Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

„Văduva neagră” a Japoniei care a șocat o țară întreagă! Cine este criminala în serie care va fi executată

01 Iul. 2021, 15:42
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
01 Iul. 2021, 15:42 // Life //  Realitatea.md

Curtea Supremă de Justiţie din Japonia a confirmat condamnarea la moarte pentru o femeie de 74 de ani, criminal în serie, cunoscută sub numele de „Văduva Neagră”, pentru uciderea a trei bărbaţi, între care şi soţul ei, şi tentativă de ucidere a unui al patrulea.

Chisako Kakehi ar fi încasat sume mari din asigurări şi moşteniri după ce şi-a otrăvit victimele cu cianură, potrivit presei japoneze citată de CNN. Kakehi a fost condamnată la moarte în 2017 pentru crimele care au avut loc între 2007 şi 2013 în Kyoto, Osaka şi Hyogo.

Avocaţii lui Kakehi au făcut apel la sentinţa cu moartea, susţinând că aceasta suferea de demenţă şi nu trebuia să fie judecată într-un proces penal. Cu toate acestea, Curtea Supremă a respins recursul şi a pronunţat sentinţa finală.

Ea a apelat la o agenţie matrimonială pentru a face cunoştinţă cu victimele sale şi le-a otrăvit după ce a făcut în aşa fel încât să aibă încredere în ea, a precizat judecătorul Yuriko Miyazaki. Miyazaki a adăugat că „pedeapsa cu moartea este inevitabilă”, chiar dacă circumstanţele cazului sunt deosebite, fiind vorba de o persoană în vârstă. Data execuţiei nu a fost anunţată.

Poliţia a început o anchetă după ce soţul lui Kakehi a murit în 2013, la mai puţin de două luni după cei doi s-au căsătorit. În urma autopsiei s-a găsit cianură în stomac şi sânge. Kakehi a fost arestată 11 luni mai târziu. Înainte de acest incident, femeia fusese logodită cu un alt bărbat, care a murit într-un accident de motocicletă. Însă şi în corpul acestuia au fost descoperite urme de cianură.

Poliţia spune că mulţi dintre partenerii anteriori ai lui Kakehi, care aveau între 54 şi 75 de ani, au murit în ultimele două decenii.

Kakehi era într-o relaţie cu victimele ei atunci când au fost otrăvite şi a început procesul de moştenire a bunurilor imediat după moartea lor, a declarat judecătorul.

Chisako Kakehi nu este singura femeie criminal în serie din Japonia. Kanae Kijima a fost, de asemenea, condamnată la moarte după ce a ucis trei bărbaţi pe care i-a cunoscut online şi a încercat să le însceneze sinuciderea.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 12:07
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 12:07 // Life //  Valentina Buză

Zeci de tineri din toată țara vor participa pe data de 15 august la cursa de alergare Sipoteni Youth Run, precum și la mai multe activități educative care au drept scop promovarea unui mod proactiv și sănătos de viață. Astfel, cei 100 de adolescenți care se vor înscrie, vor marca Ziua Internațională a Tineretului în satul Sipoteni, raionul Călărași.

Evenimentul este organizat în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, celebrată anual pe 12 august, iar în acest an, Sipoteni gazda sărbătorii, a fost desemnată Capitala Tineretului pentru anul 2020-2021.

În 2021, potrivit Organizației Națiunilor Unite, aceasta este marcată în contextul provocărilor ce țin de sănătatea umană, dar și de protecția mediului înconjurător.

„În dimineața zilei de 15 august, tinerii vor participa la cursa Sipoteni Youth Run. Mai târziu, aceștia sunt așteptați la o sesiune de socializare unde vor face schimburi de opinii referitoare la principiile modului sănătos de viață, alimentația corectă, sănătatea mintală și cea sexual-reproductivă. Totodată, în cadrul panelurilor va fi abordat rolul tinerilor în dezvoltarea comunităților”.

Sărbătoarea va fi încheiată cu un program artistic la care vor participa ansambluri de muzică și dans, precum și tinere talente locale.

Programul Capitala Tineretului presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, au loc diverse activități dedicate tinerilor.

„Localitatea selectată beneficiază de suport financiar și logistic din partea autorităților publice centrale. În acest sens, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării acordă un suport financiar în valoare de 1 milion de lei, oferă consiliere și participă la promovarea activităţilor pe durata titulaturii la nivel național. Programul a fost lansat în 2011 de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Titlul „Capitala Tineretului” l-au avut de-a lungul timpului localități precum Ungheni, Cahul, Ialoveni, Soroca, Sîngerei, Varnița și Costești”.

Sipoteni Youth Run este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu primăria Sipoteni, cu sprijinul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

În context, organizatorii menționează că, în cadrul evenimentului vor fi respectate toate măsurile de prevenție, precum și distanța socială.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate