Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Vasile Costiuc ar fi luat bani pentru primele locuri pe lista Partidul Democrația Acasă în alegerile din 11 iulie 2021

18 Iun. 2021, 17:04
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
18 Iun. 2021, 17:04 // Politica //  Petru Cosoi

Disensiuni în Partidul Democrația Acasă. Mai mulți membri ai formațiunii îl acuză pe liderul acesteia, Vasile Costiuc, că a elaborat lista electorală pentru alegerile din 11 iulie fără să-i consulte și că ar fi luat bani pentru primele locuri pe listă. Într-o conferință de presă la IPN, Vasile Costiuc a fost numit „escroc și trădător”, colegii imputându-i că a inclus pe lista partidului persoane care îi reprezintă pe Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, transmite IPN.

Ion Garștea, președinte al Organizației Teritoriale Orhei, a menționat că Vasile Costiuc a falsificat acte prin care a fost reales președinte al partidului. Congresul partidului a avut loc doar pe hârtie. La el nu au participat membrii formațiunii politice, iar aceasta reprezintă încălcări ale legislației în vigoare și statutului Partidului Democrația Acasă, a relevat Ion Garștea, adăugând că organele competente, inclusiv Comisia Electorală Centrală, trebuie să se autosesizeze pe marginea acestui caz.

Totodată, Ion Garștea s-a arătat nemulțumit de faptul că numele său nu se regăsește în primii 10 pe lista electorală, deși a muncit intens în raioane, pe orice timp.

Vasile Mereuță, secretar al Organizației Teritoriale Ștefan Vodă, îl cauză pe Vasile Costiuc că ar fi vândut Partidul Democrația Acasă, în 2012, lui Vlad Plahotniuc.

Simion Bordeian, președintele Organizației Teritoriale Soroca, a spus că a pierdut încrederea în Vasile Costiuc. „Stau la dubii că va rezolva problemele privind idealul național”, a adăugat Simion Bordeian, care a îndemnat cetățenii, la 11 iulie, „să-și dea votul pentru adevăratele partide pro-europene”.

Vladimir Melnic, președinte a Organizației Teritoriale Căușeni a formațiunii, a atențonat că Vasile Costiuc nu poate reprezenta Partidul Democrația Acasă, pentru că spune una și face cu totul altceva, iar organizațiile teritoriale nu au fost chemate la congresul partidului. Vladimir Melnic a îndemnat oamenii, inclusiv din diasporă, să nu transfere bani pe contul Partidului Democrația Acasă, întrucât Vasile Costiuc i-ar cheltui pe reparația casei sale. „Este un trădător, a trădat interesul național și toți cetățenii”, a spus Vladimir Melnic.

Un alt membru al Partidului Democrația Acasă, Anatolie Bița, a menționat că liderul formațiunii este „un patriot fals”, întruct niciodată nu a venit la întâlniri cu oamenii, atunci când i s-a solicitat acest lucru.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 15:03
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
02 Aug. 2021, 15:03 // Life //  Realitatea.md

Trupa Lemonique a avut o carantină productivă, cu foarte multe ore petrecute în studioul de înregistrări și repetiții, iar primele rezultate au început să apară. Grupul care a devenit cunoscut după ce a participat la Eurovision Moldova 2019 cu piesa “Gravity” și care apoi a lansat single-urile “Call Me” și “Leto”, pregătește un nou album. Prima piesă de pe album, “De Mâine…”, de altfel și prima în Limba Română, a fost lansată deja pe YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer, dar și alte platforme muzicale.

Lemonique a păstrat stilul care i-a consacrat, o combinație foarte armonioasă de EDM (Electronic Dance Music) și Pop, iar “De Mâine…” vine și cu un vibe foarte actual, pe alocuri cosmic.

“De Mâine…” este despre o relație de iubire toxică, subiect care este tot mai discutat în zilele noastre. Doar că această relație toxică trebuie să ajungă la un punct final, altfel ea va dăuna ambelor părți – despre asta și se cântă în piesă. “De Mâine…” este despre ultima zi și ultimele clipe petrecute de un cuplu într-o relație care dăunează amândurora, dar care este pe cale să se termine, iar începând de mâine, ambii o vor lua de la capăt.

Versurile originale au fost scrise în Limba Engleză de Mary Vegga, solista Lemonique, iar pentru versiunea în Limba Română, Mary a fost ajutată de Doina Sclifos, cea care a scris până acum versuri pentru o mulțime de artiști mari din Republica Moldova.

De producția audio, Mix și Master s-a ocupat Sergiu Ionaș, membru Lemonique, iar ideea beat-ului a fost propusă de Dan Spasov (Tulbur Apele).

Găsiți piesa “De Mâine…” pe următoarele platforme:

YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer

Trupa Lemonique pe platformele de Social Media:

Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VK, Telegram

Website oficial – lemonique.art

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate