Curs valutar
 • EUR
  20.4714
  0.0176%
 • USD
  18.0517
  0.0006%
 • RUB
  0.2354
  -0.8496%
 • RON
  4.1398
  0.0121%
 • UAH
  0.6374
  0.3765%

Vântul puternic a produs un incident la o aeronavă Air Moldova la aterizare. ACC a suspendat certificatul de zbor

18 Mai 2021, 13:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
18 Mai 2021, 13:11 // Actualitate //  Petru Beregoi

O aeronavă a companiei Air Moldova Airbus 321 a fost implicată într-un incident pe aeroportul din Domodedovo, Federația Rusă, din cauza vântului puternic.

Potrivit companiei la aterizare, secțiunea de coadă a intrat în contact cu banda de aterizare. Acest incident s-a produs din cauza vântului puternic ce a început în la aterizare, iar avionul a intrat într-o zonă de a unui vârtej mic.

Din această cauză pilotul a fost forțat să utilizeze manevra repetată de aterizare iar la aterizare, secțiunea de coadă a avionului a intrat în contact cu pista. Compania Air Moldova afirmă că prejudiciul nu este grav.

„Acest incident a avut loc nu din vina piloților, ci din cauza unui factor natural. În conformitate cu legislația din aviația civilă, compania Air Moldova a informat Autoritatea Aeronautică Civilă despre incident. La moment se efectuează investigațiile de rigoare pentru a constata toate circumstanțele producerii incidentului și verificările stării tehnice a aeronavei”, se arată într-o notă informativă a Air Moldova.

Totodată, compania confirmăm faptul că, din cauza restricțiilor asociate pandemiei, zborul dat efectuat de aeronava Air Moldova a fost fără pasageri și a zburat la Domodedovo pentru a transporta pasageri în Moldova.

„În urma incidentului toți pasagerii au fost transportați în maxima siguranță. De asemenea, pasagerilor li s-a oferit mâncare și băuturi. Acest incident nu a afectat programul de zbor al companiei”, mai informează Air Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a venit cu o reacție la incidentul dat și precizează că a suspendat certificatul de zbor pentru aeronava implicată în incident, până la implementarea recomandărilor de reparație a producătorului de aeronave Airbus 321.

De asemenea, se fac verificările de rigoare pentru a constata starea tehnica a aeronavei.

Decizia a fost luată de ACC în conformitate cu Regulamentul privind raportarea, analiza și acțiunile cu privire la evenimentele de aviație civilă.

Realitatea Live

21 Ian. 2022, 09:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
21 Ian. 2022, 09:45 // Societate //  Valentina Buză

Ofițerii din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al MAI acționează prompt la orice solicitare. Astfel, în perioada 14-20 ianuarie, peste 1300 de carabinieri au activat la menținerea și asigurarea ordinii publice și la prevenirea răspândirii infecției de tip nou COVID – 19, în mai multe localități din țară.

Mai exact, au fost acoperite în total 528 itinerare, dintre care 88 patrule mixte și 440 patrule independente.

Totodată, au fost înregistrate 51 misiuni de intervenție la apeluri de urgență.

„În urma misiunilor desfășurate, în perioada de referință de către carabinieri au fost constatate 5 fapte contravenționale, iar în cooperare cu poliția alte 76 fapte contravenționale și întocmite 111 procese verbale. În perioada de referință au fost legitimate 256 persoane, dintre care 13 persoane reținute”.

În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri reiterează, în cazul când observați o persoană aflată în dificultate ori sunteți martor la o faptă ilicită, sesizați cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau apelați la numărul scurt 112.

Realitatea.md amintește că, în contextul impunerii unor noi restricții la nivel național din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne a declarat că, Ministerul Afacerilor Interne va scoate polițiștii în stradă, pentru a patrula și a obliga cetățenii să respecte măsurile luate în legătură cu situația pandemică din țară.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală