:12 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Noul parteneriat al Casei Albe cu Anheuser-Busch, companie din industria berii care oferă beri gratuite dacă țara își atinge obiectivul de a vaccina 70% dintre adulți cu cel puțin o doză de vaccin COVID-19, administrat până pe 4 iulie, este mai mult decât un truc. Declarațiile au fost făcute de către Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. 

Potrivit presei internaționale, este un titlu care anunță o abordare mai largă pentru vaccinarea americanilor sceptici împotriva COVID-19. Este, de asemenea, un semn al îngrijorării tot mai mari cu privire la încetinirea ratelor de inoculare, temerilor că milioane de americani neprotejați ar putea fi vulnerabili la noi infecții în toamnă și dorința de a păstra miracolul produs prin intermediul administrării vaccinurilor. 

„Vaccinează-te și bea o bere. Bere gratuită pentru toți cei care au mai mult de 21 de ani, ca să celebrăm independența față de virus”, a declarat președintele american, Joe Biden. 

Totodată, există mai multe oportunități decât băutură gratuită oferită de Biden și rețeaua sa de parteneriate din sectorul privat, pentru a-i convinge pe sceptici să se vaccineze. De exemplu, cei care merg la un salon de coafură, vor avea parte de un vaccin anti-COVID gratuit. Părinții care se vaccinează vor avea parte de îngrijirea gratuită a copiilor în același timp. Angajatorii pot încasa credite fiscale dacă le permit lucrătorilor să se odihnească în cazul în care simt efectele secundare ale vaccinului.

Joe Biden a anunțat o „lună de acțiune” națională pentru a încerca să vaccineze cel puțin 70% dintre americani împotriva coronavirusului înainte de vacanța din 4 iulie.

Aducând la cunoștință progresele deja realizate și suspendând promisiunea unei „veri de libertate” de la COVID-19 către cei care nu doresc să fie imunizați, președintele SUA a îndemnat cetățenii, în special pe cei sub 40 de ani, să joace un rol în „efortul războiului” pentru a învinge virusul.

Realitatea Live

Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, anunță lansarea formațiunii în campania electorală
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova răspunde acuzațiilor apărute în spațiul public
Ceremonia de depunere a Jurământului medicului și farmacistului, Promoția 2021
Ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei
„Dacă rămân acasă, merg la Business și Administrare”, eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Briefing de presă susținut de președintele Curții Constituționale, Domnica Manole
12 Iun. 2021, 18:17
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
12 Iun. 2021, 18:17 // Politica //  Realitatea.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis sâmbătă, 12 iunie curent, trei mesaje de felicitare – Maiestăţii Sale Reginei Elizabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, președintelui Republicii Filipine, Rodrigo Duterte, dar și președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Primul mesaj publicat azi este pentru Regina Elizabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și scrie că este în contextul „celebrării zilei de naștere”, deși maiestatea sa a marcat-o tocmai pe 21 aprilie. Atunci a împlinit 95 de ani. Chiar și așa, Maia Sandu și-a exprimat înalta apreciere pentru relațiile de cooperare și bună prietenie dintre state, care înregistrează, inclusiv după Brexit, o dezvoltare dinamică.

Celelalte două mesaje sunt legate de sărbători naționale. Pe 12 iunie este marcată Ziua Națională a Republicii Filipine și Ziua Rusiei.

A urat pace și prosperitate poporului filipinez.

Cât despre mesajul adresat lui Vladimir Putin, Maia Sandu a ținut să confirme disponibilitatea Republicii Moldova de a continua dialogul constructiv și deschis cu Federația Rusă.

„STIMATE DOMNULE PREȘEDINTE PUTIN,

În numele poporului Republicii Moldova, Vă adresez felicitări cu ocazia Sărbătorii Naționale a Federației Ruse – Ziua Rusiei.

Această zi servește drept bun prilej pentru a confirma disponibilitatea Republicii Moldova de a continua dialogul constructiv și deschis cu Federația Rusă. Sunt convinsă că prin eforturi comune, cooperarea existentă între țările noastre va cunoaște o dezvoltare dinamică continuă, în beneficiul statelor și popoarelor noastre.

Dorindu-Vă succese în activitatea Dumneavoastră, Vă rog să acceptați, Stimate Domnule Președinte, asigurările înaltei mele considerații”, este mesajul adresat lui Vladimir Putin.

 
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău