Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

VIDEO Cel mai așteptat eveniment al verii, darea în exploatare a complexului OASIS Apartments a fost anunțată!

01 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
01 Iul. 2021, 11:27 // Economie //  Realitatea.md

Dezvoltatorul Oasis Apartments anunță darea în exploatare a celui mai așteptat proiect imobiliar al anului 2021.Proprietarii apartamentelor, dar și investitorii ard de nerăbdare să aprecieze finisajele de lux și mult doritele facilități de la Aquaterra și Oasis Mall. Holurile încăpătoare, privilegiile premium, dar și brandurile cele mai renumite așteaptă viitorii locatari.

Printre ultimele oferte din complexul de Lux se numără apartamente cu 2 și 3 camere și două penthouse spectaculoase.

Sună: 069 777 629

Acum la Oasis, familiile deja pot intra în posesia unui apartament accesând un credit imobiliar cu doar 10 % Prima Rată pentru o perioadă de până la 30 de ani.

De asemenea pentru clienții care au venituri de peste hotarele țării la fel a fost gândit un program de achitare în rate pentru o perioadă de până la 20 de ani.

Oasis Apartments este un complex locativ de anvergură amplasat nemijlocit în inima sectorului Rîșcani. Aici veți găsi tot de ce aveți nevoie pentru comoditatea Dvs cotidiană.

Nu ratați șansa! Alegeți acum apartamentul propriu la etajul dorit!

P.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 11:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Aug. 2021, 11:10 // Politica //  Tatiana Rusnac

Pandemia de COVID-19 a scos în evidență lacunele din sistemul de sănătate, dotarea insuficentă sau chiar deloc a instituțiilor medicale cu echipamente moderne, dar și exodul cadrelor medicale. Astfel, în următorii patru ani, Guvernul Gavrilița se angajează să creeze locuri de muncă, inclusiv la sate, să majoreze pensiile la bătrâni, să creeze spitale regionale, dar și să identifice unele stimulente financiare și nefinanciare pentru stoparea exodului personalului medical.

Gestionarea crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19 este la fel o prioritate imediată a Guvernului Gavrilița.

Oamenii nu vor avea încredere în stat și speranță în ziua de mâine atât timp cât statul nu va asigura cele mai bune condiții pentru realizare profesională și muncă, o bătrânețe demnă pentru cei care au muncit și ajutor pentru cei care sunt vulnerabili sau în dificultate.

Așadar, noua guvernare își propune să lupte cu schemele de corupție și de furt al banului public din sistem, să deconspire schemele din domeniul farmaceutic, al producerii și vânzării anabolizantelor, dar și să creeze Corpul de Control al ministrului, funcție care cel mai probabil va fi ocupată de actualul consilier prezidențial, Ala Nemerenco.

Stoparea procesului de numire a conducătorilor agențiilor și instituțiilor medicale pe criterii politice, implementarea rețetei medicale electronice, dar și implementarea conceptului de fișă electronică unică medicală a pacientului, accesibilă la necesitate pentru toate instituțiile și laboratoarele medicale (publice și private, sunt alte priorități ale Guvernului Gavrilița.

În următorii patru ani de activitate, garnitura condusă de Natalia Gavrilița își propune să construiască două spitale regionale la Bălți și Cahul care să ofere acces locuitorilor din nordul și sudul țării la servicii medicale de înaltă performanță, dar și să pună în funcțiune spitalul din Vorniceni, raionul Strășeni.

„În perioada de criză pandemică, sistemul național de sănătate și-a developat și mai mult neajunsurile și ineficiența. Cu un personal medical dedicat, care a luptat din răsputeri să salveze cât mai mulți bolnavi, dar cu un sistem spitalicesc fragmentat, cu infrastructură veche, cu cazangerii încă pe cărbune, cu echipamente de 50 de ani, cu o medicină de familie fără medici, cu un sistem de sănătate publică care în urma unor reforme a disponibilizat sute de medici, cu un sistem de achiziții birocrat și greoi, corupt în multe cazuri, cu influențe politice la numirea în funcție a conducătorilor, cu plăți în plicuri și gestionare ineficientă, sistemul este la un pas de a cădea în colaps. Pentru a putea depăși această criză majoră în care se află sistemul de sănătate este nevoie de un set de obiective, menite nu doar să contribuie la îmbunătățirea situației de moment, dar la resetarea și modernizarea sistemului, oferirea unui acces real pacienților la servicii medicale, medicamente și soluții viabile de tratament și prevenție, dar și oferirea condițiilor de muncă adecvate personalului medical, în care să-și poată îndeplini cu satisfacție munca, iar actul medical să fie unul de calitate”, se arată în programul Guvernului Gavrilița.

Perfecționarea mecanismului de compensare, extinderea listei de medicamente compensate, includerea medicamentelor esențiale din lista-model OMS, precum și în conformitate cu protocoalele clinice naționale, eficiența cărora este demonstrată prin evaluarea tehnologică în sănătate; elaborarea unui mecanism direct de compensare a insulinei și a dispozitivelor medicale pentru diabetici;

De asemenea, în țară ar putea apărea Centrul Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate în calitate de agenție independentă, se arată în programul de guvernare.

Guvernul Gavrilița se îngrijorează, printre altele, și de sănătatea fumătorilor, iar dacă va ajunge la echipa va primi votul de încredere a deputaților și va ajunge la guvernare, ministrul propus, Ala Nemerenco își propune să aplice mecanismul de formare a prețurilor la comercializarea cu amănuntul a țigaretelor, să micșoreze limita cantității de nicotină în 1ml de lichid în țigaretele electronice și să reintroducă restricții de promovare pentru dispozitivele și accesoriile de utilizare, reîncărcare și încălzire a tutunului.

„Pe piața muncii, ne confruntăm cu situația când specialiștii nu-și găsesc rostul și pleacă în căutare de locuri de muncă peste hotare, iar angajatorii nu găsesc cadre calificate. La pensionare, mulți sunt nevoiți să trăiască cu o pensie care nu acoperă nici minimul de existență, iar 170 000 de oameni au pensie mai mică decât 1 200 de lei. Creșterea economică și gestionarea corectă a banului public va permite și majorarea plăților sociale, iar administrarea depolitizată și transparentă a sistemului social va permite ca acestea să ajungă la destinație și să ajute oamenii să se simtă protejați de stat”, se mai arată în planul de guvernare.

Astfel, guvernul condus de Natalia Gavrilița își mai propune să adopte un mecanism de creștere dinamică a salariului minim pe economie, bazat pe dreptul salariaților la un trai decent, productivitatea muncii, creșterea economică și creșterea salariului mediu și să elaboreze o strategie națională de combatere a fenomenului „muncii la negru” și a „muncii la gri” și de achitare a salariilor „în plic”.

Creșterea pensiei minime până la 2 000 lei pe lună și racordarea continuă a cuantumului la minimul de existență; majorarea scutirii personale la 32 400 lei pentru ca să acopere valoarea salariului minim pe sectorul real și a ajutorului pentru copiii din familii social vulnerabile până la cel puțin 1 000 de lei pe lună, sunt promisiuni la fel din programul Gavrilița.

Guvernul Gavrilița se angajează să majoreze și să indexeze de asemenea indemnizațiile pentru veteranii de război și veteranii acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, să protejeze persoanelor împovărate de datorii mici de executări abuzive a locuinței și a altor bunuri de primă necesitate prin revizuirea Codului de Executare, dar și să reglementeze mai dur sectorul de microfinanțare și protejare a persoanelor social vulnerabile.

Amintim că programul de guvernare include șase capitole, divizate în alte câteva subcapitole, unde sunt descrise pe larg domeniile unde urmează să se lucreze activ pentru a reforma și schimba politici, astfel încât să îmbunătățească viața cetățenilor.

Întregul program al noului Guvern Gavrilița poate fi citit și analizat AICI.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate